.htaccess triggert niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »
Justin S

Justin S

23/06/2010 10:39:29
Quote Anchor link
Beste PHPhulp-ers,

Ik heb een probleem met mijn .htaccess bestand.
Op de een of andere manier rewrite 't volgende blokje code niet de URL
zoals het zou moeten.

De bedoeling is: http://www.opkoers.nl/projecten/1
maar dit krijg ik niet voor elkaar. Hij blijft de link in de URL balk plaatsen
als projecten.php?id=1.

Ik heb diverse tutorials gevolgd op internet waaronder hier in de
tutorial sectie maar het wil maar niet lukken... Heb zelfs de code gekopieerd en
geplakt en alleen de namen veranderd van de paginanaam, en dat werkt niet.

De mod_rewrite functie staat wel aan volgens de phpinfo();

Ik ben nieuw met de mod_rewrite functie van Apache en ik test zowel
lokaal op localhost als op internet in mijn development server.

Dit is de code die ik gebruik. Met een Regex erin om het cijfer van de ID
te plaatsen na de tweede forslash (= / ).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on  
RewriteRule ^projecten/([0-9]+)/?$ projecten.php?id=$1


Alvast bedankt!
Justin
Gewijzigd op 23/06/2010 10:42:08 door Justin S
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:58:16
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 20:32:35
Quote Anchor link
Probeer eens een [L] toe te voegen aan het einde van de regel, dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^projecten/([0-9]+)$ projecten.php?id=$1 [L]
Gewijzigd op 23/06/2010 20:35:48 door Arjan -
 
Justin S

Justin S

23/06/2010 20:38:01
Quote Anchor link
Nee dat maakt geen verschil, op de een of andere manier zorgt hij niet voor de URL rewrite.
Ik krijg nog steeds /projecten.php?id=2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on  
RewriteRule ^projecten/([0-9]+)$ projecten.php?id=$1 [L]
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 20:39:10
Quote Anchor link
Als ik naar http://www.opkoers.nl/projecten/1 krijg ik een 404 error, klopt dit?

En als ik naar http://www.opkoers.nl/projecten.php?id=1 ga krijg ik deze error ook. Volgens mij bestaat het bestand projecten.php niet of wel?

De htaccess staat in de webroot?
Gewijzigd op 23/06/2010 20:40:01 door Arjan -
 
Justin S

Justin S

23/06/2010 20:41:11
Quote Anchor link
Het is niet opkoers.nl, dit is de huidige site die vervangen gaat worden.
Probeer: http://environment.visual-masters.nl/opkoers/
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 20:42:29
Quote Anchor link
Als ik naar http://environment.visual-masters.nl/opkoers/projecten/3 ga dan komt er netjes een pagina met helemaal onderaan het getal 3 (corresponderende met de id). Dit is toch goed?
 
Justin S

Justin S

23/06/2010 20:44:14
Quote Anchor link
Moeten de links dan ook corresponderen met die URL? Ik was in de veronderstelling dat de link dan nog gewoon naar projecten.php?id=2 geleid moest worden?

Oh en m'n plaatjes werken dan niet meer. Moet ik dan ook diezelfde conditions gebruiken als Dennis?
Gewijzigd op 23/06/2010 20:45:33 door Justin S
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 20:47:07
Quote Anchor link
Nee, dat is juist niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat alle links in de html codes ook veranderd worden naar projecten/3 . Deze zal dan de pagina projecten.php?id=3 openen (echter is dit niet zichtbaar).

Edit: Gewoon mijn code gebruiken in mijn 2e post. Dan moet het allemaal goed werken.
Gewijzigd op 23/06/2010 20:47:43 door Arjan -
 
Justin S

Justin S

23/06/2010 20:53:10
Quote Anchor link
Nu volg ik je niet helemaal meer.
De href van mijn links moet dus zijn: http://environment.visual-masters.nl/opkoers/projecten/1
En daarbij moeten al mijn links abstract zijn, dus bijvoorbeeld als ik naar de home pagina wil navigeren,
moet de link zijn: http://environment.visual-masters.nl/opkoers/home omdat hij deze anders vervormd
naar /projecten/home/.
Ook mijn plaatjes moeten dus een volledig uitgeschreven URL hanteren: http://environment.visual-masters.nl/opkoers/images/slideshow/image_001.jpg

Heb ik dit correct?
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 20:58:25
Quote Anchor link
Het beste is om gebruik te maken van een absoluut pad in je links. Hierdoor zullen alle verwijzingen blijven kloppen.
Dit kan je doen met een <base href="http://environment.visual-masters.nl/opkoers/" />

Hiermee kan je de links naar pagina's als volgt maken:

<a href="/projecten/3">Project nummero 3</a>

Quote:
En daarbij moeten al mijn links abstract zijn, dus bijvoorbeeld als ik naar de home pagina wil navigeren,
moet de link zijn: http://environment.visual-masters.nl/opkoers/home omdat hij deze anders vervormd
naar /projecten/home/.


Nee want alleen http://environment.visual-masters.nl/opkoers/projecten/..... wordt nu herschreven naar http://environment.visual-masters.nl/opkoers/projecten.php?id=.....

Dus wanneer je /home gebruikt zal deze niet herschreven worden.


