Punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »
Joop

Joop

12/09/2004 11:46:00
Quote Anchor link
Ik zie in verschillende tutorials en scripts telkens het punt teken (.) opduiken zonder dat ik nu goed begrijp waarom die 'r nou staat cq gebruikt wordt.

Kan iemand hier iets over zeggen ?

joop.
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 06:57:44
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:01:00
Quote Anchor link
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:10:00
Quote Anchor link
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:11:00
Quote Anchor link
Dat ding heet geloof ik de operator punt..
 
Joop

Joop

12/09/2004 12:19:00
Quote Anchor link
okay, dat is een voorbeeld.
Ik snap alleen nog steeds niet wat er in je voorbeeld bedoelt wordt.


Joop.
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:27:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepasit moet er 100% zeker niet achter.
Die quotes staan voor een tekst dat je ga plaatsen maar je laat het leeg.

//Edit ik ben root geworden :S
Gewijzigd op 12/09/2004 12:27:00 door Bram Z
 
Rick

Rick

12/09/2004 12:57:00
Quote Anchor link
Met een punt kan je meedere gegevens gescheiden houden (ik zeg expres geen variabelen want het kunnen ook constanten en functies zijn)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hier gewoon wat tekst ' . $var . date('h:m:s') . md5('test');
?>


Je ziet dat je gewoon functies, variabelen, gewone tekst en evt. meer er in kan zetten.
 
Joop

Joop

12/09/2004 13:18:00
Quote Anchor link
Okay, als ik het goed begrijp wordt het voornamelijk bij echo en/of print opdrachten gebruikt.

Bedankt voor de info allemaal.

Joop.
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 13:24:00
Quote Anchor link
Hoeft niet perse, het kan ook in een include of welke functie dan ook gebruikt worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include('/page/'.$page.'.php');
?>


Maar idd je ziet het bijna altijd in een echo of print.
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.
 
John de Boer

John de Boer

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!
Gewijzigd op 12/09/2004 15:50:00 door John de Boer
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@joop inderdaad
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:54:00
Quote Anchor link
kijk, wat ik vandaag allemaal weer leer :-);

Prettig forum overigens, ik ben stom verbaast over de vele goede en snelle reacties, en ik ben zelfs nog niet 1 keer doorverwezen naar een newby site, (is altijd het snelste antwoord op een gewone vraag).

Klasse forum, mag ik nog ff bij je blijven.....

text 'Gordon'
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 16:43:00
Quote Anchor link
Quote:
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.


Tis een afkorting :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$sql
.= $iets;
# is kort voor
$sql = $sql . $iets;
# net als
$var++;
# kort is voor
$var = $var + 1;
?>


Quote:
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!

Onzin!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
$var
= "123" . $var . ""; ?>
= onzin, het voegt er niets
aan toe.
Zo zie ik ook weleens :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$page
= "home.php";
include "" . $page . "";
?>

oid, dat heeft dus ook geen zin ...
Gewijzigd op 12/09/2004 16:46:00 door Mitch X
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 16:47:00
Quote Anchor link
Wat ook nog kan, met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 10;
$a += 12;
echo $a;
?>


krijg je als netjes 22 op het scherm te zien.

@ John de Boer:
Quote:
Beide zijn mogelijk!

Mogelijk wel, maar het is zinloos om er .""; achteraan te plakken. Kost je alleen extra parsetime (al zal het amper te merken zijn of je moet een gigascript hebben, maar toch) en ik vind het er persoonlijk ook niet uitzien.
Het is net zoiets als dat je zegt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 'hoi';
$b = $a;
$b .= '';
?>


-edit-
Hmm, beetje laat mijn reactie zie ik nu :P
Gewijzigd op 12/09/2004 16:50:00 door dutchcamel
 
Joop

Joop

12/09/2004 16:50:00
Quote Anchor link
understood.
Is wel lastig voor de beginneling dat je op een aantal verschillende manieren tot je doel kunt komen.
En ik ben al zo verstrooid......


-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 17:07:00
Quote Anchor link
hehe ^^
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 17:56:00
Quote Anchor link
Toevallig bij het zoeken voor een antwoord op iemand anders' vraag deze link gevonden, links in beeld staan nog allerlei handige links die vooral over van die eenvoudige/simpele dingetjes gaan. Kan wel eens handig zijn:
http://nl2.php.net/manual/en/language.operators.assignment.php
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 18:07:00
Quote Anchor link
Quote:
-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.


:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.