Git checkout

Git checkout is net even anders als bijvoorbeeld svn checkout. Een groot verschil ten opzichte van Subversion is dat Git alles van een project download en Subversion alleen de branch waar je in zit. Nadeel is dat je meer schijfruimte verbruikt maar voordeel is dat je zonder internet van branch naar branch kunt schakelen.

Met "git checkout" kun je dus schakelen naar een andere branch om daar verder in te werken. Wanneer je dit doet zal git alle bestanden inchecken die in die branch zitten.

Belangrijk is dat alle wijzingen die je nog niet gestaged hebt (met "git add") meegenomen worden als unstaged files naar de branch waarin je uitchecked. Wanneer ze al wel gestaged waren krijg je een melding dat je ze moet stashen of committen. Stashen betekend parkeren.

Een voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
git checkout swiftmailer


Uitchecken naar een branch die nog niet lokaal staat?
Stel een collega ontwikkelaar heeft een nieuwe branch gemaakt en deze remote beschikbaar gemaakt. Wanneer hij of zij dat gedaan heeft betekend dat nog niet dat jij automatisch beschikking hebt over deze branch. Om aan deze branch verder te werken zul je eerst de branch lokaal moeten maken, uitchecken en een pull doen om alle remote content binnen te halen. Je zou dit als volgt kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
git branch naambranch
git checkout naambranch
git pull origin naambranch


Maar met de -b optie is er ook een verkorte versie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
git checkout -b naambranch
git pull origin naambranch


Op die manier heb je dus de branch aangemaakt en meteen uitgechecked.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Git clone of git init
  2. Git reset
  3. Git revert
  4. Git branch
  5. Git diff
  6. Git checkout
  7. Git cherry-pick
  8. Git merge en git rebase
  9. Git pull
  10. Git tag

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.