Jquery select option toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 15:06:51
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik heb hier eens scriptje waarmee ik options toevoeg aan een select box.
Helaas werkt hij niet helemaal, de opties komen er niet in.

Weet iemand wat ik hier fout in doe?
Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty();
        $("#extra").attr("disabled", false);
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Specifieke dienst: <select id="extra" disabled="disabled"><option value="0">-</option></select>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:14:01
 

03/07/2010 19:27:39
Quote Anchor link
Het kan zo zijn dat je element niet veranderd.
Maar ik denk dat het komt door:
$("#extra").attr("disabled", false);
Nu zet je dus de waarde van disabled op false, want het is geen property van dat element, maar gewoon een waarde die je in de tag zet.
Dus je moet die attribute verwijderen.
Zie de jquery docs: http://docs.jquery.com
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:12:51
Quote Anchor link
Dit staat erin, om de select box actief te maken, deze werk goed..
Als ik hem eruit haal werkt het nog steeds niet,
 

03/07/2010 23:18:28
Quote Anchor link
Je moet removeAttr gebruiken.
Verder weet ik niet wat de classe diensten heeft, en of die dus veranderd.
Bij mij, in een simpele test was dit het enige probleem (afgezien van die rotzooi die ik er omheen weg moest halen).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:34:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty().removeAttr("disabled");
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select class="diensten" name="Dienst1[1]">
<option value="0" selected="selected" disabled="disabled">-</option>
<option value="Huishoudelijke hulp">Huishoudelijke hulp</option>
<option value="Persoonlijke diensten">Persoonlijke diensten</option>
<option value="Klussen">Klussen</option><option value="Tuinhulp">Tuinhulp</option>
<option value="Verhuishulp">Verhuishulp</option><option value="Oppas">Oppas</option>
<option value="Huiswerkbegeleiding">Huiswerkbegeleiding</option>
</select>

Het enige probleem is dat hij de options moet toevoegd.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 10:24:22
Quote Anchor link
Ik heb hem wat veranderd, maar hij werkt nog niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $(".specific").empty();
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $('.specific').html('<select name="specific">');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                
                $('.specific').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });
            $('.specific').append('</select>');
        }
    });
});


De selectbox is nu weg en ik heb er een div van gemaakt.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

04/07/2010 11:51:21
Quote Anchor link
Regel 15 t/m 20 kloppen niet. Zo als jij het in elkaar zet, werkt het niet. Je moet complete html in 1 keer toevoegen. Niet in stukjes. Dus ofwel je maakt eerst een lege string, bouwd die op zoals jij doet met die each en voegt die toe met html(). Ofwel je voegt eerst de select element in en vervolgens met append voeg je hier children aan toe. Het mag / kan nooit zo wezen dat er op een gegeven moment een niet gesloten select tag in de DOM staat.

Dit zou correcte code zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
            $('.specific').html('<select name="specific"></select>');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('.specific > select').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            var tmp = '<select name="specific">';
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                tmp += '<option value="' + val +'">' + text +'</option>';
            });
            tmp += '</select>';
            $('.specific').html(tmp);
Gewijzigd op 04/07/2010 11:57:19 door Piet Verhagen
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 14:14:55
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, de eerste code werkt perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.