Wachten tot tag dialog gesloten is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

15/04/2023 14:21:21
Quote Anchor link
Hi

Ik heb een dialog tag met een vraag voor de gebruiker. Echter na maken loopt de code gewoon door terwijl ik eerst het antwoord moet hebben.

Ik heb geprobeerd met
[ul]
er een los in te steken==> computer hangt in de los
een wait commando. ==> wait is not defined
[/ul]

Hoe kan ik dit laten wachten?

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
function myConfirm(head, txt, knoppen) {
    let d = document.getElementById("dlgAsk1");
    let h = document.querySelector("#dlgAsk1 .header");
    let t = document.querySelector("#dlgAsk1 .text");
    let dknoppen = document.querySelector("#dlgAsk1 .knoppen");
    
    t.innerText = txt;
    h.innerText = head;
    
    for(let i=0;i<knoppen.length;i++) {
        let k = document.createElement("input");
        k.type="button";
        k.visible=true;
        k.value=knoppen[i];
        k.onclick = function() {
            sluit(this.closest('dialog'), this.value);
            myConfirm.terug=this.value;
        }
        dknoppen.appendChild(k);
    }
    d.showModal();
    let a=0;
    do {
        //wait(500);
        a+=1;
    } while(d.open)
    return myConfirm.terug;
}
function sluit(d, buttonTxt) {
    d.close();
    return buttonTxt;
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        <dialog class="p50X30" id="dlgAsk1">
            <h1 class="header">&nbsp;</h1>
            <div class="text">&nbsp;</div>
            <div class="knoppen">&nbsp;</div>
            <div class="voet">&nbsp;</div>
        </dialog>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:40:33
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/04/2023 22:09:24
Quote Anchor link
Volgens mij wordt het hier aardig goed uitgelegd:

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/HTMLDialogElement/showModal
 
Jan R

Jan R

16/04/2023 07:54:42
Quote Anchor link
Nee toch niet want er wordt nergens gewacht
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/04/2023 08:40:28
Quote Anchor link
Als je dat deel van je code waarvan je wilt dat het pas uitgevoerd wordt na het sluiten van je dialog in een event listener plaatst, kun je toch gewoon het onClose event van het dialog object gebruiken? Dus zonder eindeloze loop?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>PHPHulp</title>
    </head>

    <body>

        <dialog id="favDialog">
          <form method="dialog">
            <p>
              <label for="favAnimal">Favorite animal:</label>
              <select id="favAnimal" name="favAnimal">
                <option></option>
                <option>Brine shrimp</option>
                <option>Red panda</option>
                <option>Spider monkey</option>
              </select>
            </p>
            <div>
              <button id="cancel" type="reset">Cancel</button>
              <button type="submit">Confirm</button>
            </div>
          </form>
        </dialog>

        <div>
          <button id="updateDetails">Update details</button>
        </div>

        <script>
            const updateButton = document.getElementById("updateDetails");
            const cancelButton = document.getElementById("cancel");
            const dialog = document.getElementById("favDialog");
            const animal = document.getElementById("favAnimal");
            dialog.returnValue = "hier je default-waarde";

            updateButton.addEventListener("click", () => {
                dialog.showModal();
            });

            cancelButton.addEventListener("click", () => {
                dialog.close("animalNotChosen");
            });

            dialog.addEventListener('close', () => {
                dialog.returnValue = animal.value;
                console.log('Dialog was closed. Value chosen: ' + dialog.returnValue);
            });
        </script>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 16/04/2023 08:42:47 door Jan Koehoorn
 
Jan R

Jan R

16/04/2023 09:34:00
Quote Anchor link
Dan zit er niets anders op dan heel de routine te herschrijven :)

Een wait zou voor mij handiger zijn :)

Bedankt allen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.