Backticks

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Durk Houtsma

durk Houtsma

10/03/2009 20:30:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een discussie met een paar bekenden van mij, over het gebruiken van backticks.
Hun zeggen dat backticks gebruiken beter is, echter weet ik wel beter.
Nu is mijn vraag:
Wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen van backticks?

Ik weet onder andere de volgende punten al:
- Je draait om errors heen van de SQL wat zorgt voor een bagger systeem.
- Met een backtick kan je wel een - (minus) gebruiken in tabelnamen / velden, echter is dit niet verstandig, en kan je beter een _ gebruiken.

Wie heeft hier duidelijkere informatie over, want via google kon ik ook niet veel wijzer worden.

Groet,
Durk
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 06:28:01
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 20:35:00
Quote Anchor link
Backticks zijn voor sukkels.

Hallo! Waarom denk je dat SQL geen backticks voorschrijft? Omdat het nooit nodig is. Alleen wanneer je bugs in je code wilt hebben, dan ben je dus een sukkel, dan ga je backticks in je code zetten.

De keuze is aan jou.
 
Timen kut

Timen kut

10/03/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Om een ander topic van je er bij te halen:(http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=12&id=61973)

pgFrank schreef op 08.03.2009 17:29:
Backticks zijn voor sukkels die meer bugs in hun systemen willen hebben. Alleen voor de allergrootste idioten, iedereen met meer intelligentie dan een goudvis zal deze rommel niet gebruiken. Of wil je nu echt extra bugs in je code hebben? Backticks zorgen voor bugs en bugs zijn nooit gewenst. Backticks hebben dus helemaal nooit enige toegevoegde waarde.
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 20:41:00
Quote Anchor link
;)

Ik ben vrij consequent over het gebruik van die vervloekte backticks. De dwaas die dat heeft uitgevonden, mogen ze nog een keertje tegen de muur zetten. Die **beep** heeft toch een ellende aangericht! Hoeveel bugs zal hij/zij nu al op zijn geweten hebben?
 
Timen kut

Timen kut

10/03/2009 20:42:00
Quote Anchor link
ik heb ze ook nog nooit nodig geacht.. mensen die roepen "maar soms heb ik een veld die dezelfde naam heeft als een functie"... Dan leer je maar af dat je je velden hetzelfde noemt!:p
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 20:48:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 10.03.2009 20:42:
mensen die roepen "maar soms heb ik een veld die dezelfde naam heeft als een functie"...
Kwestie van hard slaan, dan zijn ze ineens wel in staat om een correcte naam te verzinnen.

Zinloos geweld bestaat niet...
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2009 20:59:00
Quote Anchor link
Serieus, ik zie nu alleen maar scheldpartijen voorbij komen, maar nog geen enkel echt argument. Feiten! Voorbeelden! Niet twijfelachtige causaliteit...

Backticks lijden tot bugs. Is dat zo? Wel als je ze soms wel en soms niet gebruikt, en op die manier een keyword als tabelnaam weet te maken, maar niet kan bekijken. Maar is het nu fout dat backticks geïntroduceerd zijn, of is het fout dat ze niet verplicht zijn. SQL heeft al een heleboel keywords gereserveerd die prachtig zouden staan als kolomnamen. Nu zijn wij, de gebruikers van de taal, geforceerd creatieve, maar minder passende namen te bedenken.

Maar dan nog eens de vraag, want ik heb nog geen antwoord. Lijden backticks tot bugs? Nee op zich niet. De enige situatie waarin ik mij kan voorstellen is dat een beginner de fout maakt phpMyAdmin te gebruiken om z'n tabel te bouwen. phpMyAdmin gebruikt backticks, dus moet de gebruiker dat eigenlijk ook doen. phpMyAdmin had eigenlijk een optie moeten hebben om het wel of niet te gebruiken.

Het is net als met python. Je gebruikt of spaties of tabs om te indenten. Niet beiden. Zodra je dat wel doet, krijg je fout lopende code. Het zijn opties waar je je vingers aan open kan snijden. Is het daarom kut? Die stelling mag je van mij gaan verdedigen voor een stel C++ fanatiekelingen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 21:07:00
Quote Anchor link
Quote:
Nu zijn wij, de gebruikers van de taal, geforceerd creatieve, maar minder passende namen te bedenken.
Gebruik nederlandse namen en het probleem van gereserveerde woorden is voor 99,99% opgelost.

