Advies over ontwerp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 20:16:43
Quote Anchor link
Beste,

ik ben bezig aan een site waar mensen zonder enige kennis van html etc.. een website kunnen aanmaken en beheren. Ze kunnen dan kiezen uit verschillende templates en kunnen dan tekst enzoverder in de site zetten.

Maar hoe kan ik dat nu best uitwerken?
Ik dacht ik zal de tekst van de gebruiker in de database zetten maar dan ben ik er nog steeds niet omdat we de site willen aanroepen via www.sitenaam.domein.nl of www.domein.nl/sites/sitenaam.

Dus dan moet ik er denk ik voor zorgen dat ik automatisch mapjes of subdomeinen kan aanmaken.

Graag wat advies.

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:24:06
 

18/12/2010 20:21:25
Quote Anchor link
Tja, das maar net hoe je je idee ziet...
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 20:22:58
Quote Anchor link
persoon registreert -> persoon logt in -> persoon maakt site aan (vult een titel in en kiest een template) -> persoon bewerkt site
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/12/2010 20:28:18
Quote Anchor link
Misschien kun je een multi site-setup bouwen met bijvoorbeeld Drupal.

Je kunt met htaccess de sitenaam als een GET-parameter laten binnenkomen; dan kun je met PHP beslissen wat je dan ophaalt en laat zien.

Maar een persoon zonder enige kennis van html etc gaat toch nooit een site kunnen beheren! Of gaat het om 'speelgoed'-sites, met 1 of 2 pagina's en misschien een plaatje?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

18/12/2010 20:28:25
Quote Anchor link
ik zou persoonlijk voor gebruikersgemak voor sub.domein.nl gaan

mischien want het kan zijn dat je host het niet ondersteund kun je ze een domeinnaam geven over een subdomein

´ bij mijn host is dit niet mogelijk '
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 20:37:03
Quote Anchor link
ik kan ongelimiteerd sub domeinen maken, ik moet dit alleen kunnen automatiseren..
 
Bart V B

Bart V B

18/12/2010 20:42:25
Quote Anchor link
Hangt een beetje af hoe gek je het wil maken. ;)
Ben zo ongeveer zo'n soortgelijke applicatie aan het maken.

In mijn applicatie kan men straks kiezen uit pagina's aanmaken, en hebben ze de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende modules.
Bijvoorbeeld een webshop, een forum , blogsysteempje gastenboekje enz.
Dit systeem word op een plek gezet, ook de templates.
Mensen hebben zelfs straks de mogelijkheid om hun eigen templates te gebruiken.

Dat stuk word eigenlijk een grote vergaarbak ergens op de server. Zo blijft het ook nog een beetje onderhoudbaar als er wat bij gebouwd word en of geupdate.

Een ieder krijgt een eigen userdir met een public_html waar men plaatjes e.d. kan uploaden. De rest word eigenlijk gedaan met wat database interactie en alle modules en hoofd applicatie gaan we met apache virtuele links geven aan iedere user.
Dit stuk hebben we nog niet ontworpen maar zo gaat het er ongeveer waarschijnlijk uitzien. Ook kunnen we dan makkelijk domeinnamen koppelen aan de user zijn website.

De virtuele hosten worden via een bash sciptje aangemaakt, zodat php dat niet hoeft te doen voor ons. ;)
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 20:46:03
Quote Anchor link
dat ziet er best wel ingewikkeld uit..
 
Bart V B

Bart V B

18/12/2010 20:55:50
Quote Anchor link
Dat is het ook. ;) Maar dat is ook de uitdaging he.
Heeft al wat liters koffie en dozen camels gekost..
En niet te vergeten het bier.

Maar goed in jou geval zou je kunnen overwegen om Simple Dynamic Virtual Hosts Using mod_rewrite te gebruiken. http://httpd.apache.org/docs/2.0/vhosts/mass.html
Moet je even naar beneden scrollen.

Edit:

Heb je toegang tot de server?
Want dan zou je ook gewoon een usr_dir per gebruiker kunnen aanmaken.
Dan word zo'n link iets van: http://domein.tld/~gebruiker
Gewijzigd op 18/12/2010 21:04:09 door Bart V B
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 21:03:57
Quote Anchor link
Ok, daar kan ik zeker wat mee.. Gaat wel moeilijk worden ;p
 
Bart V B

Bart V B

18/12/2010 21:04:36
Quote Anchor link
Lees ook mijn edit even. ;)
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 21:06:08
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat dan, ik heb toegang tot de server via ftp(?)
 
Bart V B

Bart V B

18/12/2010 21:10:34
Quote Anchor link
Nee ik bedoel beheer je zelf de server?
Dus via ssh/puttY.
Alleen dan kan je users aanmaken.
Dat gaat hem niet worden als je alleen maar met FTP aan de gang kan.
Of het moet zijn dat je iets van directAdmin/plesk gebruikt, maar daar ben ik niet zeker van of je daar users kunt aanmaken.
Doe eigenlijk nooit met die zgn. handige tooltjes.
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 21:12:56
Quote Anchor link
nee geen toegang.
 
Bart V B

Bart V B

18/12/2010 21:23:26
Quote Anchor link
Dat is jammer, want dan gaat mijn verhaal niet op.
Je kan iets moeten proberen met .htaccess

Weet niet of hij zo werkt vond het ook maar even heel snel door google heen te bladeren:

You could allow every subdomain in the first place and then check if the subdomain is valid. For example:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[^.]+\.example\.com$ RewriteRule !^index\.php$ index.php [L]

Inside the index.php you can than extract the subdomain using:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (preg_match('/^([^.]+)\.example\.com$/', $_SERVER['HTTP_HOST'], $match))
{
    
   var_dump($match[1]);
}

?>

But all this requires that your webserver accepts every subdomain name.
Gewijzigd op 18/12/2010 21:31:26 door Bart V B
 
Jasper DS

Jasper DS

18/12/2010 21:26:49
Quote Anchor link
Ok, ik zal mijn host ook even contacteren.
 
Mavalier D

Mavalier D

21/12/2010 15:21:00
Quote Anchor link
Ondertussen hebben wij de host al gecontacteerd en ze melden ons dat ze ons hier niet mee kunnen helpen, en dit een kwestie van programmeren is.
Wij zijn ook al best lang bezig met het zoeken van dit, zou iemand ons kunnen helpen?
 

21/12/2010 15:49:09
Quote Anchor link
Geen flauw idee wat er allemaal gezegd is, maar heb je hier al naar gekeken:
virtual subdomain dns
?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/12/2010 18:16:39
Quote Anchor link
ok, dus wat raden jullie aan?

Vanaf stap 1. Dus vanaf dat ze aan een formulier komen 'maak een site'
 

21/12/2010 18:54:03
Quote Anchor link
PHP Jasper op 21/12/2010 18:16:39:
ok, dus wat raden jullie aan?

Vanaf stap 1. Dus vanaf dat ze aan een formulier komen 'maak een site'


Ja wat?
Wat moeten we aanraden?
Dat Rivella lekker is?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/12/2010 19:00:37
Quote Anchor link
Karl dat raad ik af, rivella is niet te zuipen

Maar ik zou alles een beetje uitdenken op papier wat je wilt en wat je doel is. Wat je doelgroep is, wat alles moet kunnen, welke functionaliteiten etc etc.
Gewijzigd op 21/12/2010 19:01:40 door Joakim Broden
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.