loops!?

Loops ja, deze tut gaat dus over loops als het niet door had. Welkom in loopy landscape!
Wat is een loop?
Een loop is een lus. Dezelfde actie word uitgevoerd en opnieuw uitgevoerd, totdat een bepaalde voorwaarde is berijkt. Welk dat deze voorwaarde is dat kan je instellen wanneer je de loop opvraagt. Als je niet uitkijkt, blijft de loop oneindig doorgaan!!!

Waarom gebruikt men een loop
Soms gebeurd het dat je dezelfde actie meerdere keren na elkaar moet uitvoeren. Je wilt bijvoorbeeld dat je elke record van in de db onder elkaar word weergeven, dan doe je dit met een loop.

De volgende dingen komen voor:
Voorwaarden
Argumenten
Commandos
Expressies

LET OP!!!
Zolang de voorwaarde van een loop niet false worden de commandos in de loop herhaald en herhaald. Dit kan zeer belastend zijn voor de server waar je het script op draait. Ook zijn loops niet de snelste weg om ergens te komen. Pas hier dus mee op: gebruik alleen een loop wanneer het strict noodzakelijk is.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. loops!?
  3. Loop: while()
  4. Loop: for()
  5. Loop: foreach()
  6. Loop: do while()

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.