Configuratie - Apache + Php

Het eerste wat wij doen is het php-4.4.0-Win32.zip bestandje openen wat we hebben een bestandje nodig. In deze zip vinden wij in de map 'sapi' een 'php4apache2.dll' welke wij gaan kopieren naar de Php map (C:\Server\Php\). Gedaan? Mooi! Nu is het tijd om Apache te gaan bewerken! We gaan naar de 'conf' map in de Apache2 directory, en openen daar de httpd.conf tekstdocument (C:\Server\Apache2\conf\httpd.conf). Dit is het Apache configuratie bestand waarvandaan alles geregeld kan worden. We gaan opzoek naar een rijtje 'LoadModule' componenten waar we twee regels gaan toevoegen. Onder bijvoorbeeld #LoadModule ssl_module kunnen wij gaan toevoegen:  http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/apache_httpd.PNG
  Httpd.conf Configuratie

  We slaan nu het bestand op (ctrl-s) en gaan Apache opnieuw opstarten. Dit kan op drie manieren:   Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste mogelijkheid, als er dan fouten zijn dan krijg je die gewoon in beeld!

   Nu word het spannend, dit word de eerste test waarbij we gaan kijken of alles gelukt is! We gaan surfen naar de htdocs map van Apache. Alles wat in deze map terecht komt is uiteindelijk ook via de Server opvraagbaar. We vinden die map in C:\Server\Apache2\htdocs. In de map staan al een aantal bestanden, deze kunnen we zonder problemen verwijderen om een schone start te maken. We gaan om te testen nu een .php bestand aanmaken met als naam 'phptest.php' en daarin zetten wij de volgende code:

   Code (php)
   PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
   1
   <?php phpinfo(); ?>


   Als het goed is kunnen wij nu met de internet browser surfen naar http://localhost of http://127.0.0.1. We krijgen dan de zogenaamde directory index van onze htdocs map met daarin één bestand, en dat is onze 'phptest.php'. Als we hier op klikken dan krijgen we een mooi overzicht van onze php installatie. Probeert je browser een bestand te downloaden? Dan heb je Apache en Php nog niet geconfigureerd, of wellicht ben je vergeten Apache te herstarten?

   http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/phpinfo.PNG
   Phpinfo()

   « Lees de omschrijving en reacties

   Inhoudsopgave

   1. Voorwoord en Benodigdheden
   2. Installatie - Php
   3. Installatie - PhpMyAdmin
   4. Installatie - Apache
   5. Configuratie - Apache + Php
   6. Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)
   7. Configuratie - Apache + Php deel 2
   8. Tot slot
   9. Installatie - Mysql

   PHP tutorial opties

    
    

   Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.