Hoe keuze menu/list verzenden via contactform?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Tom Gerritse

Tom Gerritse

05/10/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Ik heb een contactformuliertje (form.php) gemaakt met daarin een keuzemenuutje waarin uit drie opties kan worden gekozen. Na het invullen van het formulier wordt deze verstuurd (via contactscript.php) naar mijn mailadres.
De mail komt netjes binnen echter de gekozen optie uit het keuzemenuutje wordt niet in de mail getoond.

Het menuutje in het formulier heb ik als volgt gemaakt:

<TR>
<TD height="31" valign="top"><span class="style35">Onderwerp:</span></TD>
<td><select name="onderwerp" style="WIDTH: 270px; BACKGROUND-COLOR:#dddddd">
<option value="Ik wil een bestelling doen">Ik wil een bestelling doen</option>
<option value="Ik heb een vraag over een bestelling">Ik heb een vraag over een bestelling</option>
<option value="Ik heb een algemene vraag">Ik heb een algemene vraag</option>
</select><tr></tr>

Het bijbehorende contactscript is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
    // VALUES FROM THE FORM
    $name                    = $_POST['name'];
    $email                    = $_POST['email'];
    $telefoon                = $_POST['telefoon'];
    $onderwerp                = $_POST['onderwerp'];
    $message                = $_POST['msg'];

    // ERROR & SECURITY CHECKS
    if ( ( !$email ) ||
         (
strlen($_POST['email']) > 200 ) ||
         ( !
preg_match("#^[A-Za-z0-9](([_\.\-]?[a-zA-Z0-9]+)*)@([A-Za-z0-9]+)(([\.\-]?[a-zA-Z0-9]+)*)\.([A-Za-z]{2,})$#", $email) )
       )
    {

        Header("Location: http://www.swingexpress.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if ( ( !$name ) ||
         (
strlen($name) > 100 ) ||
         (
preg_match("/[:=@\<\>]/", $name) )
       )
    {

        Header("Location: http://www.swingexpress.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if ( preg_match("#cc:#i", $message, $matches) )
    {

        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if ( !$message )
    {

        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    

    if (eregi("\r",$email) || eregi("\n",$email)){
        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }

    if (FALSE) {
        Header("Location: http://www.website.nl/FOUT.htm");
        exit;
    }



    // CREATE THE EMAIL
    $headers    = "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n";
    $headers    .= "From: $name <$email>\n";
    $recipient    = "[email protected]";
    $subject    = "formulier";
   $message = "Reactie vanaf het mailform op de website:\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven naam        : " . $_POST['name'] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven e-mail        : " . $_POST['email'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven telefoon    : " . $_POST['telefoon'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven onderwerp    : " . $_POST['onderwerp'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Opgegeven bericht        : " . $_POST['msg'] . "\n";
   $message .= "                             " . $_POST[''] . "\n";
   $message .= "  Einde bericht              " . $_POST[''] . "\n";
 

    // SEND THE EMAIL TO YOU
    mail($recipient, $subject, $message, $headers);

    // REDIRECT TO THE THANKS PAGE
    header("location: http://www.website.nl/bedankt.htm");
?>



Ik ben al een avondje aan het zoeken naar goede voorbeelden omtrent het verzenden van de keuze uit een keuzemenu maar het wil mij maar niet duidelijk worden hoe dit moet. Hopelijk wil iemand mij helpen, waarvoor mijn dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/06/2024 08:07:46
 
Thijs Damen

Thijs Damen

05/10/2008 21:09:00
Quote Anchor link
test het gewoon eens zelf door dit te plaatsen bovenaan: echo $_POST['onderwerp'];

je controleert het namelijk nergens in je script. mijn gok is dan ook dat deze gewoon leeg blijft.
 
Tom Gerritse

Tom Gerritse

05/10/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Thijs maar het is me al gelukt.

Ik heb in Dreamweaver bij Properties de keuze "List" aangevinkt i.p.v. "Menu", heb de values weggehaald en tot slot heb ik een paar veranderingen gemaakt in het formulier:

<TR>
<TD height="31" valign="top"><span class="style35">Onderwerp:</span></TD>
<td><select name="onderwerp" size="1" style="WIDTH: 270px; BACKGROUND-COLOR:#dddddd">
<option selected>---</option>
<option>Ik wil een bestelling doen</option>
<option>Ik heb een vraag over een bestelling</option>
<option>Ik heb een algemene vraag</option>
</select><tr>

Waarom het nu wel werkt weet ik niet :)
 
Ed

Ed

05/10/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Denk dat de fout toch in dreamweaver zit hoor. Aangezien de structuur van een selectbox als volgt is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="FIELD IDENTIFIER"><option value="WAARDE">Tekstuele waarde</option></select>

<option value="WAARDE">Tekstuele waarde</option> kan eindeloos worden herhaald binnen de selectbox. Wil je de option als gekozen weer geven gebruik dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="waarde"  SELECTED>Tekstuele waarde</option>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.