Parse error: syntax error, unexpected variable

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

04/04/2023 19:02:40
Anchor link
Ik krijg deze fout, maar ik snap het niet.
Als ik naar de code kijk, klopt het wel.
Maar toch zeurt hij om een fout.

Parse error: syntax error, unexpected variable "$pass"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    if($_POST['submit'] {
        $user = $_POST['username']
        $pass = md5($_POST['password'])
        $key = $_POST['key']
                
        $sql = "SELECT * FROM AdminUsers WHERE Username='".$user."' AND Passwd='".$pass."' AND LoginKey='".$key."'";
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $logindetails = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($logindetails as $detail) {
            $_SESSION['Name'] = $detail['Name'];
            $_SESSION['Username'] = $detail['Username'];
            $_SESSION['Passwd'] = $detail['Passwd'];
            $_SESSION['Level'] = $detail['Access'];
            $_SESSION['ID'] = $detail['ID'];
        }


        header('location: ./inc/start.php');
        exit();
        echo "</div>";
    }
else{

    echo"
        <div class='login'>
            <form id='login' action='"
.htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]."' method='POST'>
                <fieldset>
                    <input type='text' name='username' placeholder='Username'>
                    <input type='password' name='password' placeholder='Password'>
                    <input type='text' name='key' placeholder='Keycode'>
                    <button type='submit' name='submit'>Login</button>
                </fieldset>
            </form>
            <img id='img-login' src='./img/page/Sexy-Devil.jpg'>
        </div>"
;
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 14:31:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 19:04:29
Anchor link
Welke editor gebruik je?
Want je zou direct daarin moeten zien dat er een aantal punt-komma's missen.

Verder is md5() ZEER onveilig!!!!!
Ook horen wachtwoorden, gebruikersnamen, en levels NIET in een sessie!
Gewijzigd op 04/04/2023 19:05:56 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

04/04/2023 20:49:55
Anchor link
Dit script lijkt zo weggelopen uit een PHP 5 tutorial uit 2010.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 20:55:11
Anchor link
Ik heb ook niet het idee dat er veel met de adviezen is gedaan uit dit topic:
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-en-logout/104658/

Best jammer maar weer.....
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/04/2023 21:05:16
Anchor link
Serieus?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pass
= md5($_POST['password'])  // ;
?>

Dit is wel triest...
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

04/04/2023 21:08:48
Anchor link
Ik gebruik als editor, notepad++
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 21:14:41
Anchor link
Die zou dat toch wel moeten zien, lijkt me.
Of je monitor-instellingen moeten behoorlijk belabberd ingesteld staan. Of......
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2023 22:42:22
Anchor link
>> Ik krijg deze fout, maar ik snap het niet.

Spreek je Engels? Serieuze vraag. De foutmelding zegt namelijk wat er aan de hand is:

Parse error: syntax error, unexpected variable "$pass"

Waarschijnlijk staat in de originele foutmelding ook nog het regelnummer erbij "on line xx".

Als je het vertaalt: fout met parsen, syntax fout, onverwachte variabele "$pass".

Blijkbaar staat er dus een variabele $pass terwijl het niet wordt verwacht. En dan ga je even kijken naar de code.

En wat zien we hier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$user
= $_POST['username']
$pass = md5($_POST['password'])
$key = $_POST['key']

?>

Overal ontbreekt de ; aan het eind van de regel.

>> Als ik naar de code kijk, klopt het wel.

Niet echt dus.

>> Maar toch zeurt hij om een fout.

Hij zeurt niet. Hij geeft terecht aan dat je een fout hebt gemaakt.
Gewijzigd op 04/04/2023 22:43:11 door Ozzie PHP
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 01:26:59
Anchor link
Ja en als ik de ; erachter zet, dan is dat ineens fout.

Toevoeging op 05/04/2023 01:29:07:

Dan krijg ik deze fout ineens.

Parse error: syntax error, unexpected token ";" in /data/sites/web/*******/www/Admin/inc/login.php on line 3
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2023 01:47:59
Anchor link
Tja, het zou zomaar kunnen dat hier een haakje ontbreekt:

if($_POST['submit'] {

Maar, met alle respect, als je hier al op vastloopt, moet je dan niet even terug naar de basis? Of even een nachtje slapen en morgen weer met frisse moed er tegenaan. Want als je hier moet komen voor ieder syntax-foutje gaat het een lange rit voor je worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:00:52
Anchor link
Het is gewoon een kwestie van tellen, Arno: Wat je opent, moet je ook weer sluiten.
Heb je een haakje die opent, dan moet die ook weer gesloten worden. En wat je eindigt: Daar hoort een puntkomma achter.

