utf8 €

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

19/05/2012 00:06:10
Quote Anchor link
Hallo.

Ik heb op een site output van een € teken.
Lokaal is de site prima, maar online is de euro teken niet goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");
?>


<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

    De database zelf, Collation: utf8_unicode_ci
    Tekstveld met speciale characters, Collation: utf8_unicode_ci


Maar ik zie: �

wat kan ik hier aan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 05:00:18
 
Frank WD

Frank WD

19/05/2012 00:14:58
Quote Anchor link
Plaat van € deze gebruiken: &euro;
 
Mitchel V

Mitchel V

19/05/2012 00:49:36
Quote Anchor link
ja ik ken de html versie, maar die ga ik de gebruiker niet laten invoeren in de input field
 
P-ter AA

P-ter AA

19/05/2012 01:04:31
Quote Anchor link
Mitchel V op 19/05/2012 00:49:36:
ja ik ken de html versie, maar die ga ik de gebruiker niet laten invoeren in de input field


Laat de gebruiker € invullen, maar zet hem vervolgens om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
htmlentities()
?>
Gewijzigd op 19/05/2012 01:07:56 door P-ter AA
 
Reshad F

Reshad F

19/05/2012 07:58:15
Quote Anchor link
Is dat nog van deze tijd? Een euroteken in laten vullen. Volgens mik weet 95% van de normale gebruikers niet een welke toetsencombinatie te gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2012 09:08:41
Quote Anchor link
Reshadd farid op 19/05/2012 07:58:15:
Is dat nog van deze tijd? Een euroteken in laten vullen. Volgens mik weet 95% van de normale gebruikers niet een welke toetsencombinatie te gebruiken.


Staat gewoon op het toetsenbord.
 
Reshad F

Reshad F

19/05/2012 09:29:18
Quote Anchor link
Voor zover ik altijd gezien heb zijn er op grote websotes de euroteken gelabeled dus je hoeft wen bedrag in te vullen en done, euroteken op je toetsenbord is niet altijd indrukken en klaar. Meestal ctrl of alt of fn erbij indrukken maar dat moetje ook maar net weten. En meestal wordt dat gebruikt in een word documentje ofzoo
 
Eddy E

Eddy E

19/05/2012 09:32:43
Quote Anchor link
€ toch?
Ctrl + Alt + 5

Dat weet iedereen Reshadd. Vraag is meer: wanneer gaat men dat gebruiken?
Bij een prijs opgeven natuurlijk niet (dan filter je dat eruit), maar als het in gewone tekst (een blog oid) komt, dan is htmlentities() de oplossing.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2012 14:18:55
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 19/05/2012 09:32:43:
€ toch?
Ctrl + Alt + 5


Of rechter-Alt 5.
 
 - Diov  -

- Diov -

19/05/2012 14:22:55
Quote Anchor link
OP een azerty toetsenbord (voor Belgen dus), staat het bij de letter E.
Gewoon Alt + E doen.

http://www-306.ibm.com/software/globalization/topics/keyboards/images/fig2.gif
 
Niels K

Niels K

19/05/2012 14:37:36
Quote Anchor link
Ik ben het met Reshadd eens. Een gebruiker hoeft geen euro teken in te vullen. Zet een euro teken voor het input field en laat de gebruiker alleen de cijfers invoeren.
 
 - Diov  -

- Diov -

19/05/2012 14:41:12
Quote Anchor link
Daar ben ik het ook mee eens.
 
Reshad F

Reshad F

19/05/2012 14:49:07
Quote Anchor link
@eddy ik heb volgens mij nog nooit gezien dat iemand in een normale zin zegt. ( in een blog )

ik heb €100,- betaalt. ze schrijven 99.99% van de tijd 100 euro waarom? op de mac staat er nergens een euro teken op een toetsenbord. dus vertel mij is zonder te googlen welke combinatie ik gebruiken moet. inderdaad dat weet je niet zonder het te googlen en 99% van de internet gebruikers ( meestal computer leeks die net aan kunnen internet bankieren en de krant online lezen ) weten volgens mij niet eens dat ze dit kunnen googlen dus dan bellen ze een of ander helpdesk/buurjongen/kennis. ik heb het heel vaak meegemaakt en zelfs op een normale toetsenbord weten sommige oudere mensen dit niet. ze denken dat als ze dan op de E of de 5 of waar het teken dan ook staat dat als ze daar op drukken de euro teken verschijnt. eerlijk gezegd weet ik zelfs niet waar op mijn imac het euroteken zit of welke combinatie ik gebruiken moet. en ik moet toch zeggen dat ik aardig wat verstand heb van computers :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/05/2012 15:23:33
Quote Anchor link
Ah, juist, jullie hebben querty-klavieren.
In België stelt dit probleem zich dus niet.

wel grappig ...
Gewijzigd op 19/05/2012 15:23:58 door Kris Peeters
 
Eddy E

Eddy E

19/05/2012 15:35:00
Quote Anchor link
Ik heb geen Mac, dus weet ik niet. Maar voor Windows weet ik het dus wel.
Zelf gebruik ik altijd wel €-teken i.p.v. euro, maar ik probeer dan ook qua spelling correct te zijn.
 
Mitchel V

Mitchel V

19/05/2012 15:43:52
Quote Anchor link
De input moet verschillende dingen worden, dus dat is niet altijd een euro teken.

Maar ik vindt dat we een stapje terug moeten doen.
Ik snap niet waarom de karakter sets zo doet, lokaal werkt het prima, maar online niet.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken.
Wat ik in de eerste topic heb staat heb ik zowel online als lokaal

Toevoeging op 19/05/2012 16:10:01:

in Westers (ISO-8859-1) doet de euro teken het wel goed, maar in Unicode(UTF-8) niet...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/05/2012 16:39:14
Quote Anchor link
Probeer dit eens. Bij mij doet dit precies wat ik verwacht, ook met het €-teken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
/*
CREATE TABLE IF NOT EXISTS euro (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  message varchar(255) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL DEFAULT '',
  created timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci ;
*/

 $content = "";
  $con = mysql_connect('localhost', 'root', '');
  mysql_select_db('phphulp', $con);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['message'])) {
 // insert record  
 $insertSQL = sprintf(
   "INSERT INTO euro (message) VALUES ('%s')"
   , mysql_real_escape_string($_POST['message'])
 );

 mysql_query($insertSQL);
}

 
 // read all records
 $readSQL = "SELECT id, message, created FROM euro ORDER BY created DESC";
 $res = mysql_query($readSQL);
 while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
     $content .= '
    <li>
        <div class="message">'
. htmlentities($row['message'], ENT_QUOTES, "UTF-8") . '</div>
        <div class="created">'
. htmlentities($row['created'], ENT_QUOTES, "UTF-8") . '</div>
       </li>'
;
 }

 $content = '<ul>' . $content . '</ul>';
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta charset="utf-8">
  </head>
  <body>
    <form action="" method="post">
      <input name="message" value="<?php echo (isset($_POST['message']) ? htmlentities($_POST['message'], ENT_QUOTES, "UTF-8") : ''); ?>"/>
      <input type="submit" value="GO"/>  
    </form>
    <?php echo $content; ?>  
  </body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.