.htaccess rewrite url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:18:28
Quote Anchor link
Heej,

Ik zou graag mijn URL's rewriten, maar het werkt niet helemaal!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]


voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq
resultaat: Array ( [p] => index.php )
verwacht resultaat: Array ( [p] => faq )
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 07:36:14
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

09/06/2010 19:44:36
Quote Anchor link
RewriteRule regels worden steeds opnieuw uitgevoerd totdat er niets meer match. Dus eerste loop:
faq -> index.php?p=faq
Tweede loop:
index.php -> index.php?p=index.php
Derde loop is zelfde, dat snaptie, en dan stoptie. Je zult dus het dus zodanig moeten maken dat de tweede loop niet matcht. Dit kan je bijv. doen met een RewriteCond regel.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Thx !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:19:54
Quote Anchor link
* Nieuwe vraag, zelfde script/topic

Nu wil ik een 2e en 3e GET variabel toevoegen, hoe gaat dit?
Gewijzigd op 10/06/2010 19:23:18 door Yea Rupie
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:23:04
Quote Anchor link
Wat moet hier nog aan gebeuren dan?
Het is veel beter als je gewoon de hele query in die ene parameter doet en er dan met PHP mee aan de slag gaat: dat is veel flexibeler.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:28:41
Quote Anchor link
voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq/6/7
verwacht resultaat: Array (
[p] => faq,
[m] => 6,
[y] => 7,
)
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:33:35
Quote Anchor link
Precies gewoon in PHP doen.
Je kan dit op allemaal manieren oplossen.
Kijk ook eens naar Zend_Controller_Route, in mijn ogen dicht bij de ideale oplossing.

Als je maar 1 route hebt kan het natuurlijk heel makkelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array
= array();
list($array['p'], $array['m'], $array['y']) = explode('/', trim($_GET['p'], '/'));
?>

Maar als je meerdere mogelijkheden wilt toestaan wordt het ingewikkelder.
Je moet het 'strategy' patroon toepassen.
Dan maak je een router die de routes regelt. Bij een request gaat de router alle routes af en als er 1 'past' wordt die geselecteerd en uitgevoerd.

Edit:
Voorbeeld, in OO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Router
{
    protected $_routes = array();
    public function addRoute(Route $route)
    {

        $this->_routes[] = $route;
    }

    public function dispatch($query)
    {

        $query = trim($query, '/');
        // Zoek in omgekeerde volgorde
        for($i = count($this->_routes)-1; $i<=0; $i--) {
            if($this->_routes[$i]->fits($query)) return $this->_routes[$i]->getParams();
        }

        throw new Exception('No route found for '.$query);
    }
}


interface Route
{
    protected $_query, $_params;

    // Controleert of de query past in de route en zo ja, vult de gevonden parameters in in $_params
    public function fits($query);
    public function getParams();
}

?>
Gewijzigd op 11/06/2010 20:38:22 door Pim -
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 20:40:54
Quote Anchor link
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 21:09:38
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 10/06/2010 20:40:54:
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).

Hierbij kom ik in de knoop met mijn css en afbeeldingen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:22:06
Quote Anchor link
Bedoel je dat die ook gerewrite worden? Nee toch? Want daar zorgen je twee RewriteCond regels al voor.

Of bedoel je dat je relatieve paden gebruikt? Dan heb je volgens mij twee gemakkelijke oplossingen: absolute paden gebruiken (beginnend met een /) maar dat is onhandig als je lokaal in een map en op de server in de root je site draait. Andere optie is <base href="/mijn/site/"> in de head van je HTML zetten, dan wordt dat pad altijd als basis voor je relatieve regels gebruikt.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 22:33:52
Quote Anchor link
Ik heb het gewoon allemaal in 1 map en de images appart:
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:35:47
Quote Anchor link
<base href="/absolute/url/naar/site"> of, waarschijnlijk aan je rewrite regels te zien dus simpelweb <base href="/"> aan HEAD toevoegen zou dat al moeten oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 23:12:02
Quote Anchor link
Jah maar ... je moet het zelf een beetje specificeren.
Yea Rupie op 10/06/2010 19:28:41:

Op een plek waar je een cijfer verwacht, zoals die 6 en die 7 kun je "[0-9]+" doen of bijv. nog exacter "[0-9]{1,3}"(minimaal 1 cijfer, max 3). En zodoende moet je het geheel zodanig in elkaar steken dat er geen conflicten optreden.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:07:17
Quote Anchor link
mmm.. Ik heb nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([0-9/]{1,2})/([0-9/]{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]

Hij gaat nog niet helemaal goed,
$2 = Maand
$3 = Jaartal
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:41:20
Quote Anchor link
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:54:58
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:56:12
Quote Anchor link
Dat komt omdat je relatieve paden gebruikt voor je css en plaatjes. Die denken dat ze in de map /pagina/1/2/ moeten zoeken. Zie mijn reacties over <base> en absolute urls.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:57:24
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:54:58:
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #




Bij een url van : home/6/2010
Is dit de $_GET variabel: Array ( [page] => home )

en als ik base gebruik, komt die in home/6/

verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl
Gewijzigd op 11/06/2010 18:02:32 door Yea Rupie
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 19:27:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)$ index.php?page=$1 [L]

Die $ aan het eind van het pattern staat voor "het einde". Als er niets na komt, matcht die regel niet.
Andere oplossing is om gewoon die twee RewriteRules om te wisselen, zodat de minst-specifieke, die dus het meeste matcht, onderaan staat.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 20:32:29
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:57:24:
verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl

Complete domeinnaam hoeft er niet voor, pad beginnen met een / kan ook.
 
Pim -

Pim -

11/06/2010 20:38:06
Quote Anchor link
Heb je mijn post over het in PHP regelen van routes überhaupt gelezen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.