.htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

16/03/2012 17:25:51
Quote Anchor link
hallo,

ik wil graag de urls van mijn website wijzigen d.m.v. Mod rewrite en ik heb een tut op phptuts gevolgd.
alleen is mijn probleem nu dat ik nooit met een .htaccess bestand gewerkt heb en de link op phptuts voor uitleg geraadpleegd maar deze bestaat niet meer.

dus mijn vraag nu bestaat een .htaccess al gelijk op een webserver of maak ik dit gewoon aan met een leeg document door deze .htaccess te noemen ?

en zouden er meer dingen in moeten staan behalve hetgeen wat op phptuts staat?

bij voorbaat dank voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:04:34
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2012 17:28:24
Quote Anchor link
Reshadd farid op 16/03/2012 17:25:51:
... of maak ik dit gewoon aan met een leeg document door deze .htaccess te noemen ...


Correct.
Gewijzigd op 16/03/2012 17:31:19 door - SanThe -
 
Reshad F

Reshad F

16/03/2012 18:25:22
Quote Anchor link
en hoef ik alleen de stuff van de mod_rewrite in te vullen? verder niks?

dus voorbeeld:

mijn url is: http://reshadfarid.nl/index.php?page=1

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ ?page=1

is mijn htaccess dan goed?
Gewijzigd op 16/03/2012 18:30:33 door Reshad F
 
Eddy E

Eddy E

16/03/2012 19:29:34
Quote Anchor link
Ja, prima. Heb je al getest?
Let wel dat je nu (bijna) alles doorstuurt naar ?page=1

page is dus niet page.php
=1 is dus niet =$1

Test het eens?
 
Reshad F

Reshad F

16/03/2012 20:13:37
Quote Anchor link
ik heb dit al getest ( ik heb deze enkel en alleen deze code in mijn .htaccess bestand )

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=1

en ik krijg nog steeds dezelfde url..
de module staat wel aan bij de provider waar ik host dat heb ik gezien d.m.v. phpinfo()

mis ik iets? of doe ik nu iets fout?
en moet ik nu voor elke link een regel maken nee toch?
 
Eddy E

Eddy E

18/03/2012 10:40:39
Quote Anchor link
Ja, je doet iets fout.

Kijk eens naar mijn bericht.
En tel dan het aantal dollartekens in jouw code.


Je mist er dus één.

FOUT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=1


GOED:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=$1
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2012 11:29:49
Quote Anchor link
En je weet dat HTACCESS niet index.php?page=1 ombouwt naar /1/ maar /1/ ombouwt naar index.php?page=1?

Hiermee bedoel ik:
Met deze htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule new.html old.html


Is het niet zo dat als je naar site.nl/old.html gaat de url wordt vervangen door site.nl/new.html, maar het is zo dat als je naar site.nl/new.html gaat je de content te zien krijgt van old.html.


Verder zou ik altijd adviseren om de Rules wat stricter te maken. Als je wilt dat het alleen cijfers bevat doe je iets als: \d*? en niet .*?
Ook kun je het beste lazy matches gebruiken (dus met ? erachter) anders kom je in de knoei als je meerdere / in een url propt.
Gewijzigd op 18/03/2012 11:31:35 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

19/03/2012 11:02:39
Quote Anchor link
Ik heb nog niks kunnen uitproberen maar dank voor jullie reacties, wouter mijn bedoeling is dat de cojfers bijv gewoon seo vriendelijk worden bijv mijndomein.nl/contact zoiets. Het liefst
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:14:05
Quote Anchor link
*bump* ik heb het nog steeds niet voor elkaar gekregen om mijn urls te veranderen van

dit: website/index.php?page=1
naar: website/home

kan iemand me hier nog mee helpen misschien?

bij voorbaat dank!

dit is wat ikk nu gebruik


RewriteEngine on

RewriteRule ^home.html$ index.php?page=1
RewriteRule ^about.html$ index.php?page=2
RewriteRule ^contact.html$ index.php?page=3
RewriteRule ^code.html$ index.php?page=4
RewriteRule ^sitemap.html$ index.php?page=5
Gewijzigd op 06/04/2012 14:26:21 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 14:30:01
Quote Anchor link
Reshadd, nogmaals je begrijpt dat htaccess anders werkt dan je nu denkt?

Hoe htaccess werkt:
Je hebt bijv. deze rule:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*?)/(.*?)/$ show_post.php?cat=$1&slug=$2

Als je nu naar domein.nl/html/lorem-ipsum gaat dan gaat deze url eerst naar de htaccess. Deze denkt, hé dat is deze rule. Vervolgens laat hij niet domein.nl/html/lorem-ipsum/index.html zien, maar show_post.php?cat=html&slug=lorem-ipsum.

Als je nu naar domein.nl/show_post.php?cat=html&slug=lorem-ipsum gaat gebeurd er niks bijzonders. Het matched geen één htaccess rule en dus laat hij gewoon de pagina zien.

