Installatie - Php

Nu we 'klaar' zijn met de installatie van Apache is het wel handig om PHP aan de praat te krijgen. Allereerst dubbelklikken we op de php-4.4.0-installer.msi zodat het installatie proces begint

http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/php_welkom.PNG
Php Welkoms Venster

Allereerst klikken wij ons een weg door de licentie voorwaarde waarna we de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor de 'standard' setup. Omdat we het mooi vinden installeren we Php in de map C:\Server\Php. Waarna we weer op volgende drukken. Hier krijgen we een intressant scherm te zien waar we de SMTP server van jou provider kunnen invullen, samen met jou mailadres. Dat is de makkelijkste optie. Een voorbeeld zou zijn 'smtp.xs4all.nl', met als from adres jaap@xs4all.nl.

http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/php_smtp.PNG
Php Smtp Installingen

Vervolgens krijgen we een lijst van alle ondersteunde webservers waar wij uiteraard kiezen voor Apache. Helaas kan de installer Php niet automatisch installeren, dus dat zullen we zo met de hand moeten doen. Na een aantal keer op OK gedrukt te hebben verdwijnt het setup programma, en waarschijnlijk is PHP dan goed geinstalleerd. Okay, we kunnen nu beginnen met het configuratie geneuzel. Dit is vrij pittig, dus let goed op!

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Voorwoord en Benodigdheden
  2. Installatie - Php
  3. Installatie - PhpMyAdmin
  4. Installatie - Apache
  5. Configuratie - Apache + Php
  6. Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)
  7. Configuratie - Apache + Php deel 2
  8. Tot slot
  9. Installatie - Mysql

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.