Inlogscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 18:21:39
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben voor het vak Informatica een site aan het bouwen, een datingsite om precies te zijn.
Gaat erom: we moeten een site bouwen, een database met phpMyAdmin maken, en een link tussen die twee leggen.
Het registratiescript heb ik werkend gekregen.

Het inlogscript werkt echter niet.
Ik heb al elders op internet gezocht, en een script gevonden wat op zichzelf wel werkt, maar als ik die van mij aanpas naar dat voorbeeld blijf ik errors krijgen. Ik heb het steeds hier en daar verbeterd, met als enige resultaat dat de error die ik krijg, verandert.
Wil iemand mij helpen dit script te verbeteren?

Als ik heb uitgevonden hoe ik hier een script neerzet, zal die er meteen komen!

Alvast bedankt!

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db("datingsite") or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$usernameinput = $_POST['username'];
$passwordinput = $_POST['password'];
$count = "0";

$usernamecheck = "SELECT username FROM user WHERE username = $usernameinput";
$passwordcheck = "SELECT password FROM user WHERE password = $passwordinput";

$sql = "SELECT * FROM test_script WHERE $usernameinput==voornaam AND $passwordinput==jaar";
$count = (mysql_num_rows(mysql_query($sql)));

if ($count == "1")
{
echo "Correct!";
//<html>
//<a href="profiel.php"
//Profiel </a>
//</html>

}

else { echo "Klopt niet!"; }

?>

Bij dit script op het laatst moet deze doorsturen naar de pagina profiel van de persoon die ingelogd is. Ik denk erover om dat te doen met in de titel dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
IF (empty($_POST[username]))
{
header("location: home.html"); }
?>


<html>
<head>
<title>Profiel van <?php!!) print"$_POST[username]"; ?></title>
<body>

<?php
print"Hallo, $_POST[username]!<br />";
print"Dit is jouw profiel! Er is nog niet zoveel te doen.<br />";
print"Misschien kun je beter een andere keer terugkomen!";
print"<hr>";
print"Klik hieronder om uit te loggen, en terug naar de hoofdpagina te gaan:<br />";
?>

<form action="home.html" method="post">
<input type="submit" value="Log uit!">
</form>

</body>
</html>



De error (zegmaar alles wat op het scherm komt, de "klopt niet" is handmatig in het script gezet) :
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in G:\xampp\htdocs\Dating\WIP\inlog.php on line 13
Klopt niet!
Gewijzigd op 13/11/2012 18:52:27 door Kevin Zegikniet
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:04:34
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 18:27:00
Quote Anchor link
Halloo natuurlijk hebben we relevante code nodig. Overigens raad ik je aan om zelf je code te schrijven en niet code van internet te plukken en te veranderen. het omzetten van deze code kost alleen maar meer tijd en is meestal achterhaalde code.

de codes voor php kan je gewoon tussen php tags hier neerzetten. overige code tussen code tags

<?php hier je code ?>
[.code] hier je code [./code] ( de puntjes moet je eruit laten na de bracket )
Gewijzigd op 13/11/2012 18:28:20 door Reshad F
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 18:31:45
Quote Anchor link
@reshadF
dat heb ik ook gedaan, maar die werkte niet, dus ben ik gaan zoeken naar een -wel werkend- exemplaar wat als voorbeeld kon dienen.

Het tweede script is trouwens een beetje niet helemaal mooi, ik neem dus aan dat hier geen HTML scripts kunnen worden weergeven zoals PHP scripts op deze site.

EDIT:
tweede script is trouwens alleen voor de mooigheid, het is zodat mensen die op mijn site komen, het gevoel hebben dat ze echt zijn ingelogd. Daarna kunnen ze (voor hun gevoel) weer uitloggen en worden ze naar de homepage gestuurd, in plaats van dat ze gewoon alleen naar de homepage gestuurd worden (wat er dus eigenlijk gebeurt).
Tweede script is er alleen voor dat niet iedereen een error krijgt en denkt dat de computer gehackt is (meeste vrienden van mij zijn zegmaar holbewoners als het op programmeren aankomt).
Gewijzigd op 13/11/2012 18:35:03 door Kevin Zegikniet
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 18:40:14
Quote Anchor link
Dat kan wel zet deze tussen de code tags zoals in mijn vorige post uitgelegd.

