Tabel voorbeeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Jan te Pas

Jan te Pas

26/02/2018 10:59:08
Quote Anchor link
En dan is dit de standaardmethode om php-variablen in html te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src=<?php echo $picture; ?> alt=afbeelding>
Gewijzigd op 27/02/2018 20:45:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:24:54
 
Steffen The

Steffen The

27/02/2018 19:42:00
Quote Anchor link
Ik vind veel voorbeelden voor simpele xml bestanden. En hoe te verwerken. Toch krijg ik het niet voor elkaar img uit een element te tonen.
Alle andere regels kan ik gewoon met echo doen.
Ik zal iets doms doen, dit heb ik in het kort:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE html>
<html>
    
    </head>
    <body>
    <h1>Steffen Pruts</h1>
       <?php
       $html
= "";
       $url = "http://4AE1C5CA92184569BBDA0291C7C7B323.hst.fietsenwijk.nl/fietsen/xml/?cat=0&b=1F877389B3B44DAAAE446829A18BBCDB";
       $xml = simplexml_load_file($url);
       for($i = 0 ;$i <2; $i++) {
       $foto = $xml->bicycle[$i]->bicyclePicture800;
       $html .= "<p>$foto</p>";
       }

           
    
    ?>

    <table border = "1">
    <tr>
    <td><img src = "$foto"></td>
    </tr>
    </table>

    </body>
</html>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 27/02/2018 20:46:22 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/02/2018 20:07:40
Quote Anchor link
Zet je variabele eens in een echo en tussen PHP-tags.

Ik raad liever aan om eerst aan een basis-tutorial PHP te beginnen, en dit in de vriezer te plaatsen. Je probeert nu eigenlijk een racewagen te besturen voordat je de raceauto kent.
 
Steffen The

Steffen The

27/02/2018 20:32:02
Quote Anchor link
- Ariën - op 27/02/2018 20:07:40:
Zet je variabele eens in een echo en tussen PHP-tags.

Ik raad liever aan om eerst aan een basis-tutorial PHP te beginnen, en dit in de vriezer te plaatsen. Je probeert nu eigenlijk een racewagen te besturen voordat je de raceauto kent.


Je wilt niet weten welke boeken hier liggen..
En hoeveel fouten daar in staan inzake array, foreach en ga zo maar verder.Dat brengt je zoals eerder gemeld in de war. Voor mij is online zoeken prima te doen maar bijna alles staat in het Engels. Dat is voor beginners lastig.
Maar ok, ik zal stoppen met vragen. Ik weet ook wel dat het amateur overkomt.
Excuses
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/02/2018 20:39:22
Quote Anchor link
Jan te Pas had al het juiste antwoord gegeven. Misschien was het lastig te zien vanwege het ontbreken van de code-tags in zijn bericht. (zal ik even toevoegen). Ik zie wel dat hij vreemde quotes gebruikt.

Maar geloof me dat je nu echt met moeilijke kennis bezig bent terwijl je er nog niet rijp voor bent.
Iedereen begint als een amateur, maar steeds meer leer je meer mogelijkheden kennen en zo kan je een goed werkend script opbouwen. Als je kennis van bepaalde zaken mist zal je script uiteindelijk een slechte basis krijgen waarbij er zelfs sprake van onveiligheid kan zijn of sprake van onlogische code. En dat wil niemand... ;-)
Liever in enkele tellen zien wat je script doet, dan minuten lang blijven turen naar 100 regels.
Gewijzigd op 27/02/2018 20:46:48 door - Ariën -
 
Steffen The

Steffen The

27/02/2018 21:02:13
Quote Anchor link
Hiervoor gaf iemand de opzet van Simplexml. Deze tutorial leek vrij duidelijk voor een beginner om mee te gaan oefenen: https://www.youtube.com/watch?v=4ZLZkdiKGE0.

Mijn boeken zijn lastig. Maar misschien te oud? Basis Php 5.4. Kun jij of een ander me dan een goed beginners boek adviseren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/02/2018 21:03:41
Quote Anchor link
Maar SimpleXML is een gevorderd onderdeel van PHP, en dat is niet de basis van PHP zelf.
Ik zou eerst even wat ervaring opdoen over hoe functies, array's, statements werken. Nu neem je echt teveel hooi op je vork.
Gewijzigd op 27/02/2018 21:04:29 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/02/2018 21:13:08
Quote Anchor link
Effe wat in elkaar geflansd. Kan stukken beter. Maak er wat moois van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$html
= "";
$url = "http://4AE1C5CA92184569BBDA0291C7C7B323.hst.fietsenwijk.nl/fietsen/xml/?cat=0&b=1F877389B3B44DAAAE446829A18BBCDB";
$xml = simplexml_load_file($url);

for($i = 0 ;$i <2; $i++) {
    $foto = $xml->bicycle[$i]->bicyclePicture800;
    $html .= '<h3>' . $xml->bicycle[$i]->bicycleBrandName . '</h3>';
    $html .= '<p><img src="' . $foto . '" style="width: 50%;"</p>';
    $html .= '<p>Prijs : &euro; ' . $xml->bicycle[$i]->bicyclePrice1 . '-' . $xml->bicycle[$i]->bicyclePrice2 . '<br />';
    $html .= 'Categorie : ' . $xml->bicycle[$i]->bicycleCategoryName . '<br />';
    $html .= 'FrameType : ' . $xml->bicycle[$i]->bicycleFrameTypeName . '</p>';
}


echo $html;

?>
 
Steffen The

Steffen The

27/02/2018 21:21:37
Quote Anchor link
- Ariën - op 27/02/2018 21:03:41:
Maar SimpleXML is een gevorderd onderdeel van PHP, en dat is niet de basis van PHP zelf.
Ik zou eerst even wat ervaring opdoen over hoe functies, array's, statements werken. Nu neem je echt teveel hooi op je vork.


