Zinsontleden

Waarschijnlijk heb je aan dit woord een grote hekel, ik in ieder geval wel. Saaie lessen Nederlands. Maar hier is de eerste nuttige toepassing! Maar wel heel simpel. Het enige wat ik vraag is het verschil te kunnen ontdekken tussen een werkwoord een zelfstandig naamwoord. Wat waren dat ook alweer? Een werkwoord is een doe-woord, een zelfstandig naamwoord is een ding.

Voor je begint met de database ontwerpen zet je gewoon eens op papier wat het systeem allemaal moet kunnen. Ik zal in deze tutorial gebruik maken van een fictief school systeem. Een zin die al een functie heeft is:

'Klaas zit in V3B'

Klaas en V3B zijn beide namen, van respectievelijk Student en van Klas. Dus dat vervangen we even:

'Student zit in Klas'

Nu kunnen we gaan ontleden! Student en Klas zijn beide een zelfstandig naamwoord, en zit in komt van inzitten, en is een werkwoord. Het enige wat je vervolgens hoeft te onthouden is het volgende:
- een zelfstandig naamwoord wordt een entiteit
- een werkwoord wordt een relatie

Dan krijgt ons onbeduidend zinnetje opeens meer betekenis:

Student--------<zit in>--------Klas

De entiteit Student heeft een relatie met de entiteit Klas

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Zinsontleden
  2. cardinaliteit
  3. 1 op veel en veel op 1
  4. veel op veel
  5. Opmerkingen
  6. Slotwoord

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.