multilanguage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:07:22
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben bezig met multilanguage.
het vertalen gaat goed.

maar ik loop nu tegen een probleem aan.
in een array staan wat woordjes die ik wilt vertalen.

maar hij vertaald ze niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$woord
= array('HALLO', 'DOEI', 'AUTO');
foreach($woord as $naam){
    echo LANG_MENU_.$naam.';
}
?>

lang.nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
define('LANG_MENU_HALLO', 'Hallo');
define('LANG_MENU_DOEI', 'Doei');
define('LANG_MENU_AUTO', 'Auto');


dit is alleen maar even om te testen.
maar hij doet het niet.
hij zegt gewoon:
LANG_MENU_HALLO

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo LANG_MENU_HALLO;
?>

dan zegt hij Hallo

hoe kan ik dit het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:59:11
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 18:15:38
Quote Anchor link
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"
Gewijzigd op 08/10/2010 18:17:26 door Noppes Homeland
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:20:04
Quote Anchor link
het gaat er om dat als ik de engels taal er ook bij zet dat dit verandert...
zie :
http://www.bitrepository.com/php-how-to-add-multi-language-support-to-a-website.html
 
Roel -

Roel -

08/10/2010 18:29:11
Quote Anchor link
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe je dan dynamische content kunt vertalen. Dit even als voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$lang
= 'nl';
if ($lang == 'nl') {
    $teksten = Array("Welkom op mijn website ".$user['naam'], "Dit is een voorbeeld");;
}
else {
    $teksten = Array("Welcome to my website ".$user['naam'], "This is an example");
}

$user = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT naam FROM gebruikers WHERE id = 1"));
echo $teksten[0];
?>


Dan krijg je gegarandeerd een fout, want $user['naam'] is bovenaan nog niet gedeclareerd.
 

08/10/2010 18:34:04
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 18:15:38:
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"



Misschien moet je gewoon effe het topic doorlezen of effe naar de code kijken?
Dit gaat totaaaaaaaaal niet over hoofdletters o.i.d.


@TS-er: Als je per se constanten wilt gebruiken, kijk dan naar constant, define, language.constants, language.constants.syntax.
Maar ik denk dat multidimensionele arrays handiger is in gebruik.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:07:02
Quote Anchor link
@Karl, ik weet dat je mijn post nooit goed leest dan wel begrijpt, en dat jouw reactie daarop totaal nergens op slaat staat uiteraard totaal daar buiten.

Jij gaat er blijkbaar vanuit dat de waarden altijd in hoofdletters de array staan.
-> en dus verwijs ik naar omzetten naar hoofdletters omdat je constanten in prinicpe altijd in hoofdletters definieerd.

En om van de waarden die in de array staan nu via een define om te zetten naar eerste karakter een hoofdletter en de restklein, is in dit geval ook nog eens omslachtig, gezien het feit hoe de define gedeclareerd staat. Een vertaling NL naar EN is onmogelijk op deze manier. In dit geval kan je net zo goed door de array fietsen en en ucfirst eroverheen halen, dan heb je hetzelfde effect.

Maar ja, je bent gelukkig toch nog ergens mee eens, het feit dat multidimensionele arrays handiger in gebruik zijn.
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 19:21:53
Quote Anchor link
Jongens, graag geen ruzie :)

Ik snap echter niet helemaal het antwoord op mijn vraag.
ik heb ook het volgende geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$test = array (LANG_TEST_CAR);


Maar dat werkt ook niet.
hoe kan ik dat werkend maken?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:31:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$words
= array('nl' => array('auto' => 'Auto',
                'huis' => 'Huis'),
        'en' => array('auto' => 'Car',
                'huis' => 'House')
        );

$lang = 'en';
echo $words[$lang]['huis'];
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:39:34
Quote Anchor link
Quote:
Jongens, graag geen ruzie :)

Daar moet je maar overheen lezen... maar ja, er kunnen soms zinige opmerkingen tussen zitten.

Hoe je dit werkende krijgt, wel Karl heeft links gegeven 1 daarvan geeft de oplossing.

Maar ja, het advies is: gebruik multidimensionele arrays

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$languages
= array();
$languages['nl']['HALLO'] = 'Hallo';
$languages['en']['HALLO'] = 'Helo';

$vertaalwoord = 'HALLO';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';

$vertaalwoord = 'NIET';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'NL: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'EN: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';

?>


foutje eruit gehaald....++
Gewijzigd op 08/10/2010 19:55:33 door Noppes Homeland
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/10/2010 19:49:50
Quote Anchor link
Voor het vertalen van enkele worden of "statische" teksten loont het om naar _gettext te kijken :
http://php.net/manual/en/book.gettext.php


Met het programma poEdit kun je gemakkelijk je PHP code indexeren en alle teksten in de functie _('tekst') laten vervangen met een vertaling.

Misschien heb je er wat aan.
PS: let wel goed op dat je je locale settings goed hebt staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:50:43
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 19:39:34:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
?>


foutje eruit gehaald....


Maar de ergste fout laat je staan.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:54:36
Quote Anchor link
Tja, dat komt door Piep laptop-config + een zelfdenkend toetsen bord...

Zal is kijken of ik de t eruit kan krijgen.
 
Pim -

Pim -

08/10/2010 23:01:06
Quote Anchor link
Ik zou iets maken met formatted strings. Dit kan je dan leuk in een klasse stoppen en lost meteen je probleem met variabelen op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

class Language
{
    protected $data;
    protected $language;

    public function __constrcut(array $data, $language)
    {

        $this->data = $data;
        $this->setLanguage($language);
    }


    public function setLanguage($language)
    {

        if(!isset($data[$language]))
            throw new Exception('Language '.$language.' not found');
        $this->language = $language;
    }


    public function get($key)
    {

        if(!isset($this->data[$this->language][$key]))
            return null;

        $args = func_get_args();
        // Verwijder de key
        array_shift($args);

        // Zie documentatie op php.net
        return vsprintf($this->data[$this->language][$key], $args);
    }
}


// En dan de toepassing:
$array = array(
    'nl' => array(
        'greet' => 'Hallo %s!' // Kijk voor de %* codes bij de docs van printf
    ),
    'en' => array(
        'greet' => 'Hi %s!'
    )
);


$lang = new Language($array, 'nl');

echo $lang->get('greet', 'Pim');
?>
Gewijzigd op 09/10/2010 16:46:53 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

09/10/2010 18:44:11
Quote Anchor link
Ok bedankt ik ga even het een en ander proberen :)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

09/10/2010 19:21:40
Quote Anchor link
Je zou gewoon (zoals al aangegeven) met Dictionary's moeten werken.
en dan zou je bijvoorbeeld zoiets kunnen krijgen.

language/lang_nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang_en.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$allowed
= array('nl', 'en');
$standard = 'en';

//Hier bepaling van de taal, nu maar even iets gedaan
$current = 'nl';

if (in_array($current, $allowed))
{

    include 'lang_'. $current .'.php';
}
else {
    //eventuele fout melding voor verkeerde taal (hack poging misschien)
    include 'lang_'. $standard .'.php';
}

?>


En dan kan je dus gewoon ed lang.php includen, en bij alles wat je echo doet, $dictionary['omschrijving'] gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.