Upload of externe database uitlezen

Externe database
Bij het gebruik van een externe database gebruik je het liefst een query die alleen de data ophaalt die je daadwerkelijk nodig hebt.
Laat de gebruiker bijvoorbeeld een datum-range opgeven en Selecteer alleen de kolommen die je nodig hebt.
De Structured Query Language is een erg krachtige taal en de database engine is doorgaans sneller dan dat de verwerking met PHP gedaan kan worden. Probeer dus zoveel mogelijk af te handelen aan de kant van de database.
Gebruik zoveel mogelijk Joins indien je van de zelfde server meerdere tabellen moet aanspreken.

Upload
Bij het uploaden is het aan te raden om met CSV of XML formaat te werken. Dit is plaintext en makkelijk uit te lezen met de voor handen zijnde functies in PHP. (voor XML moet je in de gaten houden dat je misschien een extensie aan moet zetten in php.ini).
Wanneer je grote bestanden upload kan het handig zijn gebruik te maken van scripts als uploadify welke een progressbar tonen voor het uploaden. Zodoende kun je ook meerdere bestanden te gelijk uploaden.
Sla het bestand bij voorkeur op in de temporary directory of in een directory die niet benaderbaar is van buitenaf.

Bij beide methoden is het erg belangrijk: bereid je data voor zoals je ze in je eigen database wilt komen te staan. Heeft een status kolom bijvoorbeeld cijfers, maar gebruik jij letters? zet deze cijfers dan eerst om naar de juiste letter. Dit kun je bij databases doorgaans al in de query uitvoeren.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Upload of externe database uitlezen
  3. Het importeren
  4. Het sessieprobleem
  5. De gebruikers interface

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.