Aangezien je net bent begonnen met PHP wil je ik aanraden om de volgende tutorial door te lezen en je script minimaal hier al op aan te passen.

beginners fouten tegengaan Verder wil ik je adviseren om je logica ( php ) en je html gescheiden te houden vooral omdat je gaat werken met headers. dan voorkom je al veel beginners fouten.

kwa code moet je even de tutorial die ik net gaf toepassen op je script en je beginpost dan erop aanpassen dan kunnen we daarna verder kijken wat je fout doet :)

zet bovenaan je php pagina trouwens het volgende om fouten te kunnen zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 /*
 * Error reportin 1 is aan 0 is uit
 */

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 18:53:23
Quote Anchor link
@reshadF
Ik heb het even met [.code] gedaan, werkt nu zo te zien wel.
Ik zal even op de link klikken, heb jou toevoeging al verwerkt in het script.
Niet dat dat wat uitmaakt maar toch.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:08:11
Quote Anchor link
Opmerkingen eerste script:
Niet nutteloos copiëren: $usernameinput = $_POST['username'];
Een getal niet tussen quotes: $count = "0";
Regel 9 en 10: Kan in één regel. $vars buiten de quotes halen. De enkele SQL-quotes missen. De query is onbeveiligd, dus lek. Query wordt nergens uitgevoerd en is dus overbodig.
Regel 12: $vars buiten de quotes halen. De enkele SQL-quotes missen. De query is onbeveiligd, dus lek. De WHERE is fout, het is WHERE veldnaam = '....'.
Regel 13: Niet nestelen van commando's. Foutafhandeling ontbreekt.
Een getal niet tussen quotes: if ($count == "1")
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:08:11
Quote Anchor link
Ik heb de pagina eens doorgelezen, de meeste dingen interesseren mij niet echt.
Dit omdat het 'maar' een schoolopdracht is, en ik ben niet van plan het in de toekomst
nog te gaan gebruiken.
Een voorbeeld hiervan is de <i>or die</i> dinges, die uit den boze is. Ik gebruik deze gewoon, en als het script dan straks klaar is, hoeft 'ie niet meer te sterven.
Even plat gezegd, maar zo denk ik erover.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:10:18
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 13/11/2012 19:08:11:
... de meeste dingen interesseren mij niet echt.
Dit omdat het 'maar' een schoolopdracht is ...


Goede instelling.
....
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 19:13:13
Quote Anchor link
Uit een schoolopdracht moet je leren neem ik aan toch? Hoe weet je nou of je het later niet meer nodig hebt. als een Informatica student hoor je dingen goed te willen scripten ook al is het 'maar' een school opdracht. ik studeer zelf ook informatica maar zelfs de dingen die me niet interesseren daar doe ik mijn best voor. You will never know when you need it again. En anders zou ik gewoon naar je module leider stappen en zeggen dat je weigert de opdracht te maken omdat je het later toch niet gaat gebruiken misschien krijg je dan een opdracht die je later wil gaan doen :)
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:15:19
Quote Anchor link
@-SanThe-
Ik heb het kopieren verwijderd en in de query's "$_POST['username']" gezet ipv "$usernameinput".
hetzelfde met password.

Hoe wil je het in een regel doen?
Moet ik dan ipv " deze ' gebruiken?
SQL is engels he? Moet ik letterlijk "veldnaam= etc" neerzetten?
Wat is nestelen van commando's? Foutenafhandeling is met (or die)?
Getal niet tussen quotes heb ik weggehaald.
Nieuwe script:

ZIE ONDERAAN!!

@-SanThe- & Reshad F

Goedgoed ik zal erop letten.
Maar het gebruik van "or die" vind ik erg handig, omdat het gewoon meteen de error op het scherm zet.

Het interesseren bedoelde ik van: dat is niet van toepassing op mij, omdat het er toch al (voor mij) goed instaat.
Tuurlijk intereseert informatica mij wel!

Over de leraar: voor hem is het vak heilig. Als je aan zijn vak komt, kom je aan hem. En dan is het goed mis!
Een nieuwe opdracht vragen is dus uit den boze...

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in G:\xampp\htdocs\Dating\WIP\inlog.php on line 11

Dit is de error als ik ipv $usernameinput de $_POST['username'] gebruik (en ook bij password).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
 /* Error reporting 1 is aan 0 is uit */
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db("datingsite") or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$count = 0;

$usernamecheck = "SELECT username FROM user WHERE username = $_POST['username']";
$passwordcheck = "SELECT password FROM user WHERE password = $_POST['password']";

$sql = "SELECT * FROM test_script WHERE $usernameinput==voornaam AND $passwordinput==jaar";
$count = (mysql_num_rows(mysql_query($sql)));

if ($count == 1)
{
echo "Correct!";
//<html>
//<a href="profiel.php"
//Profiel </a>
//</html>

}

else { echo "Klopt niet!"; }

?>
Gewijzigd op 13/11/2012 19:25:26 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:25:16
Quote Anchor link
Beetje opgeknapt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db("datingsite") or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$sql = "SELECT id
        FROM test_script
        WHERE username = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['username']) . "'
        AND password = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['password']) . "'
        "
;
$result = mysql_query($sql);
if($result === false)
{

