Een voorbeeld en verder lezen

Omwille van de ruimte en leesbaarheid, verwijs ik je voor een uitgebreid voorbeeld naar http://pear.php.net/manual/en/standards.sample.php.

In deze tutorial heb ik geprobeerd om je wat meer houvast te bieden bij het programmeren, omdat ik daar zelf ook nogal problemen mee had. Uiteraard hoef je niet deze standaard te volgen, maar kan je ook je eigen stijl aanmeten. Wil je je broncode openbaar maken of er samen met anderen aan werken, dan kan het wel handig zijn om een dergelijke standaard te hanteren zodat iedereen op dezelfde manier programmeert.

Ik moet toegeven dat ik zelf ook niet volledig de PEAR coding standards volg; voor naamgeving gebruik ik de HNC, en de headers (in deze tutorial niet besproken) laat ik meestal ook weg. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg.

Het gedeelte van de HNC kwam overigens uit het PHP 5 superboek van Wouter Tengeler. De rest was een in meer of mindere mate vrije vertaling van de PEAR coding standards, te vinden op http://pear.php.net/manual/en/standards.php.
Wanneer je op Google zoekt op “PHP coding standards” (voor andere programmeertalen alleen op “coding standards”), vindt je een hoeveelheid aan links die allemaal een eigen standaard hanteren of gebaseerd zijn op een andere standaard (vaak afgeleid van een andere taal).

Het begrip “standaard” is dus nog relatief ;)

Ik ontvang overigens graag reacties en aanvullingen op deze tutorial!

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inspringen & Regellengte
  2. Naamgeving
  3. Overig
  4. Controlestructuren
  5. Een voorbeeld en verder lezen
  6. Functies
  7. Commentaar

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.