Update MySQL met array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob Doornbos

Rob Doornbos

05/11/2013 10:09:24
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb de volgende array:

{"status": "ok", "version": "2.47", "request": {"route": "/te" }, "response":
[{ "t": "2013-11-04 00:10", "te": 20.2, "hu": 64} ,
{ "t": "2013-11-04 00:25", "te": 20.0, "hu": 65} ,
{ "t": "2013-11-04 00:40", "te": 20.1, "hu": 65} ,
{ "t": "2013-11-04 01:55", "te": 19.8, "hu": 66} ,
{ "t": "2013-11-04 02:10", "te": 19.8, "hu": 66} ]}

Wie kan mij helpen om deze in de database te laden met de colommen t, te, hu.

Bij voorbaat dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:02:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2013 10:15:25
Quote Anchor link
Als ik je een begin mag geven: Kijk eens naar json_decode().

Dan kan je de 'response' array foor foreach halen en de data in je database plaatsen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/11/2013 10:25:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$a
= '{"status": "ok", "version": "2.47", "request": {"route": "/te" }, "response":
  [{ "t": "2013-11-04 00:10", "te": 20.2, "hu": 64} ,
  { "t": "2013-11-04 00:25", "te": 20.0, "hu": 65} ,
  { "t": "2013-11-04 00:40", "te": 20.1, "hu": 65} ,
  { "t": "2013-11-04 01:55", "te": 19.8, "hu": 66} ,
  { "t": "2013-11-04 02:10", "te": 19.8, "hu": 66} ]}'
;
  
$array = json_decode($a);
$response = '';
foreach($array->response as $key=>$item) {
  $response .= ($key == 0 ? '' : ',' . PHP_EOL) .'("' . $item->t . '", "' . $item->te . '", "' . $item->hu . '")';
}

$sql = 'INSERT INTO mijn_tabel (t, te, hu) VALUES ' . PHP_EOL . $response;
//echo $sql;
echo '<pre>' . print_r($sql, 1) . '</pre>';
?>
 
Rob Doornbos

Rob Doornbos

05/11/2013 11:06:28
Quote Anchor link
Wow, wat een snelle reactie.

De code van Kris werkt perfect, daar ben ik 2 dagen naar op zoek geweest :-(

Nogmaals hartelijk dank hiervoor.

Rob
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/11/2013 11:23:26
Quote Anchor link
Graag gedaan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.