Ik kan me indenken dat je misschien moeite hebt met onthouden van de dingen. maar ook daar zijn truukjes voor, zoals cheat-sheets: https://websitesetup.org/php-cheat-sheet/

In dat geval print je deze uit, bundel je hem netjes in een mapje, en leg je hem naast je toetsenbord.
Mocht je het even niet meer weten, dan spiek je eventjes.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:10:44
Anchor link
Nu het hele script nagekeken, zal het hier onder ook even posten, maar nu krijg ik dit :

Warning: Undefined array key "submit" in /data/sites/web/**********/www/Admin/inc/login.php on line 2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    if($_POST['submit']) {
        
        $user = $_POST['username'];
        $pass = md5($_POST['password']);
        $key = $_POST['key'];
                
        $sql = "SELECT * FROM AdminUsers WHERE Username='".$user."' AND Passwd='".$pass."' AND LoginKey='".$key."'";
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $logindetails = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($logindetails as $detail) {
            $_SESSION['Name'] = $detail['Name'];
            $_SESSION['Username'] = $detail['Username'];
            $_SESSION['Passwd'] = $detail['Passwd'];
            $_SESSION['Level'] = $detail['Access'];
            $_SESSION['ID'] = $detail['ID'];
        }


        header('location: start.php');
        exit();
        echo "</div>";
    }
else{

    echo"
        <div class='login'>
            <form id='login' action='"
.htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"])."' method='POST'>
                <fieldset>
                    <input type='text' name='username' placeholder='Username'>
                    <input type='password' name='password' placeholder='Password'>
                    <input type='text' name='key' placeholder='Keycode'>
                    <button type='submit' name='submit'>Login</button>
                </fieldset>
            </form>
            <img id='img-login' src='./img/page/Sexy-Devil.jpg'>
        </div>"
;
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:15:34
Anchor link
Heb je dit al uberhaupt vertaald?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:16:22
Anchor link
Ik zie dat hier iets inderdaad niet klopt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
    if($_POST['submit']) { ?>


Ben nu even aan het denken wat het is, maar misschien dat jullie het ook zien en de oplossing weten?
Ik ben nog even aan het denken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:24:11
Anchor link
Tip: Kijk met isset() of de variabele $_POST['submit'] bestaat.

Maar nog beter is om dit te gebruiken:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

Je wilt eigenlijk weten of het formulier verstuurd is via POST, en niet of er op een knop is gedrukt.
Ik heb geen idee uit welke tutorial je dit gevonden hebt, maar wat je nu hebt is niet correct.

Nog een goede tip: $_POST is een array met alle waardes die je verstuurd hebt. Die kan je ook gebruiken in een print_r() om tijdens het ontwikkelen te zien wat er in zit. In jouw situatie had je dan zo kunnen zien dat die niet bestond, omdat je het script al aanriep zonder dat er wat verstuurd was.
Gewijzigd op 05/04/2023 12:26:53 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:32:20
Anchor link
Thanks, de isset optie werkt en ik was ook bij submit ook de value vergeten.
Nu doet hij wel al wat ik wil, maar nu moet ik de rest programeren.
Bedankt voor de hulp.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:38:11
Anchor link
Je moet ook geen isset() gebruiken!
Ik vraag me af of je alles wel leest wat wij hier vertellen? Wij geven een hoop tips, maar we zien dat je er weinig mee doet. En dat zorgt voor deze community tot grote frustratie.

Ik wil echt niet bot zijn, maar lees alles gewoon eens goed door, en noteer het, en pas het toe!!
Wat ik adviseer: neem even een time-out voor programmeren, inplaats van dat je met een doel programmeert, zodat je even alles kan doorlezen, voorbeelden maken en uiteindelijk begrijpt wat het doet.
Gewijzigd op 05/04/2023 12:50:07 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 13:23:16
Anchor link
Okay, zal even rustig aan doen en even alles terug lezen.
Soms werk ik idd te gehaast en dat brengt idd soms probs met zich mee.

Wel alvast bedankt voor de goede tips

Toevoeging op 05/04/2023 14:42:45:

Heb nu een raadsel voor jullie

Ik heb het meeste al opgelost trouwens, bedankt voor de goede tips.
Maar nu krijg ik dit.

Admin/start.php?menu=users (is de link) , dan zegt hij vervolgens : File not found.
En nu komt de grap, ik heb deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(file_exists('./inc/user.php')){
                                echo "<a href='start.php?menu=users'>Users</a></div>";
                            } else {
                                echo "No file</div>";
                            }

Vervolgens geeft hij dus wel de link aan, want de file is gevonden en bestaat.
Dan moet hij hem gaan includen en dan vindt hij de file niet.
De include is vervolgens dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($_GET['menu'] == 'users') {
                            include("inc/user.php");
                        }

ook al maak ik er dit van : include("./inc/user.php");, dan doet hij precies het zelfde
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 14:52:12
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 14:55:57
Anchor link
Okay, maar het geeft ook aan : Warning: Undefined array key "menu"

Toevoeging op 05/04/2023 15:31:51:

Ik ben zo dom, echt waar... moet beter leren lezen in mijn code....

start.php?menu=users moest zijn index.php?menu=users

Ik ben echt weer overwerkt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/04/2023 21:35:42
Anchor link
Nee jij bent niet dom.
Wij zijn dom. We begrijpen niet waarom het je niet lukt.
We hebben tijd te veel en daarom willen we onze hobby / professie graag delen met anderen.
Maar die anderen snappen ons niet helemaal.

Wat kunnen wij anders doen dat je het beter begrijpt?

Wat ons betreft mis je in ieder geval basiskennis van PHP.
Anders had je de eerste foutmeldingen gemakkelijk zelf op kunnen lossen.
Als je een paar uur tijd neemt om een tutorial te lezen, of een boek?
Dan heb je deze huiswerkopdracht in een halve dag klaar.

Maar dan moet je natuurlijk niet overwerkt zijn, anders is het te zwaar.
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.