Slotwoord en referenties

Tot zover dan deze beginners handleiding over het gebruik van SQL. Ik hoop dat je na het lezen van deze tutorial redelijke begrijpt hoe je met SQL en databases te werk gaat. Natuurlijk is deze tutorial nog maar het allereerste begin, een eerste opstapje in de wereld van SQL.

Zoals je misschien wel gemerkt hebt in de tutorial, ben ik niet zo'n grote fan van MySQL. De manier waarop deze database met de standaarden omspringt, brengt niet echt veel zekerheid met zich mee. Ook het ontbreken van een goede relationele ondersteuning (InnoDB komt niet eens in de buurt van andere databases) is voor mij een reden om liever geen MySQL te gebruiken. Helaas ondersteunen veel webhosts nog geen alternatieven, dus vandaar toch maar deze tutorial over MySQL.

Ik wil benadrukken dat je eigenlijk te allen tijde MySQL in de ANSI mode moet dwingen. Op die manier heb je iets meer zekerheid over de uitgevoerde queries en krijg je in meer gevallen een foutmelding als een query niet klopt. Standaard zal MySQL in veel vallen namelijk geen foutmelding geven en gewoon willekeurige data gaan teruggeven.

Na het lezen van deze tutorial wil je de wereld van SQL misschien wel verder ontdekken. Daarom volgen hier een aantal links naar handleidingen die je daarbij kunnen helpen:

Databases en SQL
Normaliseren
Datum- en tijdfuncties in MySQL
GROUP BY: Het juiste gebruik ervan
MySQL Indexes
Tweakers.net SQL FAQ
PostgreSQL voor beginners
MySQL Handleiding
PostgreSQL Handleiding

PHP gerelateerde onderwerpen
PDO - Verbinden met verschillende databases
MySQLi - Een nieuwe manier van interactie tussen PHP en MySQL
Foutafhandeling in PHP

Opmerkingen, vragen en/of suggesties zijn natuurlijk altijd welkom. Deze tutorial is ook hier te vinden: SQL Beginners handleiding

« Lees de omschrijving en reacties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.