De mysqli extensie ontbreekt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerrit Getkate

Gerrit Getkate

07/10/2011 14:02:26
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig om Joomla lokaal te installeren. Ik heb Wanpserver 2.2. up and running. Wat ik nu wil doen is het creëren van de MySql database door PhpMyAdmin te starten van de WampServer. Dit lukt niet vanwege een PhpMyAdmin error. Ik krijg de volgende melding: "De mysqli extensie ontbreekt. Gelieve uw PHP configuratie te controleren. <a href="Documentation.html#faqmysql" target="documentation"><img class="icon" src="./themes/pmahomme/img/b_help.png" width="11" height="11" alt="Documentatie" title="Documentatie" /></a>".
Ik ben een leek. Ik heb op Internet alles afgezocht echer in kan geen oplossing vinden. Ik heb ook al in de php.ini file gekeken, op de Wampserver Php uitbreidingen de vinkjes voor php_mysqli uit en aangezet. Ik kom er niet uit. Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 12:45:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2011 14:26:39
Quote Anchor link
in php.ini de mysqli-extentie aanzetten?
 
Gerrit Getkate

Gerrit Getkate

07/10/2011 14:40:09
Quote Anchor link
Geweldig bedankt voor je snelle reactie, maar hoe zet ik die aan? Ik heb al de ; voor de regel extension=php_mysqli.dll verwijderd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2011 14:42:02
Quote Anchor link
op die manier, en herstart apache even.
 
Gerrit Getkate

Gerrit Getkate

07/10/2011 14:50:59
Quote Anchor link
Ja dat heb ik meerdere keren gedaan, heeft geen effect gehad.
De extentions staan nu zo:
;extension=php_bz2.dll
;extension=php_curl.dll
;extension=php_dba.dll
;extension=php_exif.dll
;extension=php_fileinfo.dll
extension=php_gd2.dll
;extension=php_gettext.dll
;extension=php_gmp.dll
;extension=php_intl.dll
;extension=php_imap.dll
;extension=php_interbase.dll
;extension=php_ldap.dll
extension=php_mbstring.dll
;extension=php_ming.dll
extension=php_mssql.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
;extension=php_oci8.dll
;extension=php_oci8_11g.dll
;extension=php_openssl.dll
;extension=php_pdo_firebird.dll
;extension=php_pdo_mssql.dll
extension=php_pdo_mysql.dll
;extension=php_pdo_oci.dll
;extension=php_pdo_odbc.dll
;extension=php_pdo_pgsql.dll
extension=php_pdo_sqlite.dll
;extension=php_pgsql.dll
;extension=php_phar.dll
;extension=php_pspell.dll
;extension=php_shmop.dll
;extension=php_snmp.dll
;extension=php_soap.dll
;extension=php_sockets.dll
;extension=php_sqlite.dll
;extension=php_sqlite3.dll
;extension=php_sybase_ct.dll
;extension=php_tidy.dll
;extension=php_xmlrpc.dll
;extension=php_xsl.dll
;extension=php_zip.dll

extension=php_mysqli.dll
extension=php_mysql.dll
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2011 14:52:15
Quote Anchor link
wat meldt phpinfo() over mysqli?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

07/10/2011 15:02:32
Quote Anchor link
Heb je er niet heel toevallig 2 php.ini bestanden staan ?
zodat er maby al een ander php.ini bestand word ingeladen....
heb je hiervoor een installatie van php gehad ?

denk ook hieraan:
C:\wamp\bin\php\php5.3.5\php.ini
and
C:\wamp\bin\apache\Apache2.2.17\bin\php.ini

en check zoals Aar al zecht even je phpinfo()...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2011 15:05:29
Quote Anchor link
In phpinfo() staat bovenaan ook de juiste php.ini die gebruikt wordt.
Ook erg handig om te controleren of je de juiste aanpast.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

07/10/2011 15:13:19
Quote Anchor link
@Aar damm sorry dat was me even ontschoten dat je dat daar ook kon zien sorry..
 
Gerrit Getkate

Gerrit Getkate

07/10/2011 15:15:46
Quote Anchor link
Ik weet het niet meer ik kan daar niets vinden wat een oplossing biedt. Ik ga het de wampserver maar opnieuw installeren.
In ieder geval bedankt voor je hulp.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2011 15:16:55
Quote Anchor link
Zit je wel in de juiste php.ini te werken? Controleer dat eerst eens in phpinfo().
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2011 15:26:21
Quote Anchor link
Kijk in de Apache logfiles.
 
Gerrit Getkate

Gerrit Getkate

07/10/2011 16:40:06
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels de beta versie 2.3 van wampserver geïnstalleerd, met php versie 5.4. deze geeft dezelfde fout. Ik heb de installatie file WampServer2.3-beta-x32.exe gedownload en geïnstalleerd. Geen fouten gevonden.

In de appache error log krijg ik de fout [:error] [pid 6216:tid 568] FastCGI process 5236 still did not exit, terminating forcefully
 
Eric Loos

Eric Loos

26/04/2013 09:53:46
Quote Anchor link
heel simpel doe dit "go into web service and click on 'Select PHP Extensions, just check the mcrypt box"
en klaar is kees
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.