Git revert

Altijd handig, er staat al een commit in de remote branch die nu terug gedraaid moet worden. Hier zijn er 2 belangrijke verschillen, namelijk het terug draaien van een 'normale' commit of een 'merge' commit. Een merge commit is te herkennen aan de commit message die lijkt op: "Merge branch 'master' of server:/var/git...". Een merge commit is een commit waarin 2 branches zijn samengevoegd.

Indien men dus een merge commit wilt terug draaien moet men de --mainline optie meegeven. Deze optie accepteerd de waarde 1 en 2. Dit heeft te maken met hoe de working tree eruit moet zien nadat de revert uitgevoerd is. Met 1 verzoek je Git de working tree zo te laten zoals hij voor de commit was en met 2 zoals het na de commit was. Bij ons kozen we in de meeste gevallen voor '1'.

Wanneer je een normale commit wilt terug draaien is dit vrij eenvoudig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
git revert 9c9bc66967ff6a03f40a4627db7231a9cbd9221c


Waarbij de hash uiteraard maar een voorbeeld is. Nadat je het commando hebt uitgevoerd zal er gevraagd worden om een commit message op te geven over je revert. Hier kun je bijvoorbeeld uitleggen waarom het terug gedraait wordt. Wanneer je dit niet wenst geef je de optie --no-edit mee.

Er zijn nog meerdere opties, en met git help revert zou je ze eens kunnen doornemen.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Git clone of git init
  2. Git reset
  3. Git revert
  4. Git branch
  5. Git diff
  6. Git checkout
  7. Git cherry-pick
  8. Git merge en git rebase
  9. Git pull
  10. Git tag

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.