4 WordPress Security Plugins die je moet installeren (samenwerking)

Toegevoegd door PHP hulp, 4 jaar geleden

4 WordPress Security Plugins die je moet installerenVandaag de dag is WordPress een belangrijk platform. Het wordt door veel mensen gebruikt om een website, blog of webshop op te zetten én te onderhouden. Waarom is veiligheid zo belangrijk?
De veiligheid op een WordPress website is niet alleen voor jou persoonlijk van belang. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt opgezet, wil je niet dat hackers er met jouw zuurverdiende centen vandoor gaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 90% van de gehackte websites, een WordPress website is. Denk daarom vooral aan een goed wachtwoord, dat niet aan jou persoonlijke te verbinden is, zoals via een wachtwoordmanager. Hiermee beheer je eenvoudig al jouw verschillende wachtwoorden en kun je zelfs wachtwoorden genereren die bestaan uit letters, cijfers en speciale tekens.

Ook voor de consumenten is het echter belangrijk om te weten dat jij veiligheid hoog in het vaandel hebt staan. Ook zij willen namelijk niet dat hackers er met persoonlijke data vandoor gaan. Daarbij kan het gaan om wachtwoorden, e-mailadressen of betalingsgegevens. Het is voor jou als gebruikers dus belangrijk om je WordPress website goed te beveiligen.

1. Webhosting als belangrijkste punt
Voordat je besluit om een WordPress website te bouwen en je überhaupt bezig te gaan houden met plug-ins, is het aan te raden om goede hosting te verzorgen. Hier begint ook de beveiliging van jouw website. Verschillende hosting partners hebben ook verschillende veiligheidsvoorwaarden. Het is daarom aan te raden om allereerst naar de verschillende mogelijke hosting partners te kijken.

2. Kies voor VPN
Ongeacht of je nu WordPress websites bezoekt of deze zelf bouwt, zouden we adviseren om een VPN te installeren. Dit biedt namelijk belangrijke voordelen:

− Bescherming: Informatie die gedeeld wordt tussen de gebruiker en de website is gecodeerd, waardoor deze moeilijker onderschept kan worden.
− Geo-blocking: Jouw locatie wordt onzichtbaar gemaakt, doordat jouw computer het IP-adres van de VPN-aanbieder aangeeft.
− Downloaden: Je hebt de mogelijkheid om veilig plug-ins te downloaden, zonder veiligheidsissues.

Kijken we naar verschillende aanbieders, dan lezen we veel positieve NordVPN ervaringen. Het kan dan ook geen kwaad om deze aanbieder een keer te bekijken.
− Hoe kies ik de juiste Plugins?
Ook op WordPress is er een breed scala aan Security Plugins beschikbaar. Toch zwerven er ook veel plug-ins rond die je beter niet kunt downloaden. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, juist door dit grote aanbod. Daarom moet je op een aantal verschillende aspecten letten:
- Aantal keer gedownload door anderen;
- Prijs;
- Recensies;
- Klantenservice beschikbaar.

Door rekening te houden met deze punten kun je gemakkelijker een keuze maken voor een plug-in die bij jou past. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

3. Sucuri Security
Het grote voordeel van deze plug-in is dat deze zowel een gratis als betaalde versie heeft. De gratis versie voldoet in veel gevallen, maar de betaalde versie biedt je net dat beetje extra veiligheid. Deze plug-in biedt een audit aan, die regelmatig kijkt hoe veilig je website is en welke maatregelen je nog kunt nemen om de website verder te beveiligen.

4. iThemes Security
De belangrijkste feature van deze plug-in is het feit dat er gebruik wordt gemaakt van de reCAPTCHA functie van Google. Hiermee kan Google achterhalen of de bezoeker een website of een bot is. Ook bij iThemes Security is er sprake van een betaalde en gratis versie. De betaalde versie (€80 per jaar) biedt echter veel meer mogelijkheden en wordt dan ook aangeraden.

5. Google Authenticator
De Google Authenticator Plugin zorgt voor meer veiligheid als het aankomt op wachtwoorden. Deze plug-in zouden we echter aan elke gebruiker aanraden. Andere plug-ins bieden deze functie namelijk niet aan. De Google Authenticator maakt gebruik van tweefactor authenticatie. Je logt daardoor niet alleen in met je gebruikersnaam en wachtwoord, maar hebt bijvoorbeeld ook je mobiele telefoon nodig. Het is daardoor voor hackers veel moeilijker om misbruik te maken van jouw account.

6. BulletProof Security
Deze plug-in is vooral bekend onder de ervaren ontwikkelaars. Voor nog geen €70 per jaar kun je gebruik maken van een breed scala aan functionaliteiten. Let er echter wel op dat deze plug-in alleen in het Engels wordt aangeboden. Je kunt met deze plug-in e-mail alerts instellen, automatische back-ups maken, logboeken bijhouden en anti-spam opties installeren. Misschien wel de meest complete plug-in op de markt momenteel.

Er zijn dus genoeg plug-ins beschikbaar om de veiligheid op jouw WordPress website te optimaliseren. Vergeet echter ook niet te denken aan aspecten die je al geregeld moet hebben vóórdat je begint aan het bouwen van een website.

Gerelateerde nieuwsberichten

21/09/2023 Beveiligingsprobleem in GitLab ontdekt
28/06/2023 Lek ontdekt in module voor leeromgevingen voor Wordpress
15/06/2023 Bestelgegevens duizenden webwinkels via onveilige betaalplug-in te achterhalen

 

Er zijn geen reacties op '4 wordpress security plugins die je moet installeren'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.