Configuratie - Apache + Php deel 2

Als het goed is heb je Apache en Php nu goed draaien. Het is tijd dat we wat kleine aanpassingen gaan doen die ons later goed van pas kunnen gaan komen! Allereerst openen we httpd.conf om een kleine aanpassing te doen. Her en der in het document staan 'AllowOverride None' regels. Deze gaan we allemaal update naar 'AllowOverride All' zodat we zomenteen .htaccess bestanden kunnen gebruiken. Verder zou je er voor kunnen kiezen om onder de '<Directory "C:/Server/Apache2/htdocs">' regel de order allow/deny te veranderen van 'allow from all' naar 'deny from all', samen met een 'allow from localhost'. Dan komt niemand in jou apache map behalve jijzelf. Handig op een testbak, minder handig als ook andere mensen op de server zouden moeten komen. Vergeet niet te saven en opnieuw op te starten.

We maken nog een kleine aanpassing aan httpd.conf voordat ik het vergeet. Het is wel makkelijk om de regel 'DirectoryIndex index.html index.html.var' te vervangen door 'DirectoryIndex index.html index.htm index.php'. Zodat ook index.php bestanden gelijk geopend worden als we een map openen. Eventueel kan je ook andere 'hoofdpaginas' toevoegen zoals main.htm o.i.d.

Nu is het tijd om gdlibery te installeren. Dit is een handige php module welke ervoor zorgt dat we in de toekomst scripts kunnen gebruiken om mooie plaatjes automatisch mee te renderen.  Als het goed is en we openen onze phptest.php weer dan moet er ergens in de lijst een kopje GD staan met daarin 'GD Support enabled'. Dit betekend dat we hiermee klaar zijn!

  http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/phpinfo2.PNG
  GDLibery werkt!

  Een andere handige extensie is 'php_mbstring.dll', welke we later gebruiken voor Phpmyadmin. Doe dit op dezelfde manier als de 'php_gd2.dll'. Hij staat in dezelfde map in het zipje, kan in dezelfde extensions map, en ook zul je het punt-komma dingetje weg moeten halen in de php.ini.

  « Lees de omschrijving en reacties

  Inhoudsopgave

  1. Voorwoord en Benodigdheden
  2. Installatie - Php
  3. Installatie - PhpMyAdmin
  4. Installatie - Apache
  5. Configuratie - Apache + Php
  6. Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)
  7. Configuratie - Apache + Php deel 2
  8. Tot slot
  9. Installatie - Mysql

  PHP tutorial opties

   
   

  Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.