[Jquery][php] wiskundig conflict

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

31/01/2015 18:14:57
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een cover knipper voor het maken van een langwerpige foto voor bovenaan de pagina. Maar bij het opslaan gaat het mis. Als je een url of een bestand selecteert komt er een vak over de foto te staan in het voorbeeld venster. dit kun je verschuiven over de foto. de coördinaten worden opgeslagen in de velden eronder.

bij het opslaan wordt de foto geüpload en de coördinaten doorgestuurd, php probeert opnieuw dit vak te maken maar houd rekening met de aspect ratio zodat het altijd dezelfde afmetingen heeft. Maar er gaat iets mis, de output is vaak zo dat het lijkt of de kader naar beneden is gezakt.

Jquery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<div id="voorbeeld">
                                            <?php
                                                if(file_exists('hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg')) {
                                                    echo '<img id="crop_img" src="http://moviechecker.be/hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg?'.time().'" width="100%">';
                                                }
else {
                                                    echo '<img id="crop_img" src="http://moviechecker.be/hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/200.jpg" width="100%">';
                                                }

                                            ?>

                                            <div id="resizable"></div>
                                        </div>
                                        <div style="display:none;">
                                            <input type="text" name="img_width" id="img_width"><br>
                                            <input type="text" name="img_height" id="img_height"><br>
                                            <input type="text" name="source_x" id="source_x"><br>
                                            <input type="text" name="source_y" id="source_y"><br>
                                        </div>
                                        
                                        <script>
                                            $(document).ready(function () {
                                                
                                                <!-- inladen voorbeeld (exstern) -->
                                                    $("#poster_file").on('change', function() {
                                                        $("#poster_url").val("");
                                                        var input = this;
                                                        if ( input.files && input.files[0] ) {
                                                            var FR= new FileReader();
                                                            FR.onload = function(e) {
                                                                $('#crop_img').attr("src", e.target.result);
                                                                $("#poster_voorbeeld").val(e.target.result);
                                                                add_window();
                                                            };      
                                                            FR.readAsDataURL(input.files[0]);
                                                        }
                                                    });
                                                    
                                                    $("#poster_url").on('change', function() {
                                                        $("#poster_file").val("");
                                                        var input = $(this).val();
                                                        $("#crop_img").attr("src", input)
                                                        $("#poster_voorbeeld").val(input);
                                                        add_window();
                                                    });    
                                                
                                                <!-- window invoegen -->
                                                    function add_window() {
                                                        var img_width = $('#crop_img').width();
                                                        var img_height = $('#crop_img').height();
                                                        var cover_width = '1200';
                                                        var cover_height = '375';
                                                        var drag_width = img_width;
                                                        var drag_height = cover_height / cover_width * drag_width;
                                                        
                                                        $('#resizable').css('width', drag_width);
                                                        $('#resizable').css('height', drag_height);
                                                        $('#resizable').css('top', '0');
                                                        $('#resizable').css('left', '0');
                                                    }    
                                                
                                                <!--  Slepen-->
                                                    $("#resizable").draggable({     containment: "parent",
                                                                    cursor: "move",
                                                                    stop: function() {
                                                                        $("#crop_img").css('opacity', '1')
                                                                    
                                                                        var position = $('#resizable').position();
                                                                        var position_img = $('#crop_img').position();
                                                                        var w = $('#resizable').width();
                                                                        $("#img_width").val(w)
                                                                        var h = $('#resizable').height();
                                                                        $("#img_height").val(h)
                                                                        var x = position.left;
                                                                        $("#source_x").val(x)
                                                                        var y = position.top;
                                                                        $("#source_y").val(y)
                                                                    },
                                                                    drag: function() {
                                                                        $("#crop_img").css('opacity', '0.25');
                                                                        var position = $('#resizable').position();
                                                                        var position_img = $('#crop_img').position();
                                                                        var w = $('#resizable').width();
                                                                        $("#img_width").val(w)
                                                                        var h = $('#resizable').height();
                                                                        $("#img_height").val(h)
                                                                        var x = position.left;
                                                                        $("#source_x").val(x)
                                                                        var y = position.top;
                                                                        $("#source_y").val(y)
                                                                    }  
                                                            });
                                                    var img_width = $('#crop_img').width();
                                                    var img_height = $('#crop_img').height();
                                                    $("#parent_container").width(img_width);
                                                    $("#parent_container").height(img_height);
                                                
                                                $('#crop_img').one('load',function() {
                                                    add_window();
                                                });
                                            
