Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)

en belangrijk onderdeel is het beveiligen van Phpmyadmin. Wel zo handig! Dat doen we op twee manieren. We passen Apache aan zodat alleen localhost in de phpmyadmin map kan komen. En we maken een htaccess bestand aan zodat je vervelende broertje die perongeluk achter jou computer zit geen schijn van kans maakt.

Een van de makkelijkste manieren is in de httpd.conf van Apache vertellen dat alleen jou computer (localhost) de Phpmyadmin map mag bereiken. Zodoende kan je buurman, broertje, of wellicht mensen van internet niet op jou Phpmyadmin komen. Dit is relatief makkelijk te realiseren, allereerst openen we de httpd.conf. We gaan opzoek naar de regel '<Directory "C:/Server/Apache2/htdocs">', en ergens een paar regeltjes daaronder word deze weer afgesloten met </Directory>, daaronder gaan wij wat toevoegen:

<Directory "C:/server/apache2/htdocs/phpMyAdmin">
Order allow,deny
Allow from 127.0.0.1
</Directory>

We slaan nu httpd.conf op, en herstarten apache weer. Als het goed is moet jij lokaal er nog wel opkomen, maar met een andere computer krijg je een 'forbidden' error.

Nu kan alleen jij nog op de phpmyadmin pagina, en nu is het dus tijd om dmv een .htaccess je vervelende broertje buiten te houden. Een htaccess systeem bestaat uit twee onderdelen.  Als eerste maken we een .htpasswd waar we een wachtwoord in gaan zetten. We volgen het onderstaande stappenplan:   http://arjan.i-cey.net/tutorial/afbeeldingen/htpasswd.PNG
   Htpasswd Aangemaakt

   We hebben nu de .htpasswd gemaakt, tijd om de .htaccess te maken. Open kladblok, en kopier hier het volgende in:

   AuthUserFile "c:\server\apache2\wachtwoord\.htpasswd"
   AuthGroupFile /dev/null
   AuthName "Wachtwoord Beveiligd"
   AuthType Basic
   <Limit GET POST>
   require valid-user
   </Limit>

   http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/htaccess.PNG
   Htaccess Aangemaakt

   Sla vervolgens dit bestand op als .htaccess in de phpmyadmin map. Als je nu surft naar http://www.localhost/phpmyadmin/ krijg je een mooi loginvenster voor je neus! Prachtig, we zijn klaar!

   http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/wachtwoord.PNG
   Wachtwoord vereist!

   « Lees de omschrijving en reacties

   Inhoudsopgave

   1. Voorwoord en Benodigdheden
   2. Installatie - Php
   3. Installatie - PhpMyAdmin
   4. Installatie - Apache
   5. Configuratie - Apache + Php
   6. Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)
   7. Configuratie - Apache + Php deel 2
   8. Tot slot
   9. Installatie - Mysql

   PHP tutorial opties

    
    

   Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.