WordPress brengt patch uit voor kritieke bug in update-functie

Toegevoegd door - Ariën -, 5 jaar geleden

WordPress brengt patch uit voor kritieke bug in update-functieDe makers van WordPress komen met een patch uit die een kritieke bug in de automatische update-functie moet verhelpen. De bug zou zijn ontstaan in versie 4.9.3 en zorgt ervoor dat de software van WordPress zichzelf niet meer via zijn eigen 'cron-functie' kan updaten. Daardoor moeten gebruikers deze patch zelf doorvoeren door een handmatige update uit te voeren. Dit kan eenvoudig door op 'Update now' te drukken vanuit het Dashboard, waar de beheerder zijn Wordpress-installatie kan beheren.

In een technische analyse legt een ontwikkelaar uit dat ze met in versie 4.9.3 het aantal API-aanroepen wouden verminderen, maar dat er door een menselijke fout geen automatische updates meer konden worden geinstalleerd. Hierdoor zouden ernstige kwetsbaarheden in Wordpress zelf niet automatisch gepatched kunnen worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/09/2021 Lek gevonden in Gutenberg add-on voor Wordpress
30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
02/05/2020 Wordpress krijgt 2FA-authenticatie in nieuwe update

 

Er zijn geen reacties op 'Wordpress brengt patch uit voor kritieke bug in updatefunctie'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.