Configuration

Door Pim -, 16 jaar geleden, 7.670x bekeken

Een component waarmee je heel makkelijk en snel toegang hebt tot je gehele configuratie. Je geeft aan de constructor een pad op en daar wordt gezocht naar .php, .ini, .xml en .yml bestanden (je kan meer parsers zelf toevoegen), deze worden geparsed en gezamenlijk in 1 nodestructuur gezet, welke makkelijk is in gebruik.

Dan kan je nog handmatig configuratie arrays of bestanden toevoegen. Ook kan je een repository gebruiken dat bijvoorbeeld data uit een database haalt.

Een nadeel lijkt te zijn, dat alle bestanden in 1x geparsed worden, maar nadat dit voor de eerste keer is gebeurd, worden de data opgeslagen in een native PHP array, die heel snel gelezen kan worden.
Let op dat wanneer je de cache gebruikt en je wijzigingen aanbrengt, je de cache moet verwijderen.

Link: Sourceforge

Kritiek en suggesties worden van harte op prijs gesteld

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
require_once 'Config/Config.php';

$c = new Config\Config(__DIR__.'/conf', array('cache'=>true, 'auto_write_cache'=>false));
$c->parse();

$c->addData('folder/folder2/config/test', array('a'=>'b'));

$c->writeCache();

echo $c->folder->folder2->config->test->a . "\n";
echo $c->folder->xml->colors->header;
?>

Gesponsorde koppelingen

PHP script bestanden

  1. leeg.txt

 

Er zijn 3 reacties op 'Configuration'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Pim -
Pim -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik weet niet of je scripts mag bumpen, maar ik zou het heel fijn vinden als iemand kritiek of suggesties heeft op mn script. :-D
Danny Roelofs
Danny Roelofs
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik had het wel gezien, maar kritiek geven is wat lastig voor me, nou ik heb de moeite wel genomen om het te downloaden en te kijken wat je had gemaakt.

Dat ik het nut er niet van inzie dat mag je niet opvatten als kritiek, ik persoonlijk hanteer eenmaal
diverse manieren van configuraties inlezen, zei het gedefinieerd in één include bestand, xml of uit de database.

Ik vind dat je nooit ten alle tijde alle configuraties gegevens in één keer moet laden, maar dat je kijkt per onderdeel, kortom.. wat is op dat moment nodig.

In mijn geval zou ik als ik alles van mijn eigen CMS waarmee ik bezig ben, alle modules en hun configuratie ga inladen terwijl 90% niet gebruikt wordt, dat ik een resource ga creëren die niet efficiënt is.

Dus eigenlijk heb ik geen kritiek of suggesties omdat ik een andere denkwijze / methode hanteer van werken waar dit niet van toepassing kan zijn.
Pim -
Pim -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Allereerst bedankt voor de moeite ;). Maar het leuke is juist dat hij alle (iig statische) data cached in een native PHP array die razendsnel gelezen kan worden. Daarom leek het me geoorloofd alles in 1x te laden.

Wanneer je met data uit een DB gaat werken, is de implementatie aan de gebruiker. Die data kan je natuurlijk ook cachen, want zo vaak verandert configuratie niet.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Inhoudsopgave

  1. leeg.txt

Labels

Navigatie

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.