Tips & Tricks

Bij het werken met InnoDB zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden, ik probeer zoveel mogelijk knelpunten te behandelen, zoals deze voor mij bekend zijn.

- Zorg dat je tabellen tijdens het aanmaken al van het type InnoDB zijn. Converteren van MyISAM naar InnoDB wordt ten zeerste afgeraden door MySQL!!!

- Tabellen met onderlinge relaties dienen beiden van het type InnoDB te zijn, van MyISAM linken naar InnoDB gaat dus niet!

- Velden welke als FK fungeren dienen van hetzelfde datatype te zijn als de PK waar ze naar refereren.

- Velden welke als FK fungeren dienen te worden geïndexeerd.

- Velden welke als FK fungeren dienen als standaardwaarde NULL te hebben en geen 0

MySQL is een leuke database om mee te beginnen en kan redelijk wat, maar naarmate je meer van een database verlangt zal je merken dat het niet voldoet aan veel eisen. Een rasechte freak heeft er een mooi stukje over geschreven, dat nog regelmatig wordt aangevult en is echt de moeite waard om eens kritisch te bekijken:

http://www.yapf.net/faq.php?cmd=100&itemid=832

Alternatieven? PostgreSQL, ook opensource en ook op Windows beschikbaar :)
Daar heb je gewoon 1 tablehandler die alle genoemde zaken ondersteund + nog veel meer, zoals functies, triggers, views etc.

Veel database-plezier!

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Wat zijn transactions?
  3. Wat zijn PK / FK-relaties
  4. Het leuke werk, integriteit behouden
  5. Een stukje voorbeeldcode
  6. Tips & Tricks

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.