Uitleg

Een tijdje geleden postte Mitch http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=1444&cat=1 een vraag hoe hij het beste rechten systeem kon maken. Arend gaf een mooie oplossing hoe het kon gedaan. En hij beloofde een tutorial over te schrijven en die is er nooit gekomen. Daarnaast zaten er wat phrase errors in en die heb natuurlijk er even uit gehaald
Na een half jaar ben ik begonnen met het maken van mijn nieuwe clansite en met mijn oude versie was ik niet echt tevreden over mijn huidige rechten systeem.

Ik zal eerst even uitleggen hoe ik mijn huidige rechten systeem was.
Hiervoor had ik 3 'rangen', namelijk:
Bezoeker.
Clanlid.
Admin.
Bezoekers hadden geen inlognaam nodig en konden anoniem posten ook onder een verkeerde naam van iemand anders. Daarnaast konden ze geen berichten wijzigen dat het gevolg was dat er veel gespamed werd. En dat was/is alleen maar irritant.
Clanleden en Admins hadden andere rechten en konden beveiligde pagina's bezoeken. Maar alleen de admins konden de berichten aan passen. Dit kan dus beter.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Uitleg
  2. Rechten berekenen
  3. Flag berekenen

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.