Eén van de weinige keywords die dan overblijft, is "type". Maar het woord "type" zegt niks, dus kun je daar nog even aan toevoegen wat je daar precies mee bedoelt. Probleem ook weer opgelost.

Zo moeilijk is het niet om goede namen te verzinnen, debuggen is vele malen moeilijker. Zie de enorme kosten die daaraan zijn verbonden, het verzinnen van een goede naam kost slechts een fractie daarvan. Schrijf je code op die manier dat er zo min mogelijk bugs kunnen ontstaan. En mochten ze tóch ontstaan, dat ze snel aan het licht komen.

En over feiten gesproken, zie de vele, vele topics die hier reeds aan zijn besteed en de vele, vele bugs die hierdoor zijn ontstaan. Dat zegt meer dan genoeg. Gebruik geen backticks en laat de fouten zo snel mogelijk aan het licht komen. Dan ben je niet afhankelijk van een codingstyle van een programmeur of er wel of geen bugs in je code komen. Even een find op de backticks ` en je weet waar je aan toe bent.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Timen kut

Timen kut

10/03/2009 21:20:00
Quote Anchor link
Ook al ZOU JE, door het gebruiken van wel EN geen backticks bugs krijgen. Zijn het nog steeds bugs die niet voor HOEVEN komen...
zelfs de meest briljante programmeur maakt nog wel 's een foutje.. wist je dat?
 
Bo az

Bo az

10/03/2009 22:57:00
Quote Anchor link
MySQL is niet de enige die je deze 'functionaliteit' bied (ja je kan het ook als functionaliteit bekijken), in SQL Server is het zelfde mogelijk door het gebruik van [ en ] en daar heb ik er nog nooit iemand over horen klagen.

Dat het geen standaard is vind ik niet echt een argument. Ten eerste heb je vernieuwingen nodig om standaarden te krijgen en te verbeteren. Daarnaast duurt het ontwikkelen van standaarden vaak ook erg lang omdat veel mensen het eens moeten worden. Een ontwikkelteam (en zeker als het geen 'community project' is) kan veel sneller knopen door hakken en de gebruiker verblijden met functionaliteit.

Even een voorbeeld waarin ik het gebruikt heb; Op het werk gebruiken we soms views als basis voor de lijst weergaven in een applicatie, door de 'kolom namen' van de views ook in de applicatie als kolom namen te gebruiken is het niet alleen mogelijk door één view meerdere pagina's waar (een deel van) deze lijst getoond wordt aan te passen, maar is het ook mogelijk om de klant in een handomdraai aan informatie te helpen. En daar komt deze functionaliteit bij kijken, in de kolom namen wil je wel eens een - of een spatie hebben. Natuurlijk zijn er andere manieren om het zelfde te bereiken, maar deze vind ik mooi door de eenvoud.
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

12/03/2009 21:38:00
Quote Anchor link
Verschillende reacties merk ik.
De één wil ze gebruiken, de ander gebruikt ze niet vanwege vele nadelen.

Bedankt voor de reacties, waar ik zelf ook wat aan gehad!
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

13/03/2009 09:05:00
Quote Anchor link
Ik vind het argument van pgFrank om maar Nederlandse naamgeving te gebruiken om het probleem (wat je met backticks kunt verhelpen) op te lossen euh.. jammer.

Ik vind het een zééér goede gewoonte dat programmatuur (edit: en bestandsnamen, database definities, etc) in het Engels wordt geschreven. Dit komt de consistentie en de leesbaarheid ten goede omdat je bij het programmeren niet om de Engelse termen heen kunt (deze zijn immers onderdeel van de programmeertaal). Het maakt de code tevens internationaal herbruikbaar.

Als je snapt hoe je de backticks moet gebruiken, en dit consistent doet, ontstaat hierdoor nooit een 'bug'.



Quote:
En over feiten gesproken, zie de vele, vele topics die hier reeds aan zijn besteed en de vele, vele bugs die hierdoor zijn ontstaan.


Veel dan deze bugs zijn doorgaans ontstaan door het niet gebruiken van backtricks, niet door het wél gebruik van backticks..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Ad Vertentie

Ad Vertentie

17/04/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Ik snapper niks van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ad Vertentie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.