Ik heb het idee dat jij nog steeds denkt dat als je naar domein.nl/show_post.php?cat=html&slug=lorem-ipsum gaat je dan doorgelinkt wordt naar domein.nl/html/lorem-ipsum/, zo werkt het dus niet.

Mocht ik dit verkeerd denken en heb je het al wel door, is htaccess mod_rewrite wel geïnstalleerd op je server? Als je phpinfo() toont op een pagina staat hier dan bij apache > modules wel mod_rewrite tussen? En staan .htaccess wel in de root? Heb je wel een bestand .htaccess (dus zonder bestandsnaam, alleen met extensie)?

Kun je anders een online voorbeeld geven?
Gewijzigd op 06/04/2012 14:30:37 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:40:57
Quote Anchor link
ik weet wel hoe het werkt alleen weet ik niet hoe een htaccess in te stellen.. volgens mij staat de module mod_rewrite gewoon aan op mijn server zie hier phpinfo

Ja, ik heb het .htaccess genoemd ( dus niks ervoor )
in de root, is dit op de server de map waarin alle pagina's ook staan? of zelfs daarvoor?

waar wil je precies een online voorbeeld van?

p.s. ik gebruik dit om mijn urls goed te zetten.
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 14:43:24
Quote Anchor link
Het kan aan mij liggen, maar hier werkt het uitstekend. Je bouwt met je htaccess about.html om naar index.php?page=2 en dat is ook precies wat er gebeurd: http://reshadfarid.nl/about.html
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:46:22
Quote Anchor link
ja ik wil het juist andersom, ik wil dat als ik naar index.php?page=2 ga ( omdat dit de eigenlijke link is) dat er dan about.html geschreven wordt.
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 14:49:07
Quote Anchor link
En dat is dus precies wat ik uitleg, zo werkt htaccess niet. Je moet nu gewoon zorgen dat je nooit meer index.php?page=2 hebt, maar altijd gewoon direct naar about.html linkt (of een andere).

En als je dit wilt voor Google is het beter om redirect 503 (?)301 pagina's te maken, hierdoor veranderd google vanzelf zijn pagina's.

Zie ook: http://www.homepage-maken.nl/htaccess/redirect-htaccess.php
Gewijzigd op 06/04/2012 14:50:00 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:55:48
Quote Anchor link
hmm ik heb nu dus mijn menu zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
          $array
= array(1 => 'Home', 2 => 'About', 3 => 'Contact', 4 => 'Portfolio', 5 => 'code', 6 => 'sitemap');
$menu = '';
foreach($array as $k=>$v)
{

        if(isset($_GET['page']) and $_GET['page'] == $k)
    {

        $class = 'current';
    }

    else
    {
        $class = '';
    }

        $menu .= '<li><a class="'.$class.'" href="index.php?page='.$k.'">'.$v.'</a></li>';
}


echo '
       <ul>
        '
.$menu.'
    </ul>
'
;

?>


dit omdat ik niet steeds aparte pagina's wilde maken om steeds als er een link veranderd werd dat ik dit ook moest doen,

vervolgens vang ik dit op hiermee
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
            switch($_GET['page']){

                case
'1':
            include_once('main.php');
                break;

                case
'2':
            include_once('about.html');
                break;

                case
'3':
            include_once('contact.html');
                break;

                case
'4':
            include_once('portfolio.html');
                break;

                case
'5':
            include_once('code.html');
                break;

                 case
'6':
            include_once('sitemap.html');
                break;


                default:

            include_once('main.php');
                break;
                }

        ?>


de about.html is niets anders dan een content pagina die geinclude wordt. dus ik denk dat ik er altijd mee zal blijven stoeien of het geheel moet omgooien. of heb ik het nu bij het verkeerde eind?


Toevoeging op 06/04/2012 15:07:48:

edit: wouter als ik mij htacces dus verander in dit zal dit hetprobleem moeten oplossen? en dit is idd voor google :)

vb:
Redirect 301 /index.php?page=1 http://www.domeinnaam.nl/home.html
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 17:11:08
Quote Anchor link
Quote:
of heb ik het nu bij het verkeerde eind?

Je bent nu bij het verkeerde eind. Haal in je htaccess alle .html weg en vervang dit met /. Vervolgens maak je je menu zo op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$pages
= array(1 => 'Home', 2 => 'About', 3 => 'Contact', 4 => 'Portfolio', 5 => 'code', 6 => 'sitemap',);
$menu = '<ul>';
foreach( $pages as $page_id => $page_name )
{

    if( isset($_GET['page']) and $_GET['page'] == $page_id )
        $class = 'current';
    else
        $class = '';

    $menu .= '<li><a class="'.$class.'" href="/'.strtolower($page_name).'/">'.$page_name.'</a></li>';
}

$menu .= '</ul>';

echo $menu;
?>


En nu werkt je htaccess. Als je nu op about klikt wordt je doorgezonden naar domein.nl/about/ en dan wordt er via htaccess de pagina index.php?page=2 opgehaald en dat kun je gewoon in je originele pagina scriptje gebruiken en dus ben je dan klaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.