Explode probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/08/2010 22:07:09
Quote Anchor link
Beste mensjes, (ja, voor mij zijn jullie mensjes, de meeste dan)

Ik ben na lange tijd weer eens terug bij het PHP programmeren.
Nu heb ik alleen een klein probleempje met de explode functie.

ik heb nu een stuk text, bijvoorbeel.
Quote:
Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened, dit wil ik over houden


Nu wil ik dus alles na Stranger THINGS Have Happened overhouden.
Toevallig weet ik al dat het die zin is, want die is hiervoor al bepaald, alleen staat er dan "Stranger Things Have Happened".
Dus ik dacht in eerste instantie, PHP is niet zo pietluttig met hoofdletters,
$retval = explode($title, $text);
print_r($retval);
Helaas stond alles nog in 1 stuk.
Dus goed, ik ga er vanuit dat het hoofdletter gevoelig is, dus ik keurig alle 2 de waarden strtolower, en het zou moeten werken.
Maar helaas nogsteeds niet.

Nu heb ik de strtolower versie even geprint, en die hard-coded in de explode gezet.
Tot mijn stomme verbasing, werkt dit wel.
Heeft iemand hier een verklaarbare reden voor, en eigenlijk iets belangrijker, een oplossing?

Alvast Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:35:12
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/08/2010 22:21:52
Quote Anchor link
De syntax van explode
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array explode  ( string $delimiter  , string $string  [, int $limit  ] )
?>


Als je de delimiter zet op een spatie ofwel $delimiter = " " en de $string gebruikt voor de invoer van je tekst zal de uitkomt, een array voorzien zijn van alle gegevens die door een spatie waren gescheiden.

Kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a_Data
= explode (' ','Dit is een zin');
var_dump($a_Data);
?>


Want het lijkt er op dat je de functie explode() niet toepast zoals je hem zou behoren toe te passen. want een delimiter is dat gene wat de string doet scheiden van elkaar en elke segment in de array stopt onder een nieuwe key.
Gewijzigd op 17/08/2010 22:23:38 door Danny Roelofs
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/08/2010 23:05:23
Quote Anchor link
Dan doe ik het toch aardig goed, als ik de tekst wil scheiden op de title.
Maar het bizarre is juist dat hij het wel doet als ik het hard-coded erin zet, maar niet als ik een variable gebruik.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 23:32:40
Quote Anchor link
Werkt gewoon.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$var = 'Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened, dit wil ik over houden'
;

$arr = explode(strtolower('Stranger Things Have Happened'), strtolower($var));

echo '<pre>'.print_r($arr,true).'</pre>';

?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/08/2010 23:38:30
Quote Anchor link
Dit is dan een voorbeeldje wat werkt, zei het natuurlijk een basis, uiteindelijk zou je ook met regulare expressie's kunnen werken, maar dit gaat dan even om het feit hoe explode wel werkt.

Voorbeeldje wat hier prima werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $zin
= "Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
                Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened,
                 dit wil ik over houden"
;

        $a_Data = explode (' ',$zin);

        $s_Gezocht = 'tHiNgs'; // zoektocht is niet hoofdletter gevoelig, dus deze zoekstring kan.
        $b_Found = 0;
        foreach ($a_Data as $s_Content)
        {

            
            if (strcasecmp($s_Gezocht, $s_Content)==0)
            {

                $b_Found = 1;
            }

            if ($b_Found == 1)
            {

                $s_Result .= $s_Content.' '; // ik voeg er nu dan weer een spatie bij
            }

        }

        echo $s_Result;
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 23:39:08 door Danny Roelofs
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/08/2010 13:05:34
Quote Anchor link
Ik denk dat je mij bedoeling verkeerd begrijpt,
Het is de bedoeling dat hij het deel na "Stranger THINGS Have Happened" pakt,
dus "dit wil ik over houden".
Dus nu wil ik hem exploden op "Stranger THINGS Have Happened" en dan zou het gedeelte erna dus in de array moeten staan als los item.
 

18/08/2010 13:06:42
Quote Anchor link
Zit er geen html omheen ofzo?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/08/2010 13:12:44
Quote Anchor link
@Karl, bedankt voor de hint,
Er stond geen HTML omheen, maar wel een 2 spaties aan het eind, en daarop pakte hij hem dus niet.
 

18/08/2010 13:14:52
Quote Anchor link
Nico Kaag op 18/08/2010 13:12:44:
@Karl, bedankt voor de hint,
Er stond geen HTML omheen, maar wel een 2 spaties aan het eind, en daarop pakte hij hem dus niet.


Mooi :-).
Eigenlijk bedoelde ik, als het tussen html tags staat, dan kan je met DOM makkelijk filteren.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

18/08/2010 13:24:21
Quote Anchor link
Nico Kaag op 18/08/2010 13:05:34:
Ik denk dat je mij bedoeling verkeerd begrijpt,
Het is de bedoeling dat hij het deel na "Stranger THINGS Have Happened" pakt,
dus "dit wil ik over houden".
Dus nu wil ik hem exploden op "Stranger THINGS Have Happened" en dan zou het gedeelte erna dus in de array moeten staan als los item.


En die van @San dan, had je die al geprobeerd? want die werkt wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.