VN: "Bijna 3 miljard mensen online"

Toegevoegd door - Ariën -, 12 jaar geleden

VN: "Bijna 3 miljard mensen online"Volgens een schatting van de Verenigde Naties zullen er eind 2014 bijna 3 miljard mensen op de aarde verbonden zijn met het internet. Volgens de VN komt tweederde daarvan uit ontwikkelingslanden. Het zou daar gaan om 2,3 miljard mensen. Dit aantal is opmerkelijk te noemen doordat mobiel internet behoorlijk in deze landen behoorlijk aan het groeien is.

Aan het einde van 2013 stond de teller nog op 2,7 miljard online mensen, waarvan 1,9 miljard via een breedband verbinding zijn weg tot het internet zocht.

Mobiele telefoon-abonnementen
Los van het feit dat er een grote hoeveelheid mensen op de wereld online kunnen, zijn er ook 7 miljard mensen met een telefoonabonnement. Hiervan komt meer dan de helft (3,6 miljard) uit Azië en uit het gebied van de Stille of de Grote Oceaan, heeft de ITU (International Telecommunication Union) onderzocht.

De groei op dit gebied is tevens te danken aan ontwikkelingslanden: zij zorgen voor 78 procent van het totaal aantal abonnementen. Naar verwachting zal het aantal telefoonabonnementen niet zo snel weer stijgen gezien deze inmiddels al verzadigd zouden zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

21/05/2024 Informatie op internet verdwijnt langzaam
17/10/2022 Internetknooppunt AMS-IX haalt nieuw record
23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer

 

Er zijn 3 reacties op 'Vn bijna 3 miljard mensen online'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Snelle Jaap
Snelle Jaap
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
7 miljard mensen een telefoonabonnement? Worden inactieve abbo's daar ook bij gerekend? Anders lijkt me dat een sterk aantal.
- Pepijn  -
- Pepijn -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er waren toch maar 7,8 miljard mensen op aarde #MindFuck? En mensen in (zuid)-afrika hebben lang nog geen telefoon
Tobias Tobias
Tobias Tobias
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
prive vaste lijn, prive mobiel, werkmobiel...

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.