Normaliseren inleiding

Voor het bepalen van de indeling van de database bestaan verschillende technieken. In deze tutorial zal ik de techniek Normaliseren, die in de jaren 70 door de Amerikaan Edgar Codd is opgesteld, uitleggen.

Als je een database ontwikkeld (en dit gaat dan niet alleen over je MySQL-database voor je PHP-website) is het belangrijk dat het aan een aantal eisen voldoet. Eén daarvan is de eis dat het bestand optimaal ontworpen is. Dit betekend dat er geen overbodige redundantie mag zijn.

Er zijn meerdere stappen om naar deze goede database te komen. Deze stappen zijn Normaalvormen. Dit zijn de Normaalvormen waarmee ik in deze tutorial ga werken:
0NV (Nulde Normaalvorm - Inventarisatie)
1NV (Eerste Normaalvorm)
2NV (Tweede Normaalvorm)
3NV (Derde Normaalvorm)

Verder zijn er ook nog de BCNV (Boyce Codd Normaalvorm), 4NV en 5NV. Op deze laatste Normaalvormen ga ik niet in omdat deze bijna nooit gebruikt worden.

Uitgangspunt voor het normaliseren is steeds de informatiebehoefte van de toekomstige gebruiker van de database. De indeling en inhoud van de tabellen wordt bepaald door de informatie die de gebruiker wenst te zien.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Normaliseren inleiding
  2. Nulde Normaalvorm
  3. Eerste Normaalvorm
  4. Tweede Normaalvorm
  5. Derde Normaalvorm
  6. Afsluiting
  7. Begrippen & Literatuur

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.