Inlogscript check vanuit cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 11:23:49
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik heb een simpel systeem die checkt of een cookie bestaat. Zoja dan word die al ingelogd, zo nee dan moet er eerst ingelogd worden.
Nu wil ik dat er ook gecheckt word vanuit de database of het wachtwoord nog overeen komt met die uit de cookie (Beide md5). Alleen krijg ik het niet voor elkaar.

Wie kan mij helpen? Zoals je vast aan het script kunt zien ben ik beginnend en ben ik op deze manier alles aan het testen wat de mogelijkheden zijn :).

De cookie Magazijnapp3 moet overeenkomen met het wachtwoord uit DB_users onder password. De username kan uit de cookie gehaald worden..


Alvast bedankt! :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:58:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:06:02
Quote Anchor link
- De ene keer gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp2'] en dan gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp3'], dat lijkt mij niet juist?

- Met welke reden sla je een wachtwoord op in een sessie? Dat lijkt mij nergens voor nodig. Het wachtwoord gebruik je enkel bij het inloggen, en daarna niet meer.

- md5() voor het hashen van een wachtwoord wordt al jaren lang afgeraden vanwege veiligheid. Gebruik liever password_hash() en verify_password().
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 12:12:49
Quote Anchor link
Thnx! Daar ga ik allemaal even na kijken!

Weet jij dan wel een manier hoe ik kan checken of een password overeenkomt met een password uit een cookie? Gewoon uit nieuwsgierigheid.

Ik had bijv wel onderstaande maar krijg het niet werkend.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?

  $usercookie
= $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


$sql = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM users WHERE `username`='" . $usercookie . "'");
  while($print_data = mysqli_fetch_array($sql)){

    if ($print_data["password"] == "$passwordcookie")
        


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}


 

            else

        session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}

         }




?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:15:17
Quote Anchor link
Waarom zou je een wachtwoord opslaan in een cookie? Ik denk dat je jouw inlogsysteem beter kan herzien.
Ik moet er niet aan denken als iemand met een beetje XSS (Cross Site Scripting) mijn wachtwoord erop zou opduiken.

Je gebruikt je wachtwoord enkel bij het inloggen, en controleert deze alleen met wat er in de database staat.
Gewijzigd op 13/08/2022 12:16:04 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/08/2022 20:41:20
Quote Anchor link
Wachtwoorden opslaan (in de database of in een cookie) is contra wet- en regelgeving. Niet doen dus!

Hoe dan wel? Je slaat in een cookie het sessie ID op dat je uitgeeft nadat je eenmalig het wachtwoord hebt gecontroleerd. Controleren doe je ook niet met een opgeslagen wachtwoord, maar met een hash van het wachtwoord. PHP heeft daar twee functies voor: password_hash() en password_verify(). Gebruik dat. MD5 is zwaar antiek en niet veilig.

Je moet erg zuinig zijn met cookies die sessie ID's bevatten. De regel is dat je alleen inlogt en cookies instelt wanneer de verbinding met TLS is beveiligd (= HTTPS). Cookies stuur je vervolgens met het Same-Site attribuut, zodat alleen het domein dat de cookie heeft verstuurd er bij kan. En alleen met het HTTP Only attribuut, zodat JavaScript er juist niet bij kan. Dat is met opzet, voor de beveiliging.

Zoals je nu bezig bent is het inlogsysteem in hobby-stadium en onveilig. Open voor SQL-injectie en zonder HTTP-headers die XSS aan banden leggen, zonder CSRF-token, etc. Maar je kunt deze dingen wel allemaal stap voor stap gaan inbouwen. Een onmisbare bron hierbij is de OWASP-Cheat Sheet series. Begin bij voorkeur hier. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, en kan je er toch je eigen draai aan geven (ook belangrijk!). Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.