Jquery select option toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 15:06:51
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik heb hier eens scriptje waarmee ik options toevoeg aan een select box.
Helaas werkt hij niet helemaal, de opties komen er niet in.

Weet iemand wat ik hier fout in doe?
Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty();
        $("#extra").attr("disabled", false);
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Specifieke dienst: <select id="extra" disabled="disabled"><option value="0">-</option></select>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:33:53
 

03/07/2010 19:27:39
Quote Anchor link
Het kan zo zijn dat je element niet veranderd.
Maar ik denk dat het komt door:
$("#extra").attr("disabled", false);
Nu zet je dus de waarde van disabled op false, want het is geen property van dat element, maar gewoon een waarde die je in de tag zet.
Dus je moet die attribute verwijderen.
Zie de jquery docs: http://docs.jquery.com
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:12:51
Quote Anchor link
Dit staat erin, om de select box actief te maken, deze werk goed..
Als ik hem eruit haal werkt het nog steeds niet,
 

03/07/2010 23:18:28
Quote Anchor link
Je moet removeAttr gebruiken.
Verder weet ik niet wat de classe diensten heeft, en of die dus veranderd.
Bij mij, in een simpele test was dit het enige probleem (afgezien van die rotzooi die ik er omheen weg moest halen).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:34:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty().removeAttr("disabled");
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select class="diensten" name="Dienst1[1]">
<option value="0" selected="selected" disabled="disabled">-</option>
<option value="Huishoudelijke hulp">Huishoudelijke hulp</option>
<option value="Persoonlijke diensten">Persoonlijke diensten</option>
<option value="Klussen">Klussen</option><option value="Tuinhulp">Tuinhulp</option>
<option value="Verhuishulp">Verhuishulp</option><option value="Oppas">Oppas</option>
<option value="Huiswerkbegeleiding">Huiswerkbegeleiding</option>
</select>

Het enige probleem is dat hij de options moet toevoegd.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 10:24:22
Quote Anchor link
Ik heb hem wat veranderd, maar hij werkt nog niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $(".specific").empty();
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $('.specific').html('<select name="specific">');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                
                $('.specific').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });
            $('.specific').append('</select>');
        }
    });
});


De selectbox is nu weg en ik heb er een div van gemaakt.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

04/07/2010 11:51:21
Quote Anchor link
Regel 15 t/m 20 kloppen niet. Zo als jij het in elkaar zet, werkt het niet. Je moet complete html in 1 keer toevoegen. Niet in stukjes. Dus ofwel je maakt eerst een lege string, bouwd die op zoals jij doet met die each en voegt die toe met html(). Ofwel je voegt eerst de select element in en vervolgens met append voeg je hier children aan toe. Het mag / kan nooit zo wezen dat er op een gegeven moment een niet gesloten select tag in de DOM staat.

Dit zou correcte code zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
            $('.specific').html('<select name="specific"></select>');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('.specific > select').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            var tmp = '<select name="specific">';
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                tmp += '<option value="' + val +'">' + text +'</option>';
            });
            tmp += '</select>';
            $('.specific').html(tmp);
Gewijzigd op 04/07/2010 11:57:19 door Piet Verhagen
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 14:14:55
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, de eerste code werkt perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.