Tot slot:

Oké dat ging misschien een beetje snel hier een korte maar hopelijk duidelijke uitleg van wat de code doet:
het eerste stukje code laad, zoals ik al eerder zei, de editor in het bestand "tinymce.php" zorg dat de url verwijst naar het bestand "tiny_mce.js in de "tinymce" map.:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script language="javascript" type="text/javascript" src="tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>

het volgende stukje zorgt voor de configuratie van de editor.
zo is het mogelijk de editor aan te passen naar eigen smaak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script language="javascript" type="text/javascript">
tinyMCE.init({
    theme : "advanced",
    mode : "textareas"

hier vind je een aantal voorbeelden van de verschillende configuratie opties: http://wiki.moxiecode.com/examples/tinymce/installation_example_00.php
en als laatste het formuliertje met daarin een text area, deze tekst area word dus vervangen door de editor, maar hij behoud zijn gegevens als: name="textarea" id="textarea" enzovoort.
dit maakt het dus heel eenvoudig om bijvoorbeeld een cms systeem op te zetten, er zijn genoeg tutorials/scripts te vinden om een formulier te koppelen met een database, zodat ook alle opmaak codes, (die de editor zelf aanmaakt) ook in de database worden opgeslagen.

er zijn echter ook nadelen tenopzichte van andere editors, zo is het standaard niet mogelijk om afbeeldingen vanaf de editor direct te uploaden naar je website, maar voor €50 stelt tinymce een plugin beschikbaar die dit wel mogelijk maakt.
integenstelling tot FCK editor die deze plugin al standaard aanboord heeft.

Dit is een van mijn eerste tutorials, ik hoop dat jullie er wat aan hebben, opbouwende kritiek en verbeteringen zijn natuulijk altijd welkom!
Succes;)

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Installatie
  3. tinymce.php
  4. Tot slot:

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.