[JS] Tijd aanpassen

Door Hendel Berg, 19 jaar geleden, 3.381x bekeken

In sommige gevallen wil je de gebruiker van jouw site of script de tijd laten aanpassen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Voor één van mijn scripts was het nodig om door middel van een vooruit - achteruit knop de tijd te laten aanpassen. Het is niet heel ingewikkeld of bijzonder, maar kon iets dergelijks niet kant en klaar vinden op het web, dus deel het hier met jullie.

Update 19 nov. 2008
Naar aanleiding van de feedback heb ik het script volledig aangepast, met behulp van de textboxcounter van Jonathan.

Plaatjes:
http://www.henryvdberg.nl/php/testcase/up.gif
http://www.henryvdberg.nl/php/testcase/down.gif

Voorbeeld: http://www.henryvdberg.nl/php/testcase/timecounter.php

Gesponsorde koppelingen

PHP script bestanden

  1. js-tijd-aanpassen

 

Er zijn 10 reacties op 'Js tijd aanpassen'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarom doe je 1*minute of 1*hour steeds? 1 keer iets is gewoon iets.
Verder is het vind ik niet echt net dat je hardcoded er in hebt gezet welke vakkies aangepast moeten worden.
Ook zou je je voorbeeld even moeten aanpassen en onclick ofzo d'r bij zetten, want als je nu klikt moet je op het goede moment klikken anders wordt er niks bij opgeteld.
En ik vind het vrij logisch dat je niks kon vinden, aangezien het dus vrij simpele javascript is. Het nut zie ik er dus ook niet echt van in.
Marien xD
Marien xD
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bij mij gebeurd er niets... Heb je ook een werkend voorbeeld in IE7 en FF3?
Lode
Lode
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik klik te snel voor je voorbeeld...

En ik zie ook geen direct nut eigenlijk?
Robert Deiman
Robert Deiman
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Marien

Dat ligt denk ik aan jou, bij mij werkt die prima. (en er is zo te zien geen wijziging geweest)

Als je een afspraak wil maken om een bepaalde tijd ofzo, dan is dat wel leuk.. Een echt nu zie ik er zo ook niet van in, maar het werkt prima (bij normaal gebruik :P).
The Hosh
The Hosh
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@karl
over dat 1*minute, sommige mensen doen dat om het een integer van de var te maken.. persoonlijk vindt ik de functie parseInt() beter maar beide zijn goed.

over de script.. er zit een hele grote flauw hier in, ik had gemerkt dat hij 'onmousedown' en 'onmouseup' gebruikt.. dit is niet echt zo goed hiervoor, want bv als je je de mouse omlaag doet, gaat de stukje JS aan, maar als je de muis van het knopje vandaan haalt, en dan pas loslaat, gaat hij gewoon door.. als je dat dus een paar kaar doet, gaat hij heel erg snel dat doen.. en als je dan het zelfde aantal keer op de '>' knop doet, gaat hij heel erg droog doen!

misschien een idee om een global variable te zetten en er voor te zorgen dat 'onmouseout' die variable op true zet, en onmouseover de var op false zet, en dan in de functie minutes() hij return false; doet doet als die variable op true is, en anders gewoon de functie uitvoert.


greeetzz
- -
- -
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Kijk eens naar mijn script (voorbeeld) dat zoiets soortgelijks doet maar dan niet met tijd. Je zou net als bij mijn script kunnen maken dat 'ie sneller gaat naarmate je de knop langer indrukt, en je kunt diezelfde opmaak/plaatjes gebruiken zodat het er mooi uitziet.
Toby hinloopen
toby hinloopen
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@karl: 1*variable maakt van een string een int OF een float.

anders zou je parseFloat() of parseInt() moeten gebruiken.

1*variable is de 'luie' manier.

Persoonlijk vind ik parseInt en parseFloat beter staan.

netheid 1:
voeg ff 'onmouseout=""' toe om te voorkomen dat ie doorgaat.

onmouseout geef je dezelfde functie als onmouseup.

netheid 2:
mogt het dan nog fout gaan, zorg er dan voor dat je de interval eerst stopt voordat je em start. zet 'clearInterval' voor de interval functie om ervoor te zorgen dat eventuele intervalletjes die nog lopen te stoppen om te voorkomen dat er 2 intervallen tegelijk gaan lopen die je niet kunt stoppen.
Hendel Berg
Hendel Berg
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het nut:
In sommige gevallen wil je dus gebruikers de mogelijkheid geven een tijd te laten aanpassen. In mijn geval gaat het erom dat mensen kunnen aangeven vanaf hoe laat ze aanwezig zijn/waren. Dit houdt dus in dat de tijd ook achteruit of vooruit moet kunnen worden gezet. Persoonlijk vind ik het onnodig om gebruikers dit tekstueel te laten aanpassen, maar voor 1,5 uur terug de gebruiker 90x op een knopje te laten drukken vinden ze ook niet echt heel fantastisch. Vandaar dat ik dit scriptje heb geschreven, zodat het allemaal wat sneller gaat.

Ik heb het in IE en FF getest, bij mij werkt het allemaal. Zijn er bij meer mensen problemen met specifieke browsers? Komende week ga ik aan de slag met de reactie's. Allen bedankt daarvoor.

@Jonathan
Thanks! Die ben ik in mijn zoektocht niet tegen gekomen. Ik heb dus een beetje geprobeert het wiel opnieuw uit te vinden. Zoals hier boven geschreven, komende dagen ga ik het scriptje wat verbouwen. Hierbij zal ik -hoogstwaarschijnlijk- gebruik gaan maken van jouw script.
- -
- -
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@HendelBerg:
Oké, leuk, ik ben benieuwd naar het resultaat!
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Hendel Berg
Hendel Berg
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb zojuist het script helemaal verbouwd. Het is min of meer een versie 2 geworden.

Credits voor de counter gaan naar Jonathan!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Inhoudsopgave

  1. js-tijd-aanpassen

Labels

  • Geen tags toegevoegd.

Navigatie

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.