URL Optimalisatie

Zoals al eerder aangegeven in deze tutorial kijkt een zoekmachine onder andere naar de URL. De URL vormt dan ook een belangrijk onderdeel voor het verhogen van de vindbaarheid van een website. Vaak zie je een website als: “http://www.domein.com/index.php?pagina=1”. Met zo’n URL kan de zoekmachine helemaal niets, er staat geen pagina titel in bijvoorbeeld. Zoiets is ook mogelijk met nog meer termen achter het vraagteken, wat de URL nog veel onoverzichtelijker maakt.

Het is mogelijk om deze te herschrijven naar een andere URL. Op de achtergrond wordt die wel omgezet naar zo’n onduidelijke URL, maar de zoekmachine en bezoeker merken hier niets van. Door de naam van de pagina en subpagina er in weer te geven wint de locatie zowel voor een zoekmachine als voor de bezoeker aan duidelijkheid.
“http://www.domein.com/nieuws/Itemtitel.html” verwijst dan naar een bepaald nieuwsitem uit het nieuwsarchief. Door deze methoden te gebruiken is de pagina beter geschikt voor zoekmachines. Behalve het begrijpelijk maken van de URL is het ook nog eens zo dat wanneer de naam/ titel van de pagina, of de zoektermen voor deze pagina in de URL voorkomen de pagina ook hoger in de zoeklijsten komen.


Ericbruggema:
Ik zou graag een toevoeging zien met voorbeelden.

bv
/index.php?mod=profile&id=1
moet dan worden
/profile/1/eric_bruggema.html

Om door te gaan op je voorbeeld. Dit is een heel goed voorbeeld. Het is niet erg als er een getal staat (zodat je met je rewrite_engine op het id kan zoeken, wat sneller is dan op de naam), die wordt niet meegenomen in de zoektermen.

Maar zoek je bijvoorbeeld op "eric bruggema" dan zal die ook jouw profiel weergeven. Je naam staat immers in de URL. De naam of het onderwerp in de URL is een heel belangrijk punt voor SEO. De URL is het eerste wat wordt gezien door de zoekmachine.

Een URL zoals hier op PHPhulp wordt gebruikt (in elk geval in de versie die draaide op: 26-02-'08) is niet zoekmachine geoptimaliseerd. De getallen zeggen niets voor de zoekmachine. Getallen komen op ontelbare pagina's voor. Zoek je op 3, dan kan je op een pagina over een bepaalde dag uitkomen, iets dat iemand een 3 heeft gehaald voor zijn toets (blog bijv) enzovoorts. Een getal komt op zoveel plekken voor dat het niet echt meetelt.
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/590/
Het enige dat google hieraan kan zien is dat het een php tutorial is, maar waar die over gaat is niet zichtbaar.
Beter zou zijn:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/overig/search_engine_optimizing_seo.php

In principe werkt het het best als je gewone letters en in plaats van een spatie een underscore gebruikt in je URL. Getallen zeggen niets, maar ook speciale tekens voegen niets toe.
Die link die ik als voorbeeld geef voor deze Tutorial kan prima, zoals je ziet heb ik ook de ( en ) weggelaten, die voegen niets toe.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Werking zoekbot
  3. Zoekwoorden
  4. Pagina opbouw
  5. URL Optimalisatie
  6. Links en Banners
  7. Linkteksten
  8. Negatieve factoren
  9. Conclusie

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.