Hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:28:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier het begin van vrienden uit de tabel halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
$avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
$avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){

echo'
<table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
    <tr>
        <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
    </tr>
</table>
'
;

?>


Maar als er 0 vrienden zijn, komt er niks te voorschijn, en alles wat onder die code zit ook niet.

Wie zou me even op weg kunnen helpen dat als er 0 vrienden zijn er een tekst komt?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 03:23:35
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:30:55
Quote Anchor link
Dit kan met mysql_num_rows().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$count
= mysql_num_rows($vrienden);

if ($count == 0) {
// je tekst
} else {
// je script
}
?>
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:32:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aantal
= mysql_num_rows($avatarresult);
if($aantal == 0){
    echo 'Geen vrienden';
}

else{
    //De hele while-loop
}
?>


EDIT: sander was sneller
Gewijzigd op 20/03/2011 18:33:45 door Tobias Tobias
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:32:34
Quote Anchor link
dat kan ik dus ipv dat echo gedeelte doen?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:34:48
Quote Anchor link
De echo moet je in de else{} zetten
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:36:50
Quote Anchor link
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:37:51
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/03/2011 18:36:50:
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74


Dan gaat er waarschijnlijk iets fout in je query.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 18:38:06
Quote Anchor link
geen or die -> nette foutafhandeling dan zal je error wel weggaan
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:42:19
Quote Anchor link
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:43:20
Quote Anchor link
Nee hoor

Toevoeging op 20/03/2011 18:45:31:

Danku Tobias!

Werkt helemaal.
Ik heb er boven staan Mijn Vrienden (Aantal)

hoe doe ik dat met die nieuwe van jou?

Mvg
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:56:12
Quote Anchor link
In mijn stukje tussen regel 4 en 5:
echo 'Mijn vrienden ('.$aantal_vrienden.')';
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:57:42
Quote Anchor link
Dan staat er: Vrienden van Marvin ()

Toevoeging op 20/03/2011 18:58:38:

heb et al! Had hem er per ongeluk onder staan.
 

20/03/2011 20:53:26
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/03/2011 18:42:19:
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's


Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.
Als je alleen de aantallen wilt, gebruik dan SQL COUNT functie: mysql_num_rows vs count.
Verder lijkt mij dat je in dit geval ook direct een join kan doen. Dan hoef je niet tig queries uit te voeren.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 21:26:35
Quote Anchor link
let ook hier op:

PHP Jasper op 20/03/2011 18:38:06:
geen or die -> nette foutafhandeling
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 06:30:33
Quote Anchor link
Karl Karl op 20/03/2011 20:53:26:
Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.


Ik heb alleen zijn bestaande code werkend gemaakt. Opschonen etc is zijn eigen verantwoording.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

21/03/2011 08:53:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
?>


Waarom staat er op regel 2 or die(mysql_error()); en staan er haakjes om de sql regel?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 12:00:03
Quote Anchor link
idd niet nodig. Ik heb de mysql_query er meestal direct voorstaan ipv in 2 stappen
 
Gerhard l

gerhard l

21/03/2011 13:02:50
Quote Anchor link
ook zal ik * weghalen, en over het id nog even mysql_escape_string halen, plus de nette foutafhandeling

en misschien wel belangrijkste, verander je titel even? als iemand hetzelfde probleem heeft hoe moet hij dan ooit zoeken, om op dit topic te komen.
Gewijzigd op 21/03/2011 13:03:45 door gerhard l
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.