niet-embedbare youtube video's embedden op je site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Toby hinloopen

toby hinloopen

10/10/2010 22:05:43
Quote Anchor link
Je ziet een mooie youtube video en je wilt 'm embedden op je site, maar het embedden is door de gebruiker uitgeschakeld! Of nog erger: je hebt een community/forum waarop users video's proberen te embedden die niet embedbaar zijn.

Erg vervelend, maar gelukkig is er een oplossing. Youtube heeft de mogelijkheid om de video af te spelen in een popup. Deze popup bevat een HTML pagina met enkel een YT video over de gehele pagina. Deze popup werkt ook voor niet-embedbare video's.

Nou vroeg ik me af of je deze popup kon gebruiken in een iframe... en raad eens? Het kan.

Gebruik de volgende "template" (PHP, of zet het om in iedere taal die je maar wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<iframe src="http://youtube.com/watch_popup?v=<?=$code?>&amp;vq=large" width="640" height="385" frameborder="0"></iframe>


Het gebruik hiervan lijkt me voor zich spreken; vervang
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$code?>
door de 11-tekens-lange youtube video code en je hebt een prachtige youtube embed op je site, zelfs wanneer deze niet te embedden is.

Ik gebruik deze methode nu al bijna een half jaar op een andere site, waar het actief gebruikt wordt door de leden. Nooit heeft het gefaald; het lijkt bij iedere video perfect te werken. Wel 1 "maar": het gebruik van deze iframe werkt niet op iPod/iPhone/iPad. De gebruiker van die apparaten ziet gewoon een zwart vlak ipv. een video. Je zult mobiele gebruikers dus de "normale" embedcode moeten voorschotelen, welke overigens op de iPad/iPod/iPhone ook gewoon niet-embedbare video's kan afspelen wanneer ze embedded zijn op sites.

Ik vond dit niet tutorial- of script waardig, dus maakte er maar een topic over, voor de algemeen geinteresseerden.
Gewijzigd op 10/10/2010 22:07:00 door Toby hinloopen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:58:43
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2010 23:36:32
Quote Anchor link
Bedankt.
Interessant.
 
Mar cel

Mar cel

11/10/2010 00:04:07
Quote Anchor link
nice thx! flash werkt sowieso niet op producten van Apple, dus op de originele manier zal je ook niets zien;)
Gewijzigd op 11/10/2010 00:05:09 door Mar cel
 
Mark L

Mark L

11/10/2010 00:12:53
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

11/10/2010 14:37:04
Quote Anchor link
Mar cel op 11/10/2010 00:04:07:
nice thx! flash werkt sowieso niet op producten van Apple, dus op de originele manier zal je ook niets zien;)


Wel, normale embeds werken gewoon op Apple dingetjes. Die worden omgezet naar een speciale yt player ipv een flash plugin.

Toevoeging op 11/10/2010 14:40:07:



YouTube werkt hier perfect op mijn iPad, zowel embeds als de website zelf.
Gewijzigd op 11/10/2010 14:37:33 door toby hinloopen
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

13/11/2010 23:20:54
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

14/11/2010 00:05:42
Quote Anchor link
Ik weet dat dit kan, maar een gebruiker op youtube schakelt niet voor niets de embed functie uit.
Dit is dus illegaal.
Op het dev (youtube api) forum is hier al over gediscussieerd dus lang zal dit niet gaan werken.
Gebruik gewoon de api van youtube om te controleren of een video embeddable is.
Advies, alleen op hobby sites gebruiken dus.
Gewijzigd op 14/11/2010 00:08:35 door Ceasar Feijen
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

14/11/2010 12:50:08
Quote Anchor link
Caesar Feijen op 14/11/2010 00:05:42:
Ik weet dat dit kan, maar een gebruiker op youtube schakelt niet voor niets de embed functie uit.
Dit is dus illegaal.
Op het dev (youtube api) forum is hier al over gediscussieerd dus lang zal dit niet gaan werken.
Gebruik gewoon de api van youtube om te controleren of een video embeddable is.
Advies, alleen op hobby sites gebruiken dus.

"illegaal" nog wel.

Ik zal eens rondkijken op die dev-forums. Nog een linkje naar zo'n topic?
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

14/11/2010 16:08:11
Quote Anchor link
Hier een van de threads
http://groups.google.com/group/youtube-api-gdata/browse_thread/thread/c37e794f251e5af9/9264ab0834a9536d?lnk=gst&q=watch_popup#9264ab0834a9536d

Quote:
The watch_popup web interface was never intended to be used directly
by third parties, and it sounds like you're deliberately using it as a
way to get around content restrictions. I'd recommend that you
familiarize yourself with the YouTube and YouTube API Terms of Service
and ensure that you're in compliance with them:


http://www.youtube.com/t/terms
http://code.google.com/apis/youtube/terms.html
Gewijzigd op 14/11/2010 16:09:14 door Ceasar Feijen
 
Gerben pHp

Gerben pHp

14/11/2010 21:42:11
Quote Anchor link
Toby hinloopen op 14/11/2010 12:50:08:
Caesar Feijen op 14/11/2010 00:05:42:
Ik weet dat dit kan, maar een gebruiker op youtube schakelt niet voor niets de embed functie uit.
Dit is dus illegaal.
Op het dev (youtube api) forum is hier al over gediscussieerd dus lang zal dit niet gaan werken.
Gebruik gewoon de api van youtube om te controleren of een video embeddable is.
Advies, alleen op hobby sites gebruiken dus.

"illegaal" nog wel.

Ik zal eens rondkijken op die dev-forums. Nog een linkje naar zo'n topic?


Laten we maar even zeggen dat Youtube het niet op prijs stelt als je deze manier gebruikt. Youtube zou deze code eigenlijk moeten blokken met de frame breakout code :D

http://www.thesitewizard.com/archive/framebreak.shtml
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/11/2010 21:52:45
Quote Anchor link
Handig. Ga 't gelijk toepassen..

Zo veel beter dan een lelijke <object> code en het werkt precies hetzelfde.
 
Gerben pHp

Gerben pHp

14/11/2010 22:00:04
Quote Anchor link
Jammer genoeg is het een iframe...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.