sql concat?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

23/02/2009 12:31:00
Quote Anchor link
Hoi,

Is het mogelijk om een waarde in een sql/database met een soort concat() functie up te daten? Of moet je eerst die waarde uit de database trekken om het vervolgens aan te passen?

voorbeeld:
originele waarde is: "Hallo ik ben Danny"

Daarna na een concat krijg ik: "Hallo ik ben Danny en wie ben jij?"
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:41:02
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

23/02/2009 12:35:00
Quote Anchor link
Klik

Was nog geen 3 sec zoeken.
 
Danny

Danny

23/02/2009 12:40:00
Quote Anchor link
Sorry ik zocht via w3schools en daar kon ik het niet vinden =/
Bedankt!

Oh wacht eens.. dit werkt alleen als je beide waarden al in de database hebt zitten.. ik wil een externe waarde (mbv een formulier) met een waarde die al in de database zit concaten.. kan dat ook?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

23/02/2009 12:48:00
Quote Anchor link
Je kunt toch CONCAT(table.field, ' toegevoegde waarde')
 
Danny

Danny

23/02/2009 13:34:00
Quote Anchor link
Hoi Wat doe ik hier verkeerd? ik krijg het niet werkend =(

EDIT: ik bedoel de onderstaande query werkt niet. ik wil '$chatbericht' inserten in de database dmv CONCAT maar hij doet helemaal niks dus.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$query = "SELECT CONCAT(chatlog, '".$chatbericht."') FROM Tablechat WHERE chatid ='".$chatid."';";
$result = mysql_query($query);


Misschien kan ik beter die CONCAT vergeten en gewoon eerst SELECT gebruiken om vervolgens UPDATE te gebruiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 13:36:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 23.02.2009 13:34:
ik krijg het niet werkend

Hier kan niemand wat mee.
Duidelijkheid geeft oplossingen.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/02/2009 14:11:00
Quote Anchor link
Concat

Mysql-- > concat(veld1, veld2)
Oracle --> veld1||veld2
 
Frank -

Frank -

23/02/2009 18:10:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 23.02.2009 14:11:
Concat

Mysql-- > concat(veld1, veld2)
Oracle --> veld1||veld2
Aanvulling: Vrijwel iedere database werkt met pipes ||, zelfs MySQL kan dit. Mits je MySQL fatsoenlijk hebt geconfigureerd, maar dat is toch al bittere noodzaak.
 
Eddy E

Eddy E

23/02/2009 18:45:00
Quote Anchor link
En $chatid hoeft niet tussen ' en ', want het is een integer. En waarschijnlijk ook zo opgeslagen in je database.

Voor de rest moet het werken.
Werkt het ook zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$chatbericht
= '... en meer';
$query = "
  SELECT
    CONCAT(chatlog, '"
.$chatbericht."')
  FROM
    Tablechat
  WHERE
    chatid = '"
.$chatid." ";
$result = mysql_query($query);
?>


Let op dat je geen puntkomma onnodig in je (MY)sql-query zet. Daar geeft ie (vaak) fouten op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.