[OOP] autoloading, ontbrekende classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 15:40:51
Quote Anchor link
Ola mensen,

Ik zit me iets af te vragen. Op dit moment heb ik geen beveiliging in mijn autoloader zitten. Ik ga niet met is_file() testen of het bestand bestaat, maar ik require het bestand direct.

In feite moet een class(bestand) altijd bestaan, maar zoals hier op het forum al eens eerder is gezegd, kan het zijn dat er (door de hostingpartij) een back-up wordt teruggeplaatst waardoor een bestand ineens "verdwijnt".

Dus nu ben ik wel nieuwsgierig hoe ik hier mee moet omgaan. Ik zat dus te denken om te testen of 'require' een true of false oplevert en als het false is een exception te gooien, maar tot mijn verbazing geeft require niks terug. Hoe moet ik dan weten of het requiren van het bestand is gelukt?

Hoe gaan jullie hier mee om?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:47:54
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/02/2014 15:47:38
Quote Anchor link
require resulteert in een fatal error als het bestand niet bestaat
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 15:57:59
Quote Anchor link
Ja correct. Maar, correct me if I'm wrong, dat betekent dus dat als ik GEEN controle uitvoer, en het bestand niet bestaat het script simpelweg stopt. Toch? Dit betekent dus ook dat de fout niet wordt gelogd (tenminste niet door mijn eigen logger) en dat mijn website dus dagenlang plat kan liggen zonder dat ik dit zelf in de gaten heb. Correct?

Als bovenstaande juist is, wat is dan de handigste manier om de controle uit te voeren vraag ik me af? Ik kan wel alles gaan testen met is_file() maar dan zit je tientallen keren zo'n controle uit te voeren die in 99,999% van de gevallen overbodig is omdat deze altijd zal resulteren in true. Is er nog een andere manier om te controleren, of is dit de enige optie?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 16:07:25
Quote Anchor link
Volgens mij wordt een catchable fatal error weergegeven.

En daarnaast zou ik altijd de check erin bouwen. Misschien gebruik je wel een 3rd party library met zijn eigen autoloader, dat jouw autoloader het niet kan vinden hoeft nog niet te betekenen dat de 3rd party autoloader het niet kan vinden..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 16:18:02
Quote Anchor link
Wouter, goed punt. Maar wat voor check gebruik je dan?

Ik heb een psr autoloader, en een "eigen" autoloader. Op basis van de fully qualified name wordt de juiste autoloader gebruikt. Dus als aan de voorwaarden wordt voldaan dan wordt het bestand (nu nog zonder controle) gerequired.

Maar hoe voer ik nu een juiste controle uit? Ik kan wel een is_file gebruiken, maar stel nu dat ik 2 autoload-functies heb geregistreerd en deze kunnen beiden het bestand niet vinden, dan zal ik alsnog een error krijgen omdat de class niet kan worden geladen. Dat schiet dus niet op.

>> Volgens mij wordt een catchable fatal error weergegeven.

Require geeft volgens de documentatie geen catchable fatal error. Of bedoel je dat niet?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 16:34:12
Quote Anchor link
>> Require geeft volgens de documentatie geen catchable fatal error. Of bedoel je dat niet?

Dat komt omdat je bij require aangeeft dat het bestand echt aanwezig moet zijn. Als je het wil catchen moet je include gebruiken.

>> Maar hoe voer ik nu een juiste controle uit? Ik kan wel een is_file gebruiken, maar stel nu dat ik 2 autoload-functies heb geregistreerd en deze kunnen beiden het bestand niet vinden, dan zal ik alsnog een error krijgen omdat de class niet kan worden geladen. Dat schiet dus niet op.

Behalve dat je in dit geval *beide* autoloaders hebt aangeroepen en in het geval van werken als een kip zonder kop je maar 1 autoloader aanriep.

>> Ik heb een psr autoloader, en een "eigen" autoloader. Op basis van de fully qualified name wordt de juiste autoloader gebruikt. Dus als aan de voorwaarden wordt voldaan dan wordt het bestand (nu nog zonder controle) gerequired.

Een autoloader die bepaalt welke autoloader er wordt aangeroepen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 16:38:37
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je mij verkeerd begrijpt.

Als autoloader 1 het bestand niet vindt, wordt toch automatisch de volgende autoloader aangeroepen. Niks raars aan toch?

>> Een autoloader die bepaalt welke autoloader er wordt aangeroepen?

Nee dus. Gewoon het normale principe. Autoloader 1 kan de file niet laden, dus wordt vervolgens autoloader 2 aangesproken.

Wat snap je niet of wat is er onduidelijk?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.