    // error
}
else
{
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
    {

        echo "Correct!";
    }

    else
    {
        echo "Klopt niet!";
    }
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2012 19:28:39
Quote Anchor link
Ik mag overigens wel aannemen dat een wachtwoord in md5(), of beter zelfs, in SHA1() wordt opgeslagen?
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:30:16
Quote Anchor link
Ehh bedankt denkik.
FF geprobeerd, maar op het scherm komt nu helemaal niks (zelfs geen correct of klopt niet of een error).
Nog een vraagje: waarom 'id' ipv '*' bij de query?
Wat betekent '==='

EDIT: @- Aar -
Ja natuurlijk!! hehe...

EDIT: Ik heb dat nieuwe script eens aan mijn beproevingen (MWAHAHA) onderworpen, het doet echt helemaal niks.
Als ik een wachtwoord verkeerd intik, geen wachtwoord, alleen een wachtwoord, of helemaal niks:
Het scherm blijft wit.
Gewijzigd op 13/11/2012 19:37:39 door Kevin Zegikniet
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 19:39:18
Quote Anchor link
Iets beter opgeknapt dan santhe..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$server
= "localhost";
$gebruiker = "root";
$wachtwoord = "";
$db = "datingsite";

$connectie = mysql_connect($server,$gebruiker,$wachtwoord);

if(!$connectie) {
    echo 'kon server niet bereiken';
}

else {
    $dbc = mysql_select_db($db,$connectie);

    if(!$dbc) {
        echo 'kon database niet bereiken';
    }

    else {

        $query = "SELECT
                    username, password
                    FROM
                    user
                    WHERE
                    username = '"
. $_POST['username'] . "'
                    AND
                    password = '"
. $_POST['password'] . "'
                "
;

        $run = mysql_query($query);
        if(!$run) {
            echo 'kon query niet uitvoeren';
        }

        else {
            if(mysql_num_rows($run) == 1) {
                    // voer je code uit wanneer correct
                }
                else {
                    // voer andere code uit
                }
            }
        }
    }
}

?>


het is geen werkende code ( niet getest ) maar zo iets moet het uiteindelijk worden ( let wel dit is nog steeds niet helemaal goed maar beter dan wat je nu hebt )

ik zou het in ieder geval als basis nemen en verder uitwerken.
Gewijzigd op 13/11/2012 19:42:09 door Reshad F
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:41:44
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 13/11/2012 19:30:16:
.. op het scherm komt nu helemaal niks ..
Maak van regel 13 // error even: echo 'Error: ' . mysql_error();

Nog een vraagje: waarom 'id' ipv '*' bij de query?
Waarom zou je alles ophalen? Alleen het id is meestal genoeg.

Wat betekent '==='
Is gelijk en is tevens dezelfde soort (in dit geval een boolean true of false).




Toevoeging op 13/11/2012 19:44:34:

Reshad F op 13/11/2012 19:39:18:
Iets beter opgeknapt dan santhe..


Maar wel weer lek.
Gewijzigd op 13/11/2012 19:43:08 door - SanThe -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:47:07
Quote Anchor link
@Reshad F
Ehh ik wil niet zeuren, maar dit gaat totaal tegen die link in (onnodig geheugen verbruiken door allerlei variabelen te gebruiken)

@- SanThe -
Uitkomst: (dacht ik ook al)
(Error: ) (handmatig toegevoegd)
Unknown column 'id' in 'field list'
Gewijzigd op 13/11/2012 19:47:54 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:50:23
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 13/11/2012 19:47:07:
Unknown column 'id' in 'field list'


Dat was een gok.
Even iets anders van maken dus, iets wat wél bestaat.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:51:48
Quote Anchor link
@reshad F
je had een } teveel, daarna komt er helemaal niks op het scherm.


@ - SanThe -
zegmaar alleen de username? >> werkt, vraag me alleen af wat je eraan hebt (zie twee zinnen verder)
Dan stuurt ie die door naar de volgende pagina (het profiel)
Bedenk ik me net dat dat ook kan met sessions. Hoe moet dat?
Gewijzigd op 13/11/2012 20:25:56 door Kevin Zegikniet
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 21:31:16
Quote Anchor link
@Santhe ik heb geen zin om een goed werkend script te maken voor iemand die het toch weer weggooit en er niet van leert. dus van mijn part is het een gatenkaas script

@Kevin ik heb duidelijk 2x vermeld dat het een voorbeeld script was dus geen werkend script maar zo zie je tenminste verschil tussen jou belabberde versie en mijn versie. en voor de onnodige variabelen was even ter verduidelijking.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.