Restdeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »
Hi hi

hi hi

15/05/2010 23:34:35
Quote Anchor link
Hey,
Op mijn site gebruik ik 3 betaalmiddelen:
Galjoenen (1 Galjoen = 1 euro),
Sikkels (1 Sikkel = 50 cent) en
Knoeten (1 Knoet = 10 cent).

als iets 1 Galjoen, 3 Sikkels en 5 Knoeten kost,
en je hebt: 3 Galjoenen, 2 Sikkels en 5 Knoeten,
dan zou je dat product dus eigenlijk moeten kopen omdat je 2 Galjoenen teveel hebt.

Maar omdat je 1 Sikkel te weinig hebt kun je dit niet kopen!
Nu heb ik gehoord dat je dit probleem kunt oplossen met restdeling, maar ik kan hier nergens wat over vinden.. kan iemand me hier iets van uitleggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 15:47:36
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2010 23:40:46
Quote Anchor link
Als iets 1 Galjoen, 3 Sikkels en 5 Knoeten kost, dan heb je toch genoeg aan 3 Galjoenen. Ik zie/snap het probleem niet.
 

16/05/2010 00:14:25
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

16/05/2010 00:20:10
Quote Anchor link
Is het niet handiger om in je database e.d. gewoon in euro te rekenen en alleen de weergave in galjoenen enzo te doen??

Iets kost 1 Galjoen, 3 Sikkels en 5 Knoeten = 3 euro
Je hebt 3 Galjoenen, 2 Sikkels en 5 Knoeten = 4,50 euro

En dan de volgende functie te gebruiken om het weer naar jouw valuta om te rekenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function convert($bedrag){

$galjoenen = ceil($bedrag);
$bedrag = $bedrag - $galjoenen;

$sikkels = ceil($bedrag/0.50);
$bedrag = $bedrag - $sikkels;

$knoeten = ceil($bedrag/0.10);
$bedrag = $bedrag - $knoeten;

echo $galjoenen.'Galjoenen, '.$sikkels.' Sikkels, '.$knoeten.' Knoeten';

}
Gewijzigd op 16/05/2010 00:21:31 door Daan Onbekend
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2010 00:36:56
Quote Anchor link
@Daan: Jij gaat fout in je script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sikkels
= ceil($bedrag/0.50);
$bedrag = $bedrag - $sikkels;

// Moet zijn
$sikkels = ceil($bedrag/0.50);
$bedrag = $bedrag - ($sikkels * 0.50);
?>

En zo dus ook bij de knoeten.
 
Hi hi

hi hi

16/05/2010 12:45:13
Quote Anchor link
Ook in euro's heb je dat probleem.. je hebt bijv. 2 velden:

euro's
centen

stel je hebt: 2 euro en 50 cent
en iets kost: 1 euro en 60 cent

dan kijk je eerst of je genoeg euro's hebt: 2-1=1 euro over; je hebt dus genoeg euro's.

dan bereken je de centen:
je hebt 50 cent en het kost 60 cent: 50-60=-10; je hebt dus te weinig centen.

Je zal op mijn site nu de melding krijgen dat je te weinig geld hebt, die database die weet niet dat 2,50 meer is dan 1,60, die denkt dat je 10 cent te kort komt.

En dát is het probleem. en nu heb ik gehoord dat je dat met restdeling kunt oplossen. maar ik weet dus niet wat restdeling is :P
 
Gerben G

Gerben G

16/05/2010 13:11:39
Quote Anchor link
Ik denk dat het probleem in de database ligt. Waarom maak je niet gewoon 1 veld met het bedrag wat je totaal hebt. En dan kun je met de modulo operator wel gaan berekenen hoeveel je nu van elk muntstuk hebt.

Hoeveel je hebt van elk muntstuk, is alleen iets wat je zou moeten gebruiken voor het weergeven. Niet voor de berekeningen of je wel genoeg geld hebt.
 
- Mark -

- Mark -

16/05/2010 13:34:04
Quote Anchor link
Was me wat aan het vervelen, Het kan zijn dat het wat omslachtig is. Niet getest moet gaan voor een paar uurtjes. zijn meerdere functies. De $betalen en $beurs array's dienen als voorbeeld waarden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php

    #| Te betalen bedrag. // Galjoenen, Sikkels, Knoeten
    
        $betalen = array(3, 2, 5);
        
    
    #| Beurs. // Galjoenen, Sikkels, Knoeten
    
        $beurs = array(5, 3, 4);
        
    
    #| Functie voor het omzetten van een bedrag naar knoeten.
    
        function bedrag_in_knoeten($bedrag){
        
            return $bedrag[2] + ($bedrag[1] * 5) + ($bedrag[1] * 10);
        
        }

    
    
    #| Functie voor het terug converteren van een bedrag in knoeten.
    
        function convert_back($bedrag){
            
        #| Galjoenen.
        
            $galjoenen = floor($bedrag / 10);
        
        
        #| Sikkels.
        
            $sikkels = floor(($bedrag - ($galjoenen * 10)) / 5);
        

        #| Knoeten.
        
            $knoeten = $bedrag - (($galjoenen * 10) + ($sikkels * 5));
            
        
        #| Resultaat terug geven.
        
            return array($galjoenen, $sikkels, $knoeten);
        
        }

        
    
    #| Functie voor het controleren of iemand genoeg geld heeft.
    
        function geld_controle($beurs, $betalen){
        
            return (bedrag_in_knoeten($beurs) >= bedrag_in_knoeten($betalen)) ? true : false ;
        
        }

    
    
    #| Functie voor het berekenen van de nieuwe inhoud van Uw beurs na de betaling.
    
    /*---- LET OP! ---->
        
        Eerst controleren of iemand genoeg geld heeft voordat deze functie wordt aangeroepen.
        
    */
    
    
        function beurs_na_betaling($beurs, $betalen){
            
        #| Resterend aantal knoeten berekenen.
        
            $resterend = bedrag_in_knoeten($beurs) - bedrag_in_knoeten($betalen);
        
        
        #| nieuwe beurs terug geven.
        
            return convert_back($resterend);
            
        }


?>
Gewijzigd op 16/05/2010 13:37:38 door - Mark -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/05/2010 13:39:44
Quote Anchor link
@Mark: inderdaad omslachtig. Veel eenvoudiger is het om, zoals Gerben al zegt, te werken met 1 waarde die het totale bedrag dat je bezit aangeeft. Op die manier is eenvoudig te controleren of je voldoende 'geld' hebt om een bepaald product te kopen. Voor de weergave kun je dat bedrag vervolgens vertalen naar Galjoenen, Sikkels en Knoeten...
Gewijzigd op 16/05/2010 13:40:04 door Joren de Wit
 
- Mark -

- Mark -

16/05/2010 13:46:46
Quote Anchor link
@Blanche: Weet ik maar ik gok dat hij ze alle drie appart in de database heeft staan dus dan moet hij alles weer veranderen. Daarom voed ik de functies ook met array's. Met omslachtig bedoelde ik de manier waarop de functies in zijn werk gingen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/05/2010 17:57:04
Quote Anchor link
Quote:
Weet ik maar ik gok dat hij ze alle drie appart in de database heeft staan dus dan moet hij alles weer veranderen.

Naar mijn mening is dat dan precies wat hij moet doen. Gebruik liever geen lapmiddelen als het echte probleem eenvoudig op te lossen is ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.