Switch

In dit voorbeeld ga ik herhalend $land checken, via 1 statement. Dit is mogelijk via de statement switch. Switch wordt vaak gebruikt om een variable te testen op meerdere inhouden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
    switch ($land)
    {
        case
'be':
            echo 'België';
            break;
        case
'de':
            echo 'Duitsland';
            break;
        case
'fr':
            echo 'Frankrijk';
            break;
        default:
// moet Nederland zijn
            echo 'Nederland';
    }

?>


De switch statement inhoud $land, en vergelijkt het dan met elke inhoud van de case clauses. Als er een overeenkomst is gevonden, draait hij de branch onder de case clause totdat hij een break; vindt (ik ga zo wat dieper in op de break;). Als er geen overeenkomst is gevonden tussen $land en een case, dan wordt de default statement uitgevoerd. Deze is optioneel, dus niet verplicht. Indien default niet gespeciviceerd is wordt deze niet uitgevoerd.

Nu even terug op break;. Deze wordt gebruikt om de branch te stoppen. Als $land be is, zal ALLEEN België worden getoond.
Als er geen break; onder staat zal hij doorgaan naar de volgende case en vervolgens zullen Duitsland en Frankrijk ook worden getoond. Dit kan handig wezen, maar ook vervelend. Het hangt er maar net van af waarvoor de code gebruikt moet worden. In ons
voorbeeld, zou dit een bende worden.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Basis statements
  2. Boolean waardes
  3. if: en endif:
  4. Switch
  5. Loops
  6. Do..While..Loops
  7. For statements

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.