Duidelijk :-) Maar is mijn boek voldoende? (Basis Cursus php 5.4) Of is er een toegankelijker boek? Want mijn voorbeelden in het boek stroken vaak niet met de stof.



Toevoeging op 27/02/2018 21:25:06:

Adoptive Solution op 27/02/2018 21:13:08:
Effe wat in elkaar geflansd. Kan stukken beter. Maak er wat moois van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$html
= "";
$url = "http://4AE1C5CA92184569BBDA0291C7C7B323.hst.fietsenwijk.nl/fietsen/xml/?cat=0&b=1F877389B3B44DAAAE446829A18BBCDB";
$xml = simplexml_load_file($url);

for($i = 0 ;$i <2; $i++) {
    $foto = $xml->bicycle[$i]->bicyclePicture800;
    $html .= '<h3>' . $xml->bicycle[$i]->bicycleBrandName . '</h3>';
    $html .= '<p><img src="' . $foto . '" style="width: 50%;"</p>';
    $html .= '<p>Prijs : &euro; ' . $xml->bicycle[$i]->bicyclePrice1 . '-' . $xml->bicycle[$i]->bicyclePrice2 . '<br />';
    $html .= 'Categorie : ' . $xml->bicycle[$i]->bicycleCategoryName . '<br />';
    $html .= 'FrameType : ' . $xml->bicycle[$i]->bicycleFrameTypeName . '</p>';
}


echo $html;

?>


Super dank! Ik ga het bestuderen. En inderdaad begrijpen wat er staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/02/2018 21:35:32
Quote Anchor link
Als je een boek wilt gebruiken, zou ik liever een boek kiezen die zich bezighoudt met PHP 7.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/02/2018 23:30:18
Quote Anchor link
@Adoptive: maar die elementen zijn waarschijnlijk nog steeds objecten of niet? De reden dat dit "werkt" is waarschijnlijk omdat je deze in een string zet en daarmee in feite een typecast naar string wordt uitgevoerd?

@Steffen The: zoals @Ariën al aangaf dienen PHP-zaken (zoals het weergeven van de waarde van een variabele) binnen PHP-blokken plaats te vinden.

@beide: vaak is het probleem niet echt het probleem, maar onduidelijkheid over wat er nu precies aan de hand is en hoe je dit vervolgens zou moeten tacklen. Iets wat daarom eigenlijk onontbeerlijk is bij het leren van PHP is leren hoe je je foutmeldingen kunt leren interpreteren en ook hoe je zaken kunt debuggen. Dit geeft je namelijk een heleboel inzicht over wat er fout gaat en hoe de "variabelentoestand" is.

Stap 1 daartoe is makkelijk, zet het melden + weergeven van foutmeldingen aan. Dit doe je door de volgende passage boven ontwikkelcode te zetten, dit moet natuurlijk verwijderd worden als je deze code "live" gaat gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL); // geeft aan waarover je meldingen wilt
ini_set('display_errors', 'stdout'); // geeft aan waar je deze meldingen wilt
?>


Vervolgens, om het inzichtelijk te maken welke waarden variabelen hebben (en mogelijk ook van welk type deze zijn die in zekere mate bepaalt hoe je hiermee om kunt of moet gaan) kun je het beste een soort van dump-functie maken/gebruiken zoals (in beginsel) var_dump() of print_r() (maar mogelijk is een uitbreiding op deze functies beter en veiliger).

Beide zaken geven je enorm veel grip op de toestand van je code en helpen het inzicht vergroten. Dit terwijl meeste tutorials (in eerste instantie) aansporen op het feilloos overkloppen van code, en dan ben je reddeloos verloren als je van het geplaveide pad afraakt omdat je een punt of komma vergeet, en je allerlei onbegrijpelijke foutmeldingen krijgt, of liever gezegd, zeer duidelijke foutmeldingen krijgt die je niet begrijpt omdat je dit nooit hebt aangeleerd.

Het leren van programmeren (i.i.g. wat PHP betreft) begint eigenlijk voor een groot deel bij debuggen. Zo kun je jezelf namelijk optrekken en zelf dingen repareren.
Gewijzigd op 27/02/2018 23:42:12 door Thomas van den Heuvel
 
Steffen The

Steffen The

28/02/2018 09:41:29
Quote Anchor link
@thomas. Dank voor de uitleg. Ik zal vanavond de code er in zetten en expres een fout zetten om te testen.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.