Voorwoord

Deze tutorial gaat in op de automagische wereld van regular expressions. Regex. In php zijn twee verschillende soorten regex opgenomen om het overzichtelijk te houden: de ereg en preg smaken.

De ereg regular expressions zijn gebaseerd op de posix variant. Deze tutorial zal in gaan op de perl variant die iets meer mogelijkheden heeft, sneller is en een kortere notatie.

In PHP zul je vaak bewerkingen op tekst of html doen: kijken of iets in een stuk tekt zit, of controleren of de input wel klopt. Simpele zoekoperaties zoals alle e-mail adressen uit een tekst halen tot ingewikkeldere zoekopdrachten als alle woorden die met twee keer opeenvolgende letters beginnen, alle palindromen, je kan het zo gek niet bedenken.

Reguliere Expressies zijn een krachtige manier om in tekst te zoeken, valideren en te vervangen, en zal je wanneer je dit beheerst veel tijd besparen.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Voorwoord
  2. My First Regex
  3. Het gebruik van character classes
  4. Het een of het ander matchen
  5. Groeperen en hierarchisch matchen
  6. Het extraheren van matches
  7. Repeterende matches
  8. Disclaimer, bronvermelding, handige links, TODO

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.