                                            });
                                        </script>


php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
                if($upload !== NULL) {
                    /*=== gegevens ophalen en berekenen ===*/
                        $cover_width = '1200';
                        $cover_height = '375';
                        
                        $vb_img_width = $_POST['img_width'];
                        $vb_img_height = $_POST['img_height'];
                        $vb_grop_width = $vb_img_width;
                        $vb_grop_height = $cover_height / $cover_width * $vb_grop_width;
                        $vb_grop_hoogte = $_POST['source_y'];
                        
                        list($org_img_width, $org_img_height ) = getimagesize('hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover_full.jpg');
                        $org_grop_width = $org_img_width;
                        $org_grop_height = ($cover_height / $cover_width) * $org_grop_width;
                        $org_grop_hoogte = ($vb_grop_hoogte / $vb_img_height) * $org_img_height;
                        
                    /*=== foto bijwerken ===*/
                        if($org_img_width !== $cover_width && $org_img_height !== $cover_height) { /*perfecte afmetingen*/
                            if($org_grop_hoogte >= 0 && $org_grop_height + $org_grop_hoogte <= $org_img_height && $org_grop_width == $org_img_width) { /*buiten beeld*/
                                $cover = imagecreatetruecolor($cover_width, $cover_height); /*aanmaken van cover*/
                                $cover_full = imagecreatetruecolor($org_grop_width, $org_grop_height); /*aanmaken van cover*/
                                $full = imagecreatefromjpeg('hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover_full.jpg'); /*volledige cover in variabel zwieren*/
            
                                imagecopy($cover_full , $full, 0, 0, 0, $org_grop_hoogte, $org_grop_width, $org_grop_height );
                                imagecopyresized($cover, $cover_full, 0, 0, 0, 0, $cover_width, $cover_height, $org_grop_width, $org_grop_height);
            
                                if(!imagejpeg($cover, 'hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg', 100)) {
                                    $foutlijst_html = 'Er is een fout opgetreden bij het verkleinen van de poster.';
                                    $upload = NULL;
                                }
else {
                                    logboek($film_id, 'update', 'Toevoegen van film, stap 5.', array('cover' => 'hosting/movie/'.$movie['foto_token'].'/cover.jpg'));
                                    header('location: http://moviechecker.be/movie/'.$film_id.'/'.url_titel($movie['titel']));
                                }
                            }
else {
                                $foutlijst_html = 'Het geselecteerde gebied is buiten het berijk van de cover.';
                                $upload = NULL;
                            }
                        }
else {
                            $foutlijst_html = 'De afmetingen van de cover zijn al perfect.';
                            $upload = NULL;
                        }
                }

?>
Gewijzigd op 31/01/2015 19:47:00 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:30:18
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/01/2015 18:49:18
Quote Anchor link
Dit is een nieuw spelletje ?

Nu is het de bedoeling dat wij gaan raden wat er mis gaat ?
Dat wij gaan raden wat reze code moet doen ?
Dat wij gaan raden waar het mis gaat ?
Dat wij gaan raden waarom het mis gaat ?

Ik hou niet zo erg van dit soort spelletjes geloof ik maar succes met de andere medespelers.
 
Php knipper

php knipper

31/01/2015 19:47:40
Quote Anchor link
Sorry, ik had het te druk met mijn klein broertje dat ik vergeten was er een bericht bij te zetten. Ik heb het bijgewerkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/01/2015 20:52:51
Quote Anchor link
source_y is de afstand tot de bovenkant van het venster / de afbeelding.

Dit is toch niet hetzelfde als de hoogte van het venster / de afbeelding zelf?

Of heeft de cover een vaste afmeting?

Wat ik zou doen:
- reduceer het aantal variabelen in je PHP-code en geef deze betere omschrijvingen
- stel een voorbeeld op waarvan je weet welke berekende waarden het zou moeten hebben
- dump deze waarden in je PHP-script
- teken wat situaties op papier

Ik denk dat dat het snelste is om dit ding te debuggen (en het dus wss ergens in het PHP-script misgaat).
Gewijzigd op 31/01/2015 20:54:04 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

31/01/2015 21:36:19
Quote Anchor link
De afmetingen van de cover staan inderdaat vast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cover_width
= '1200';
$cover_height = '375';
?>


Ik dacht aan de komma getallen want het is afhakelijk van de grote van de foto in hoever het mis loopt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/02/2015 00:03:36
Quote Anchor link
De variabele $vb_grop_height wordt nergens gebruikt.

Heb je al eens een plaatje getekend (pen en papier) om het effect van bovenstaande code na te bootsen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.