En belangrijk om te weten is wanneer je als voorbeeld http://environment.visual-masters.nl/opkoers/projecten/3 hebt, dan ziet html deze als een directory "projecten" waarin een directory "3" zit. Hierdoor zullen je relatieve paden naar bijvoorbeeld "images/....." niet meer kloppen. Want hij gaat dan op zoek naar de map "images" in de map "3" (die dus niet bestaat).
Gewijzigd op 23/06/2010 21:01:44 door Arjan -
 
Justin S

Justin S

23/06/2010 21:02:02
Quote Anchor link
Duidelijk, en m'n plaatjes moeten wel met volledige URL ingevoerd worden dus :-).
Thanks!
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 21:03:23
Quote Anchor link
Ja, leer jezelf aan om altijd absolute paden te gebruiken. Dit voorkomt problemen met rewrites, etc.
 
Justin S

Justin S

23/06/2010 21:09:49
Quote Anchor link
Ik heb zegmaar ook nog pagina's die dezelfde opmaak kennen als de home pagina.
Hoe rewrite ik dan de URL met de goede naam? (geen cijfer dit keer)

Stel: over ons laadt in op de index.php

http://environment.visual-masters.nl/opkoers/index.php?page=$1
Dan is de rewrite:

RewriteRule ^paginanaam index.php?page=$1

Of moet ik deze dan los erin zetten?
Gewijzigd op 23/06/2010 21:17:12 door Justin S
 
Justin S

Justin S

24/06/2010 18:04:25
Quote Anchor link
Ik probeer bovenstaande te bereiken, maar de onderstaande code is geen succes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^home/ index.php [L]
RewriteRule ^home/(.*)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^projecten/([0-9]+)$ projecten.php?id=$1 [L]


Ik denk dat de volgorde verkeerd is, of wellicht de regex. Heeft iemand
een idee/suggestie?

Het is de bedoeling dat de volgende urls worden gerewrite.

www.opkoers.nl/home/ => www.opkoers.nl/index.php
www.opkoers.nl/wiezijnwij/ => www.opkoers.nl/index.php?page=2
www.opkoers.nl/projecten/ => www.opkoers.nl/projecten.php
www.opkoers.nl/projecten/2/ => www.opkoers.nl/projecten.php?id=2

Ik heb alleen niet echt een idee hoe ik het voor elkaar krijg met de regex.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

24/06/2010 20:20:17
Quote Anchor link
Je zou zoieso regel 6 en 7 om moeten draaien lijkt me. En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(.*)

kunnen aanpassen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(.+)

zodat je zeker weet dat hij pas matcht als er minimaal 1 teken staat.
Gewijzigd op 24/06/2010 20:23:00 door Piet Verhagen
 
Justin S

Justin S

24/06/2010 20:29:45
Quote Anchor link
Het stomme is, met de volgende code gaat het goed van /home/ naar /projecten/
maar als ik vanaf projecten dan terugga naar home, komt er te staan: /home/index.php
Is de volgorde dan weer niet goed?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^home/(.+)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^projecten/ projecten.php [L]
RewriteRule ^home/ index.php [L]
RewriteRule ^projecten/([0-9]+)$ projecten.php?id=$1 [L]
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

24/06/2010 20:34:35
Quote Anchor link
Justin Streuper op 24/06/2010 20:29:45:
... maar als ik vanaf projecten dan terugga naar home, komt er te staan: /home/index.php

Wat is daar verkeerd aan? Wat had het anders moeten wezen? Je wilt naar home, je komt is home en je bent niet tevreden?
 
Justin S

Justin S

24/06/2010 22:39:52
Quote Anchor link
jawel, maar de url is niet goed herschreven. Hier hoort enkel /home/ te staan, en niet /home/index.php.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

24/06/2010 23:03:48
Quote Anchor link
Justin Streuper op 24/06/2010 22:39:52:
jawel, maar de url is niet goed herschreven. Hier hoort enkel /home/ te staan, en niet /home/index.php.

Dan moet je in de html code niet schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="/home/index.php">klik</a>

maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="/home/">klik</a>

Quote:
de url is niet goed herschreven

Misschien denk je verkeerd. Mod_rewrite veranderd niets aan de html, het 'herschrijft' de links in jou html niet. Als jij in de html schrijft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="/home/index.php">klik</a>

dan krijgt de bezoeker die link zo gewoon op zn scherm en als tie erop klikt gaat tie gewoon naar /home/index.php.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^home/(.+)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^projecten/ projecten.php [L]
RewriteRule ^home/ index.php [L]
RewriteRule ^projecten/([0-9]+)$ projecten.php?id=$1 [L]

En dan is regel 6 in het bovenstaande blokje van toepassing. Terwijl dat eigenlijk wellicht niet de bedoeling is, je zou willen dat regel 8 de request afhandelt. In de PHP code van /home/index.php zou je dat als volgt kunnen opvangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(!isset($_GET['page']) || $_GET['page'] == 'index.php') {
  // bezoeker heeft in zn adresbalk staan: /home/ of /home/index.php
} else {
  // bezoeker heeft in zn adresbalk achter /home/ iets staan dan index.php
  if($_GET['page'] == 'informatie') {
    // bezoeker heeft in zn adresbalk staan: /home/informatie
  } elseif($_GET['page'] == 'bestellen') {
    // bezoeker heeft in zn adresbalk staan: /home/bestellen
  }
}

?>
Gewijzigd op 24/06/2010 23:23:48 door Piet Verhagen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.