Voorwoord en Benodigdheden

LET OP! Er staat hier een nieuwere en makkelijkere versie!

Je wilt graag een server lokaal om je nieuwe website of scripts te testen? Je ziet het niet meer zitten om continu je ftp programma aan te zwengelen voor iedere wijzinging die je aangebracht heb? Of wil je zelf thuis je (kleine) websites hosten maar vind je een linux installatie te ingewikkeld? Dan zul je waarschijnlijk wel wat hebben aan mijn installatie handleiding. Veel mensen kiezen ervoor om een 'out-of-the-box' systeem te installeren, maar persoonlijk heb ik liefst zelf iets meer in de hand. Daar komt nog eens bij dat je van zelf installeren veel meer leert, en het is leuker!

De guide ziet er lang en ingewikkeld uit, toch kan ik je vertellen dat als je het goed volgt je binnen een uurtje klaar bent, en je zeker weet dat je iets goeds in handen heb.

Ik ga er van uit dat we een computer tot onze beschikking hebben waar je administratie rechten op heb, en welke in een redelijke schone staat goed werkt. Mijn voorkeur gaat uit naar een vers geinstalleerde windows met alle beschikbare updates. Veiligheid is belangrijk en daarom kiezen we voor Windows 2000 pro (sp4), of Windows XP (pro sp2). De systeemeisen zijn vrij minimaal, een computer waar windows zichzelf op wilt installeren zal waarschijnlijk voldoende zijn.

We gaan nu de benodigde software downloaden. Voor mijn handleiding maken we gebruik van:  Check altijd hier of je de laatste versies heb. De bovenstaande zijn verouderd!

  Alles gedownload? Mooi, dan kunnen we nu verder gaan! Enige wat wellicht handig zou kunnen zijn is een tekst editor die wellicht overweg kan met tabbladen, betere zoekfuncties en replace functies. Maar met kladblok gaat het ook prima.

  « Lees de omschrijving en reacties

  Inhoudsopgave

  1. Voorwoord en Benodigdheden
  2. Installatie - Php
  3. Installatie - PhpMyAdmin
  4. Installatie - Apache
  5. Configuratie - Apache + Php
  6. Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)
  7. Configuratie - Apache + Php deel 2
  8. Tot slot
  9. Installatie - Mysql

  PHP tutorial opties

   
   

  Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.