WordPress overweegt onveilige sites automatisch te updaten

Toegevoegd door - Ariën -, 4 jaar geleden

WordPress overweegt onveilige sites automatisch te updatenWordPress overweegt om onveilige websites die van het content-management-systeem gebruik maken automatisch naar een veilige versie te updaten. Dat maakte de bouwer recentelijk bekend.

WordPress is behoorlijk populair. en wordt volgens W3Techs voor 34,4 procent van de websites op het internet gebruikt. Hoewel het contentplatform over een updatemechanisme beschikt, worden oude versies niet vanzelf geüpdated. Hier zal mogelijk verandering in komen en zullen beheerders van deze websites worden van tevoren gewaarschuwd en krijgen de gelegenheid om de automatische update naar een veilige versie te voorkomen.

Om te analyseren of de maatregel voldoende is, en of het mogelijk problemen kan opleveren, wordt de automatische update op kleine schaal uitgerold. Tevens is het plan om onveilige websites naar de oudste veilige versie te updaten, wat de kans dat er dingen misgaan moet verkleinen. Liefhebbers van het softwarepakket hebben laten weten septisch tegenover de plannen te staan, omdat ze bang zijn dat websites uiteindelijk niet meer zullen functioneren, doordat er veelal gebruikt wordt gemaakt van add-ons, waardoor elke site haast uniek is.

Volgens Ian Dunn van WordPress is het updaten van de WordPress-versies al een relatief veilig proces. Uiteindelijk is het bedoeling dat websites één versie per keer zullen worden geüpdatet, om de kans op problemen te verkleinen.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/09/2021 Lek gevonden in Gutenberg add-on voor Wordpress
30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
02/05/2020 Wordpress krijgt 2FA-authenticatie in nieuwe update

 

Er zijn geen reacties op 'Wordpress overweegt onveilige sites automatisch te updaten'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.